Áder János a Szent László Általános Művelődési Központban tartott előadást, ahol kifejtette, hogyan kellene a következő generációnak alkalmazkodni a megváltozott életkörülményekhez.

Áder János így védekezne az árvíz ellen

A Víz Világfórum sajtóközpontjának felvételén Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke felszólal a 10. Víz Világfórumon a Balin fekvő Nusa Duában 2024. május 20-án – Fotó: MTI/Antara Foto/Víz Világfórum sajtóközpontja/Nyoman Hendra Wibowo

A Szent László Általános Művelődési Központban tartott előadásán Áder János arról beszélt diákhallgatóságának, hogy az elmúlt száz évben négyszeresére, több mint 8 milliárdra nőtt a világ népessége, miközben a vízfogyasztás megkétszereződött, az energiafogyasztás pedig megháromszorozódott – közölte a Blikk.

Beszédében kiemelte, hogy hidrológusok szerint a klímaváltozás 80 százalékát a vízen keresztül érezzük, ami azt jelenti, hogy a víz körforgása megváltozik, egyre gyorsabb lesz a párolgás, a kicsapódás, egyre szélsőségesebbé válik az időjárás, és ez felelős a felhőszakadásokért, árvizekért, valamint a száraz, aszályos időszakokért.

Szerinte a folyamatok visszafordítására már nincs lehetőség, azonban a hatások csökkenthetők a károsanyag-kibocsátás mérséklésével és a "szén-dioxid-elnyelők" felületének növelésével, egyebek mellett erdők telepítésével.

Felidézte, hogy Magyarországon az éves csapadékmennyiség 6-700 milliméter, de éves szinten nagyon egyenetlenül oszlik el, ráadásul a szélsőséges időjárás már a Kárpát-medencében is érezhető, hiszen a 2013-as árvíz minden korábbi rekordot megdöntött, miközben két évvel ezelőtt a Velencei-tó majdnem kiszáradt.

A volt köztársasági elnök szerint az árvíz elleni védekezésre a gátak magasítása mellett megoldást jelent az a tíz víztározó is, amelyek miután megépültek, akár egy méterrel is csökkenthetik a Tisza vízszintjét, de további csatornák építése is szükséges.

Forrás: blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
BajszosSz@r már ehhez is elkezdett érteni?...
Yoda69
A magyar csarli bronzon felfedezte a spanyol viaszt.
túszulejtettország
Valami okoskodással bizonygatnia kell hogy kiérdemli az államilag (közvetve általunk) finanszírozott luxus nyugdíjas életet.
Dr. Proktor
Ezekről a pártját miért nem győzi meg?
Mi ezeket eddig nélküle is tudtuk, csak a pártja jobban érdekelt a korrupciós közpénzlopásban, amiből neki bőven csurran és ömlik, de nem törődik az ország sorsával és az emberek érdekeivel...
Szegény Dzsoni és Árnika
Áder Jancsika (természetesen, ő... de inkább, ez sem kapja meg a tiszteletet, mert nem érdemli meg a semmirekellő!), így védekezne szóban, de úgy "védekezik" a valóságban, hogy az ökológiai lábnyoma egy hétmérföldes csizma!

Csaknem tízmillió forintos rezsiszámlát hozott össze Áder János, az összeget az adófizetők állták

nepszava.hu/3233778_ader-janos-schmitt-pal-rezsiszamla

Nos, tedd fel a kérdést, ha mindenki akkora lábon élne, mint Áder - akit én nemes egyszerűséggel az amazonasi őserdőírtókhoz hasonlítanék - mi lenne a földünkkel és a vizeinkkel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.