Idén a magyar emberek több mint kéthamrada nem tud elmenni nyaralni, s minél idősebb, annál kisebb az esélye arra, hogy hosszabb utazásra indulhat – derült ki egy új felmérésből, amely arra is kitért, mely szavazóknak jobb a helyzete.

A magyarok több mint kétharmada nem tud nyaralni menni idén – sőt, kiderült, hogy minél idősebb valaki, annál kisebb az esélye arra, hogy eljut egy hosszabb utazásra – a felmérést a Népszava számára készítette a Publicus Intézet.

A megkérdezettek 69 százaléka azt mondta, nem tervez ebben az évben minimum egyhetes egybefüggő nyaralást, csak 29 százalék válaszolta azt, hogy tervez nyaralni menni vagy már volt is.

Csak ennyien jutnak el idén nyaralni és ezek a szavazók járnak a legjobban

Kevesen jutnak el több napra nyaralni, főleg külföldre – Fotó: pixabay

Kiderült, hogy minél idősebb valaki, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem indul nyaralásra. A 60 felettieknek csak 15 százaléka felelte azt a kérdésre, hogy elutazik, míg a fiataloknál ez 45 százalék – írta meg a Népszava.

Azok körében, akik eljutnak nyaralni idén, 55 százalék egy, 29 százalék kettő, 8 százalék három, 5 százalék pedig még ennél is több utazást tervez – és átlagosan 11 napot töltenek pihenéssel.

A megkérdezettek 43 százaléka a határainkon belül nyaral, 29 százalék viszont inkább külföldet választja. További 25 százalék belföldön és egy másik országban egyaránt pihen – tudatta a Népszava.

Érdekesség, hogy a lap azt is közölte: a Tisza Párt szavazói lehetnek a legjobb helyzetben, ugyanis 41 százalékuk külföldre és belföldre is eljut – a Fidesznél csak 17 százalék, a többi ellenzéki szavazónál pedig 11 százalék ez az arány.

Ami az összegeket illeti, a nyaralást tervezők 17 százaléka legfeljebb 100 ezer forintot költ nyaralásra, 24 százalék 100-300 ezer forintból igyekszik megoldani, 18 százalék 300 és 500 ezer forint közötti összeget szán rá, 9 százalék 500 ezer és 1 millió forint között tervez költeni, 6 százalék pedig még ennél is többet szán a nyaralásra – derült ki a felmérésből.

Az összeggel kapcsolatos kérdésre ugyanakkor a nyaralást tervezők 27 százaléka inkább nem válaszolt.

Mindenesetre 47 százalék mondta azt, hogy számára nem jelent nagy anyagi megterhelést a nyári utazás, 44 százaléknak viszont hónapokon át spórolnia kell, hogy elmehessen. A válaszadók 1 százalékának kölcsönre, hitelfelvételre van szüksége ahhoz, hogy elutazhasson – írta meg a Népszava a felmérés alapján.

Forrás: Népszava, 24.hu
Fotó: pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feller_Peti
Tiszások, meg a többi libkányok mennek Brüsszelbe a woke patkány homárok közé.

Balos nemzetárulók, nem lennék a helyetekben. Végén hazajövet, még egy nagy kötelet is kaptok a Soros Dollár nyakatokba.
KisTehen
"a Tisza Párt szavazói lehetnek a legjobb helyzetben"

megszedték magukat a rendszerváltáskor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.