A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI-val szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH gyanúja szerint a vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat az üzleteiben elhelyezett hűtőpultjaiban megtalálható magyar származású termékekkel kapcsolatban.

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított az ALDI Magyarország Élelmiszer Kereskedelmi Betéti Társasággal (ALDI) szemben, mivel észlelte, hogy a vállalkozás valószínűsíthetően nem a szakmai gondosság követelménye alapján alakította ki kereskedelmi kommunikációjával összefüggő belső eljárásrendjét. Az üzletekben elhelyezett „100% friss és magyar hús állandó kínálatunkban”, „100% friss és magyar”, valamint „Hazait szeretettel” felirattal megjelölt hűtőpultjaiban valószínűsíthetően nem kizárólag magyar származású termékek voltak megtalálhatóak. A GVH gyanúja szerint a vállalkozás 2021. november 25-től nem rendelkezik olyan következetesen alkalmazott belső ellenőrzési mechanizmussal, amellyel biztosítaná, hogy a fenti állításokkal megjelölt hűtőpultokban kizárólag magyar származású termékeket találnak a fogyasztók.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

A Gazdasági Versenyhivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a versenytörvény szerint az ügyfélnek a tényállás tisztázásához szükséges adatok közlésére való felhívásától az annak teljesítéséig terjedő időtartam az ügyintézési határidőbe nem számít be.

Gyorshír: a Versenyhivatal rászállt az Aldira  – Magyar termékekkel téveszthették meg a vásárlókat?

A képünk illusztráció   Fotó 123rf.com 

Forrás: GVH

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Qrva anyjukat, ezek elkezdték kicsinálni a külföldi boltokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A román tolvajcigány elkezdte az észak-koreai rezsim adaptálását Európa közepére! Elüldözi a multikat, a nyugati cégeket! Rohadjatok meg! Mindenki a maga sikere, kovácsa...
x.com/antihutnik/status/1813461138002034746/photo/1
-Segíts már gondban vagyok, te mit fogsz adni Lölőnek nászajándékba?
- Hát őszintén nem tudom, milyen cég nincs még a nevén,
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Tyler/2021_%C3%A1prilis/l%C3%B6l%C3%B6/177598363_4336244483060629_1990618526567476117_n.jpg
Csak Norisz és senki más
Nálunk van 3 üzlete! Mind jó! Szomszéd városban egyszer bezárt, aztán rá jó másfél évre újranyitott!
simmering73
Mondjuk én húsért a henteshez megyek.
Eladott Ország
„Az árspekuláns multikkal szemben fel fogunk lépni, ha kell, további lépéseket fogunk tenni, hogy megvédjük a családokat” - Orbán Viktor Milyen szépen ápolja a magyar történelmi hagyományokat. Inflációért Magyarországon nem a gazdaságpolitika irányítói felelnek, hanem a gonosz multik. Fergyházba a feketézőkkel. A feketézők miatt szálltak el a piaci árak.
x.com/MartonIvanyi/status/1702629161242685536/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.