Annyira megdrágult az olasz tengerpart, hogy a helyiek sem győzik kifizetni. Az éttermi árak 2022-höz viszonyítva már 25 százalékot is emelkedtek.

2023-ban már 12 százalékkal emelkedtek az árak Olaszországban, és idén további 8 százalékos áremelkedés várható. Ez az olasz lakosok számára is egyre jobban érezhető, ezért sokan inkább más országok tengerpartjait választják nyaraláskor. A vendéglátósoknak azonban némi megnyugvást jelenthet a külföldi turisták számának növekedése – írja a Telex.

Olyan drága az olasz tengerpart, hogy a helyiek is inkább máshova mennek nyaralni

Fotó: 123rf.com

Főként az éttermi árak nőttek, amelyek 2022-höz képest már 25 százalékkal emelkedtek.

Ezt követik a bárok, fagylaltozók, az utazási költségek, a szabadidős és szórakozási lehetőségek, valamint a tengerparti szolgáltatások és kölcsönzők árai, melyek 20 százalékkal nőttek. A strandok is 16 százalékkal emelték áraikat az elmúlt két évben – idézi a Pénzcentrum.

A tengerparti vendégéjszakák száma idén összesen 407 millióra becsülhető, ami körülbelül 1 százalékos csökkenést jelent. Ebből 312,5 millió belföldi foglalás, ami 4,4 százalékos visszaesést mutat. Ezzel szemben a külföldi foglalások száma több mint 11 százalékkal növekszik – áll egy friss jelentésben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Olyan drága a Balaton, hogy balatoni lakosként kénytelen vagyok Olaszországban nyaralni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.