Jogerőssé vált a budapesti főpolgármester-választás végeredménye, miután a hétfő délutáni határidőig nem érkezett a választások eredményét megállapító határozatokkal szemben jogorvoslati kérelem – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-vel.

Jogerős a főpolgármester-választás végeredménye
Fotó: MTI/Purger Tamás

Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén, a szavazatok újraszámlálását követően jelentette be, hogy Karácsony Gergely (Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP) nyerte a főpolgármester-választást. Az NVB elnöke akkor úgy tájékoztatott, hogy Karácsony Gergely 371 538 szavazatot, Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP-Zöldek) 371 245 szavazatot kapott, a két jelölt közötti különbség 293 szavazat.

Az ülésen elhangzott, hogy a főpolgármester-választás érvényes szavazatait azért számlálták újra, mert az Alkotmánybíróság július 5-i határozata szerint alaptörvény-ellenes volt a főpolgármester-választás eredményét megállapító június 26-i kúriai végzés, és a Kúriának új döntést kellett hoznia. A Kúria július 7-én közzétett végzésében az NVB korábbi határozatát részben megváltoztatva elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazat átvizsgálását, újraszámlálását.

Sasvári Róbert a részletekről szólva közölte, hogy a szavazatok újraszámlálását a főváros 23 kerületében 1367 szavazókörben végezték el július 9-én, 10-én és 11-én.

Ismertette, hogy június 9-én a főpolgármester-választáson 781 767 érvényes szavazatot adtak le, az érvénytelen szavazatok száma 24 548.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
a hülyék városa elnyerte méltó jutalmát
colibri
Na végre! A választás után 36 nappal, 3 számlálás után. Három volt a magyar igazság, a ráadás elmaradt...
Géza
Budapest még mindig idegen megszállás alatt áll.
Pegero
Na Geri! Jó nagy szarban vagy, mert most más összeállításban áll fel az új önkormányzat és nem fogtok úgy leosztani lóvét, mint eddig!
Szegény Dzsoni és Árnika
Nem örülök felhőtlenül, a mosolyalbum, mama pici fia és a 2002-es választást meghekkelő gecinek - aki csak... van az ellenzék részéről!

@KisTehen: , te gecibb vagy, mint voltál.
@Géza: , te hülyébb vagy mint voltál.
@Pegero: , te csak szeretnél... jobbat, de nem látod át a helyzetet - mert csak a jót látod a rosszban, és csak a rosszat látod a jóban.

Na megyek harcolni - vár Borderlands ! (ja, ha már harc... tudom honnan lehet lelőni O1G-t (No.1 hely!) - csak némi kitartás, egy valag pénz, meg (ön)gyilkos ösztön kell hozzá - és a haza fényre derül !!!)

Boss Fight - kicsit máshogy (egy lövésedbe sem kerül!) : www.youtube.com/watch?v=qt2Q0fKueHc
jáger laszló
Főpolgi,már van
Szavak helyett jöhetnek a tettek!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.