Riasztó és kétségbeejtő a helyzet a gödöllői HÉV vonalán, mert egyre több a durván viselkedő, dohányzó és drogozó utas – a vonalon mostmár bevetik a 6-8 percen belül riasztható egységet is.

Az utóbbi időben senki sem jár igazán szívesen a gödöllői HÉV-vel, s ennek jó oka van. Kerepes környékén ugyanis egyre nőtt az olyan utasok száma, akik kiborítóan viselkednek, dohányoznak, drogoznak és a szerelvény belső terében végzik el a dolgukat.

A helyiek arra gyanakszanak, hogy Kerepesen szerzik be a kábítószert – árulta el a 24.hu-nak Gyuricza László, Kerepes polgármestere.

Már 6-8 percen belül riasztható egység is jön – Kétségbeejtő a gödöllői HÉV-en a helyzet

Bevetik a 6-8 percen belül riasztható egységet a gödöllői HÉV-vonalon – Fotó: Youtube

Bár bűnügyileg a hely nem számít fertőzött városnak a rendőrség és a MÁV-HÉV adatai alapján, a HÉV-vonalon azonban jóval többször van szükség intézkedésre, mint az megszokott. A biztonsági intézkedéseket ezért megerősítették – tudatta a 24.hu.

A gödöllői HÉV-en uralkodó áldatlan állapotokról korábban mi is beszámoltunk.

Az év első felében 49 bejelentést kapott a rendőrség a gödöllői HÉV vonaláról, és 20 esetben indult büntetőeljárás. Többségében kisebb súlyú, vagyon elleni bűncselekmények okán. A szám ahhoz képest alacsony, hogy ezen vonalat napi 40 ezer utas használja – mondta el a MÁV-HÉV közös tájékoztatóján Lauda Zoltán rendőr dandártábornok, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Mint hozzátette, civil ruhás rendőreik az elmúlt hetekben több mint 40 szerelvényen jelentek meg, különösen esténként. Négy embert állítottak elő kábítószer-fogyasztás miatt. Két esetben kábítószert nem tudtak kimutatni, mivel az érintettek a HÉV-szerelvényen nyugtatót zúztak porrá és azt szívták fel – írta a 24.hu.

A MÁV-HÉV vezérigazgatója ugyanakkor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az utasok panaszai alapján egyre gyakrabban utaznak a HÉV-en olyan emberek, akik tudatmódosító hatása alatt állnak, noha ezeket az eseteket jellemzően ugyanaz a 4-5 ember jelenti be.

A problémát viszont ők is tapasztalják, egyre több munkatársukat éri atrocitás. Sokat mond, hogy a gödöllői vonalon a rendészeknek 1.634 alkalommal kellett intézkedni, miközben az összes többin 556-szor. Ebbe a számba az is beleértendő, ha valaki jegy nélkül utazik, amihez nem hívnak rendőrt – írta a 24.hu.

A rendészek számát átcsoportosításokkal növelték, újabb 15 embert irányítanak át a gödöllői HÉV-re és a testkamerák beszerzését is elkezdték. A járművek bekamerázása nemigen működhet, mivel azok túlságosan idősek.

Ezen felül felállítottak egy mobil védelmi csoportot is, amely július 15-től bármilyen bejelentésre kivonul ezen a vonalon, 6-8 percen belül.

Lauda Zoltán beszélt a tájékoztatón arról is, hogy térségben egyre több az igazoltatás és az előállítás. Jelentősen nőtt ezek száma az elmúlt év azonos időszakához képest, 80-ról 130-ra.

Nagy fogásokról is beszámolt: Kistarcsán például másfél kiló kábítószert foglaltak le és 200 milliót zároltak. Egy másik elkövetői körnél 10 kiló pszichoaktív anyagot fedeztek fel és 700 millió forintot foglaltak le – írta meg a 24.hu.

Forrás: 24.hu, 444.hu
Fotó: Youtube

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Szeretném megjelölni a c választ...
jesz
Nem tudom mi ez a rinya? A belügy-rendőr-miniszter megígérte, hogy két héten belül rend lesz...
...nos óra indul..-
Namely
Szeretném megjelölni a c választ...
jesz
@Namely: hahaha...ez jóóóóó...
NKF
Mi a szarnak van a TEK meg a rendőrség ha egy szaros HÉV vonalon nem tudnak rendet csinálni?
Kapanyél
@NKF: Hogy védjék az illetékes elvtárs seggét!
balos
@Kapanyél: Mert a támogatói,már nemcsak nyalják,de már abuzálják is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.