Gusztos Péter levelében kérdéseket tett fel Morvai Krisztinának. Most pedig megérkeztek a válaszok.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
menasagh
A sok levelezésből a végén még egyéb is kisülhet....:)
paragrafus
Már mondtam: sajnálom Baló Györgyöt!
paragrafus
Ezzel a szemlélettel országot irányítani, országügyekbe beleszólni, hát ez lenne a tragédia.
nyirtass
@paragrafus: Miért mondod ezt? - Te mit "privatizáltál" az országból amit vissza kell adnod?
Vagy talán a bűnözők elleni jogos fellépés nem nyerte meg a tetszésed?
Mi kivetnivalót találsz Morvai levelébe? -vagy csak úgy megszokásból, vagy érdekből szólód le?
xu
Ez a gusztos még mindig "válaszra" érdemes?
sara

Morvai Krisztina megfogalmazta,leírta azt amit sokan gondolnak a szadeszról

basatu
@sara: Morvai nagyon telibe találta őket.
ophisz
Gusztos kérte,megkapta:DDD már mint .a választ.
paragrafus
@nyirtass: Ha te ezt a gyalázatot támogatod, egyetértesz vele, pártolod, akkor csak sajnálni tudlak. Nagyon eltorzult és eldeformált a politikai szemléleted.
Nagyon megetettek téged a politikai demagógiával.

Az a bajom Morvai Krisztinával, hogy ilyen szemlélet mellett nincs helye a közéletben.
Mint a fenti hozzászólások is alátámasszák, Morvai Krisztina politikai szemete igencsak alaposan megfertőzött sokakat.

Értsétek meg, nem mindig az az igaz és a helyes, ha valaki azt mondja, amit hallani akartok. És ti mindannyian bedőltetek Morvai Krisztina politikai manipulációinak.
orogordog
@paragrafus: Az a baj, hogy igaz amit ír Dr. Morvai Krisztina.
Lehetne finomabban is fogalmazni, De ez az igazság.
sara
orogordog

hogy lehetett volna finomabban válaszolni,finomabban elmondani egy szadeszosnak hogy tönkre verték , kiárusították az országot,padlóra küldték a mezőgazdaságot,
az oktatást, az egészségügyet, az igazságszolgáltatást.
Most már csak a víz maradt, azt most adják el.
nyirtass
@paragrafus: A "politikai szemét" züllesztette le az országot idáig. Örülök neki, hogy Te ebben a szemétben érzed jól magad, de rajtad kívül a többség ettől jobb sorsra érdemes.
paragrafus
@nyirtass:Rendkívül sajnálom, hogy ezt elhitették veled. De azt még jobban sajnálom, hogy te ezt be is vetted.
Igaz, hogy ez nem igaz, de te csak hidd ezt, ha akarod.

Aztán majd ha ne adj'isten a jobboldal hatalomra kerülne - az isten mentse meg tőle az országot - akkor lesz neked és a többi jobboldalinak oltári nagy pofára esés.
orogordog
@sara: Meg próbálom szépen előadni az igazságot, hátha végre @pragrafus tisztán lát.
orogordog
@nyirtass: Nem akarják elhinni ami igaz. Szeretnek elnyomásban élni.
Eszük ágában sincs tenni semmit.
nyirtass
@paragrafus: - Nem hitette el velem senki! A tények itt vannak mindannyiunknak a szeme elött, ha nem járunk csukott szemmel. Attól, hogy ezekről a tényekről nemszabad beszélni, vagy az illetékesek megpróbálják letagadni /akár csak a Kádár rendszerben/ attól még tények maradnak.
- Éppen ezért a jobboldal hatalomrakerülésével általad beprognosztizált "pofára esést" szivesen megvárom, csak azt ne kérd tőlem, hogy addig álljak féllábon.
paragrafus
@nyirtass: ....."A tények itt vannak mindannyiunknak a szeme elött"......

Ez így igaz. De az, hogy te ezekből a tényekből mit látsz, az egy egész másik tészta. Te ezekből a tényekből azt látod, amit láttatni akarnak veled.
Mert te - még ha nem is akaródzik neked ezt beismerni - valójában a Fidesz szemüvegén keresztül nézed és ezáltal látod a világot. Amiből egyenesen következik, hogy a valóság messze nem az, mint amit te látsz.
orogordog
@paragrafus: FIDESZ szemüvege, hogy jött ide?

