Ismét lement egy tüntetés az előrehozott választásokért – nem is téma, már rég megszoktuk. Néhány gondolatot azonban megérdemel a tüntetők egy nem kicsi és eléggé érthetetlen része. Nevezetesen az, hogy Magyarországon élnek olyan emberek, akik kitalálták, hogy ők addig nem fogják jól érezni magukat, amíg az MSZP van kormányon.

Forrás: gulyas.blog.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csubaka
Nem teljesen viágos számomra a cikkíró szándéka, célja.
Azt gondolom, hogy tizenöt és huszonegynéhány éves kora között az ember (beleértve minden generációt) sokat hall a politikáról, hiszen az annyira áhítot ifjú felnőtt kor velejárója, hogy a politika és annak hatása kapcsán hallja a nála korosabbakat anyázni, vagy éppen újjongani. Hogy ki mitől érzi rosszul magát az legalább annyira állampolgári alapjog, mint mondjuk a választás. Azon viszont csodálkozni van miért, hogy egy politikailag elvileg érett cikkíró csupán a rossz és a jó vagy méginkább az elfogadás vagy az elutasítás mikéntjében látja meg a helyzet fonákját. Én baloldaliként például azért érzem magam rosszul az MSZP által vezetett Magyarországon, mert számomra nyílvánvaló, hogy olyan párt irányítja az országot amely saját ideológiájában meghasonlott és identitását vesztette. Neoliberáli eszmék értékrendje mentén odáig jutott,hogy nem képes különbséget tenni társadalmi és pénzpiaci érdekek között. Megnyilatkozásaiban ugyan maximálisan szociális, megnyilvánulásaiban azonban súlyosan tőke érdekelt.
Nem ellentmondás szerintetek, hogy a bérből és fizetésből élők amúgy is európában egyedül álló állami (?) kizsákmányolása közben a kongresszuson állva éneklik
"fel vörösök proletárok.." Ez a nem éppen karrakteres kisugárzás jellemzi ma az MSZP-t és keserít el minden normális és demokratikus gondolkodású baldali beállítottságú polgárt. Amíg az MSZP nem dönti el, hogy melyik úton megy tovább addig nem is lesz ez másként. Sem politizálni sem országot vezetni nem lehet úgy ahogy a piacok diktálják. Már nehogy a nyuszi vigye a puskát. Ennél ebben az országban azért vannak sokkal jobbak!!!!
tsabeeka
@Csubaka: bár nem én írtam, de ha jól sejtem (és erre azért elég nagy az esély) a cikkíró szándékát, akkor az nem más, hogy kifejezze: nem a politikáról szól az élet. éneklik az internacionálét, "nem éppen karakteres" a kormánypárt, ÉS? ettől te komolyan jobban/rosszabbul érzed magad? nem arról van szó, hogy számomra szimpatikus kormány van-e, hanem arról, hogy ez mennyire érdekel.

személyesen ismerek olyan tanárt, aki a választás másnapján nem tartott azért órát, m annyira maga alatt volt az eredmény miatt.

szerintem ha már csak egy kicsit is szomorúbban kell valaki amiatt, hogy ki van vagy éppen ki nincsen kormányon, akkor az saját magának csinálja a bajt. család, barátok, kultúra, buli, emberi kapcsolatok - nekem erről szól egy élet, nem pedig az azon való agonizáláson, hogy hajjaj, mi lesz most, hogy éppen nem X van kormányon.
Csubaka
@tsabeeka: Persze le lehet egyszerűsíteni a témát erre látószögre is de akkor vagy nem írok róla cikket egy kimondottan politikai rovatba, vagy ha mégis írok, akkor a kultúrával, az emberi kapcsolatokkkal és programokkal kapcsolatos helyen tárom fel ezirányú véleményemet abszolúte kerülve a politizálásnak még a látszatát is. Sajnos tapasztalatom az, hogy az egyébként ezidáig politika mentes baráti és rokoni társaságokban is előbb vagy utóbb de a politikára terelődik a szó. Nem csak a személy, hanem a várható lehetőségek és fejlemények az okai ennek. Az hogy a cikkíró (szeirinted) a politikai érzékenységet kifogásolja vagy éppen a politikai semlegességet hiányolja nyilván következménye annak, hogy olyan közegben él ahol nincsenek komolyabb anyagi gondok legfeljebb az lehet a baja, hogy jövőre csak 3 gombócos fagylaltra futja. A többség viszont reggelente a mindennapos megélhetési gondjaival ébred és este azzal fekszik. Kérdezz meg egy pszichiátert, hogy miért depressziós a magyar társadalom.
tsabeeka
@Csubaka: mintegy pár száz éve - gondolom, h gyurcsány miatt... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.