Fellázadt a Vasutasok Szakszervezete, miután Lázár János július 1-jei hatállyal egy friss határozatban megszüntette a home office lehetőségét a MÁV–Volán-csoport dolgozóinál. A VSZ elnöke szerint viszont sokan csak azért maradtak lojálisak a céghez, mert volt lehetőség otthonról dolgozni.

Nekiment a Szakszervezet Lázár Jánosnak – Ellenzik a home office eltörlését

Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél csurgói utcafórumán 2024. május 23-án – Fotó: MTI/Katona Tibor

Lázár János építési és közlekedési miniszter július 1-jével egy határozatban megszüntette a home office munkavégzés lehetőségét, ami nem kis riadalmat és felháborodást váltott ki a dolgozókból.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke Facebookon közölte a lépés után: ez a döntés minden, csak nem pozitív a vasutas munkavállalókra tekintettel.

Úgy elvárni egy szervezeti átalakítást, hogy lojálisak legyenek a munkavállalók a tulajdonosi elvárásnak megfelelően, azt gondolom, hogy ez egy végtelenül barátságtalan lépés volt

– fogalmazott.

A VSZ arra kéri Lázár Jánost, hogy lépjen vissza a döntéstől, és a továbbiakban is engedélyezze, hogy – azokban a munkakörökben, ahol ez lehetséges –, az európai normatíváknak megfelelően legyen lehetőség a home office-ban folytatott munkatevékenységre – idézi az Index.

Az Infostart által idézett közlemény szerint a Vasutasok Szakszervezetét megdöbbentette a lépés. Az elnök szerint a döntés nemcsak a székházból kiköltöztetett munkavállalókat érinti, de a vasutasokat is, akik korábban a Covid miatt kényszerültek home office-ba, majd végül ott is maradhattak.

Ez a lehetőség egyike volt azoknak a kedvező feltételeknek, amiért sokan nem kerestek másik munkahelyet, lojálisak maradtak a vasúttársasághoz. Családok ezrei rendezkedtek be erre a korábban kényszer szülte, ám időközben elfogadott és jól bejáratott rendszerre. Kisgyerekes szülők éppen a kedvező családbarát lehetőségért maradtak a cégnél vagy csatlakoztak a MÁV-Volán-csoport dolgozóihoz

– mondta Meleg János.

Forrás: index.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
Ez a dilettáns, beképzelt, agresszív majom miért miniszter? Szemetet kéne szednie a belvárosban. Talán azzal elbírna!
Dr. Proktor
Ebben speciel igaza van! Sokan strandoltak home-office címszó alatt...

Kollégám tegnap beteget jelentett, de érdekes módon a cégautóját Balatonaligán látom!
Pusztai
Vezessék be, aztán lincseljék meg a kitalálóját tanulságul aki esküje és a országa ellen dolgozik: az így jár!
Pusztai
Telex szerint TITOKBAN " ment Ukrajnába.
Ja.
Olavsom tegnap óta tele a média ezzel.
Telex is lezűllött..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.