Saját bőrödön mit érzel, semmi közöm hozzá de akkor miből élsz ha te így látod? Nem"béből, fizetésből"
nyirtass
@paragrafus:
Ember! ébredj már fel!
Morvait a Jobbik delegálja az EU-ba és nem a Fidesz!
Ráadásul Orbán látja a programját a Jobbik szemüvegén keresztül. Ez még nem is lenne baj, hanem az a gond, hogy Orbán sem gondolja ezt komolyan, neki ez csak kampány fogásnak kell!!!
Ha valaki nem MSZP-s akkor azt csak ennyiért kell szidni?
Orbánt, Gyurcsányt, Bajnait jó szorosan egymáshoz kell kötözni és megcélozni velük a ...
Malomkő helyett nyakukba Draskovicsot, Gusztost, Hornt.
Ha még ez is kevés lenne, akkor a sort lehet folytatni az ország és a nép többi pusztítójával.
rodeotigris
@paragrafus: Már megint össze vissza beszélsz és véded azt a rendszert aki ide juttatott minket.Köpködöd azokat az embereket akik változást akarnak és nem akarod belátni az elmúlt 20 év tévedéseit és,hogy nagyon rossz irányba haladunk.Valószínüleg olyan a munkád vagy állásod amit ez a rendszer tett lehetővé,hogy jól keress.Ez vakít el és nem látod 9millió magyar szenvedését.
Ülsz az irodádban és fogalmad nincs az emberek lelki világáról nem látod,hogy rengeteg család a csőd szélén van.
Morvai Krisztina és Vona Gábor is felnyitotta az emberek szemét és reményt adott nekik.
Te elvakultságról és torzult politikai látásmódról beszélsz miközben amiben élünk már nem lehetne torzultabb.A mostani vezetésünk le sem sz@rja ez embereket.
Arra kérsz mindenkit higyen tovább ebben a rendszerben és vezetésben.
De az emberek többségének elege van a kizsákmányolásból élni szeretne végre!Ezt a reményt nyújtja most Morvai Krisztina és a Jobbik!

Szebb Jövőt!
xu
Okosodok! Ehető a politikai demagógia? Jó étvágyat! Valamit legalább kapunk az ország vezetőitől.
paragrafus
@rodeotigris: Tudod, a környezetemben nagyon sok olyan ember él - a hozzátartozóimról és a rokonaimról nem is beszélve - akik nagyon rossz anyagi helyzetben vannak. De ugyanakkor azt is látom, hogy az ország is milyen rossz anyagi helyzetben van. És az embereknek a helyzetét nem lehet anélkül megoldani, jobbá tenni, hogy előbb az ország helyzetét nem tesszük gazdaságilag rendbe.

Te, rodeotigris és mindenki más, aki hozzád hasonlóan gondolkodik, azért vagytok rövidlátóak és azért nincs igazad, mert ti mindannyian KIZÁRÓLAG az emberek (egyébként jogos) érdekét nézitek, az ország helyzetével nem törődtök. Az országra ti mindannyian magasról tesztek.
Mert nem tudjátok - sőt, talán nem is akarjátok - megérteni, hogy amíg az ország szénája nincs rendben, addig az emberek helyzetén sem lehet javítani.

Hozzászólásodban kizárólag az emberek helyzetéről beszélsz, amely általam sem vitatott. De az emberek sorsát nem lehet elvonatkoztni az ország helyzetétől. A két szempont szorosan és elválaszthatatlanul összefügg. Nem lehet az egyik oldalt a másik oldaltól elkülöníteni és külön, önállóan kezelni, nota bene megoldani. Mert ez így valójában megoldhatatlan. Te pedig erről nem akarsz tudomást venni. De attól, hogy a jobboldal a homokba dugja a fejét, még nem oldotta meg az ország problémáját. És ezáltal valójában az emberekét sem.

Tudod, ez - áttételesen - olyan, mint egy többismeretlenes egyenletrendszer. Amíg nem oldod meg az első egyenletet, nem tudod megoldani a következőt. Amit pedig a jobboldal akar, hirdet, reklámoz - köztük te is - az az, hogy úgy akarja megoldani az egész egyenletrendszert, hogy kihagyja az első egyenletet és annak megoldását és rögtön a második egyenletnek ugrik neki.
De így, teszik, vagy sem, az egyenletrendszernek nem lesz megoldása.

