Magyar Péter hazatért Ukrajnából, de ma már az EFOTT-on lép fel egy politikai pódiumbeszélgetésen. 

A Tisza párt vezetője a Facebookon tudatta,. hogy ma délután  az EFOTT fesztiválon lesz, ahol 17.00 órakor egy pódiumbeszélgetésen veszrészt. (Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (röviden: EFOTT) egy 1976-ban alapított nyári zenei fesztivál, Magyarország egyik legrégibb ilyen jellegű rendezvénye).

A politikus leírta az ukraknai és a kárpátaljai élményeit:  Sokan próbáltak lebeszélni minket a kijevi humanitárius látogatásról, de utólag is azt mondom, hogy ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben megtehettünk.  Köszönöm a kárpátaljai magyar testvéreinknek a szeretetteljes fogadtatást! 

Ukrajnában mind a magyar, mind az ukrán emberek mielőbbi békére vágynak. Több tízezer magyar honfitársunk hagyta el a háború kitörése óta Kárpátalját, elsősorban fiatalok és családosok. A magyar családok mindennapos félelemben élnek a kényszersorozások miatt és aggódnak a frontra vitt családtagok, barátok életéért – írta Magyar Péter. 

Magyar Péter nem nyugszik – Megint bulizó fiatalok közé megy

Magyar Péter Fotó: Facebook/Magyar Péter 

Az Ukrajnában élő magyarok reménykedve várják a háború végét vagy legalább a tűzszünet elrendelését. Az élet a háborús övezetben kettős: bár az élet menetrendszerűen zajlik, az emberek dolgoznak, a gyermekek iskolába járnak, azonban részleges vagy teljes áramkimaradások, a rendszeres légiriadó megnehezíti az ottani magyarok életét és a kétségbeesés valamint a feszültség kézzel fogható. A kárpátaljai családok kettészakadtak, és az ottani magyarság fele már elmenekült az országból.

Reméljük, hogy az ukrán és magyar politikai vezetés mielőbb megállapodik a magyar kisebbség jogainak helyreállítása kapcsán és megkezdődhet a két ország politikai közeledése. A kárpátaljai magyarság hálás az anyaország támogatásáért, azonban sokan beszéltek a támogatások körüli visszaélésekről, amelyben a kárpátaljai és a hazai politikai vezetés is érintett

- fogalmazott a Tisza párt alelnöke. 

Forrás: Facebook
Fotó: Facebook

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
@KisTehen: Mi a bajod vele? talán hogy Kijev után hazajött és nem Moszkvába meg Pekingbe ment?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbasz: Hányszor mondjam még, hogy leszarom a szomszéd tehenét veled együtt! Egyébként @KisTehen: nem a szomszédom!
Ezodabasz
@Pegero: Mindegy mit röfögsz ide szaros:))) Szarsz te mindenkire és mindenre, ezért ne csodálkozz ha rád is magasról szarik mindenki!
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbasz: Én alacsonyan is leszarom aki szarik rám magasról.
Ezodabasz
@Pegero: Akkor szard össze magad büdösbogár.
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbasz: Rossz igekötő használat. Nem össze, hanem le és nem magam, hanem téged.
Ezodabasz
@Pegero: Jólvan tökfej, nyugodj meg...tudod, attól megnyugszol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.