Wizz Air, melynek egyik gépe hétfő kora este helyett szerda hajnalban indult el az olaszországi Cataniába a késésért ismét a légi irányítás kapacitáshiányát tette felelőssé. A körülmények miatt addig kellett tologatni az indulást, hogy lejárt a személyzet munkaideje, ezért csúszott több mint egy napot a gép.

Olyan sokat késett a Wizz Air járat, hogy lejárt a személyzet munkaideje – Emiatt pedig még többet csúszott az indulás

Fotó: Wikipedia

A Wizz Air július 1-i, Budapest-Catania között közlekedő járatát a légi irányítás kapacitáshiánya miatt kénytelen volt átütemezni. A több órás késés miatt azonban időközben a személyzet jogszabályba foglalt munkaideje lejárt, így a járatot a légitársaság kénytelen volt másnap éjszakára áttenni” – írta a légitársaság a Telexnek küldött válaszában.

Azt is hozzátették, hogy a szerződéses partnerük segített a pórul járt utasoknak szállást foglalni, bár ez a közeli szállodák telítettsége miatt szintén nem volt zökkenőmentes.

Az Utazómajom szerint egyébként a Cataniából Budapestre tartó járat is hasonlóan csúszott, ennek szintén hétfő este kellett volna elindulnia, ehelyett azonban szerdán. hajnali fél 4 körül szállt fel. A Wizz Air a napokban egyszer már reagált az ilyen késésekre, és akkor is egyértelműen a légi irányítást tették felelőssé a kialakult helyzetért – tette hozzá a lap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.