Mert a Fidesz és a jobboldal számára az egyenletrendszer első eleme, első egyenlete nem is létezik.

Ezért van az, hogy veletek szemben ÉN nem vagyok vak, mert én látom és meg tudom ítélni azokat a körülményeket és tényezőket is,a melyekről viszont ti mindnanyian mégcsak tudomást sem vagytok hajlandóak venni.
Csubaka
@paragrafus: Már ne haragudj, hogy megkérdem, Te melyik Magyarországon élsz? Azon ahol a Magyar szélmalmok története múzeumnak 3000 semmit sem csináló alkalmazottja éli nyugodt kiteljesedett életét, vagy azon ahol az emberek remegnek a munkáért, akinek van váltott műszakban 12 órában dolgozik és rentgeteg túlórát vállal, hogy ki tudja fizetni, a közösköltséget, a villanyszámlát, a központi fűtést, a vizet és a szemét szállítást, hogy meg tudja venni a következő hónapban is a busz, vagy villamosbérleteket, istenhez imádkozik,hogy ne legyen beteg, mert akkor elveszíti a munkahelyét, de ha lehet akkor családtagja se legyen az, mert a gyógyszerekre már nem nagyon futja. Aki képtelen lecserélni a 15-20 éves bútorait, mert a gyerek taníttatása is 100 ezreket emészt fel évente, és akkor még segíteni kellene valahogy a kisnyugdíjas szüleit is, mert a 65 ezer nyugdíjból, már csak szociális konyhára futja nekik.
Esetleg abban a Magyarországban, amelyben hiába a megváltott föld, termelni már nem lehet, mert sem eszköz, sem tőke nincs hozzá, ha segítséget kérsz akkor vevőt küldenek, ha nem tudod megművelni a földedet hatóságilag veszik el tőled. Vagy abban ahol az életed által összekuporgatott 5-10 milliót érő lakásodat most megadóztatja az aki alig 5 év alatt megszerzett kétes eredetű jövedelméből több mint 100 milliós luxus palotát éppítet miközben az országot sanyargatja?

Én nem hiszem, hogy a te környezedetben sokan rosszul élnének, mert akkor már régen kinyilt volna a szemed.
Te csak olvasod a fórumon panaszkodókat és élvezed, hogy oszthatod az észt.
Demagóg vagy amikor az ország helyzetéről beszélsz, mert normális állapotában az országot emberek alkotják akiknek boldogulása és megelégedettsége határozza meg az ország állapotát. Nem kellene állandóan felcserélned az alanyt és az állítmányt. Végtelenül sajnállak, hogy ennyire képtelen vagy a szolidarításra, pedig egy valamire való igazi demokrácia arról szól, nem pedig a pénzről, ahogy MSZP-s és SZDSZ-es urak és hogy ne feledjem hölgyek is előszerettel nyilatkoztak még egy éve is a médiákban.
paragrafus
@Csubaka: Neked halvány lila fogalmad sincs a realitásokról.
És azt is bizton kiderült a válaszodból, hogy ha netalántán el is olvastad, amit írtam, abszolút nem értetted meg.
Csak hajtogatod az előre kiadott Fidesz paneleket.

Én vagyok demgagóg? Szertem összetévesztettél önmagaddal. Hiszen érdemi érvet semmti sem írtál. A válaszod üres, semmit mondó és tartalomnélküli.
paragrafus
@alband: ......"Az igazat írta!"......

Igen! A Fidesz igazát.
Rockxy
@paragrafus: Kedves Paragrafus, mondd már meg mi az egyenletrendszer első eleme, mert itt rögtön megüt a guta, ha nem tudom meg azonnal.
Aztán.
A jobboldal melyik fejét dugta a homokba? Mert szerintem onnan nem hallatszana a hangja.
Ellenzéki pozícióból hogyan gondolod az ország problémáinak megoldását?

Nem azért haragszom a bal-ra, mert most övék a hatalom.
Hanem azért, mert az ország érdekei ellen tesznek.
Szerinted a bal mért nem oldja már meg az első elemet?
Nem volt rá eddig ideje?

Ha tudja, hogy mennyire fontos és hogy enélkül nincs továbblépés, miért nem ezzel kezdte?
Ugye mennyire demagóg vagyok és rosszindulatú?

