A tervezettnél korábban emelné a nyugdíjkorhatárt a kormány. A jelenleg hatályos törvény értelmében 2015 után a férfiaknak 65 éves, míg a nõknek 60 éves korukig kellene dolgozniuk. Ehhez képest a kabinet közölte: 2014-tõl a nõk 63, míg a férfiak 65 éves korukban mehetnének nyugdíjba. Ettõl az intézkedéstõl a kormány az állami nyugdíjalap megmentését reméli. Ugyanis – mint arra az Európai Bizottság nemrég közzétett jelentése is rámutat – a romániai lakosság egyre inkább elöregedik, miközben a nyugdíjalaphoz hozzájárulók száma szinte hónapról hónapra csökken. A dokumentum értelmében a hozzájárulók-nyugdíjasok aránya az 1990-es 3,43 százalékról 2003-ra mindössze 0,79-re esett vissza. Ugyanakkor 2007-ben az ország lakosságának mindössze 59 százalékának volt munkahelye, míg az európai átlag 65 százalékos.

Forrás: kronika.ro
Feltöltő: kronika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menasagh
Maholnap nem lesz nyugdíj sem, hanem úgy hatvan éves életkor körül kap az ember a munkahelyén egy koporsót....és dolgozhat tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.