És azért haragszom a Fideszre, mert mikor "ott" voltak, nem tették meg azt amit az ország érdekében meg kellett volna tenni.

Az egész Parlamentet el kellene zavarni, de nem most, hanem már húsz évvel ezelőtt.

És azt látom, hogy sajnos nincs olyan politikai erő ma Magyarországon, amelyik alkalmas arra, hogy rendet csináljon.
xu
@paragrafus: Egy jogász mondja, hogy többféle igazság van? Ezt, hogyan értelmezzem? Tapasztaltam, de akkor sem értettem.
fecci1130
csubákka@teljesen egyetértek veled,és köszönöm ,hogy így összefoglaltad amit én is érzek.
furfang
@paragrafus: azt kérdezem tőled, hogy tudsz elvonatkoztatni attól, hogy azok beszélnek arról, hogy hogyan kellene rendbe tenni az országot, akik tönkretették. 2002-ben ugyanis azzal vette át a kormányrudat Medgyessy, hogy kijavítják mindazt a rosszat, amit a FIDESZ tett. Nekiláttak. Gyurcsány átvéve a hatalmat tőle, újra csak azt rágta a fülünkbe, hogy milyen rosszul vezette az országot a FIDESZ. Talán lelépése előtt is ez volt az utolsó előtti mondata. És kérdezem én joggal miért nem javítottak a helyzeten? Hogy lehet az, hogy az ország gödörben van, és a 7 éve kormányzó párt elit emberei napról napra gazdagodnak? Te nem érzel itt valami disszonanciát? Mire ment el ez a 7 év? És mire fog a nyolcadik? Te nem félsz? Vagy csuda gazdag vagy? Ki biztat téged és mivel? Emberek feje fülül mennek el a lakások, nincsenek munkahelyek, a cigányok-magyarok konfliktusa nő, az adósságállomány az egekben. Szóval?
xu
Inkább a Petya hallgassa a megnyugtató buzuki zenét! Delhussa segíthet ebben!
antonka
furfang! nagyon naiv vagy, mert ugye ha a fidesz nyer, akkor azonnal visszaforditja a világválságot, megemeli a fizetéseket, 14 havi nyugdijat ad, és mindenkinek alanyi jogon jár a visszafiatalitás. habzó szájjal kiabálja vitya, hogy visszaveszi az eladott dolgokat, mármint amit a szocik most eladtak. amiket ő 98-2002 között megvásárolt, azokat nem, mert azok most nem időszerüek. ébredjetek. ugyanazok az emberek. nem tudnak kibujni a bőrükből, ugyanaz a lendvai, és meggyesi, orbán, kövér, kosa, szijjártó petike, daich tomika, valahogy aki polgármester lett a fideszbe, az nem válall már höbörgös szerepet. szóval amig ez a generáció ki nem fut, addig ne várjatok nagy változást. minden választás ugy indul, hogy na most majd én, meg mi, meg hogyan, megmutatjuk, megcsináljuk, rendbetesszük, elintézzük, és 20 éve csak csuszik lejjebb és lejjebb az ország, és ahelyett hogy haladnának a dolgok, nem változik semmi. egyre rosszabb lesz. miért higgyem el, ha a tények azt mutatják, hogy nem változik pozitiv irán yba semmi, csak lefelé. ennek a politikus garniturának letelt az ideje, az esélye hogy bizonyitson. nem sikerült nekik. mások kellenek.
xu
Én szívesen veszek neki egy emergét! Bár a Kóka-féle koreai gumi sokkal jobb!
orogordog
@paragrafus: Ki vagy te? Miből vagy kikből élsz? Én fizessek a havi 80 ezremből neked 1 ezret, hogy neked 3millió1ezred legyen.
Ez a normális hazafias gondolkodásod?
Hordjátok vissza a pénzt amit kivetetek a kaszából. Az lesz a megoldás.
orogordog
@antonka: Végre találtam egy olyan embert aki tisztán lát.

De ezeknek aztán magyarázhatjuk az igazságot, nem látják.
furfang
@antonka: tipikus kiábrándult szoci szavazó válasz. És írod"miért higgyem el, ha a tények azt mutatják, hogy nem változik pozitív irányba semmi, csak lefelé." És ki van hatalmon 7 éve, és ragaszkodik a sikertelen politikájához görcsösen? Már az pozitívum és elmozdulás lenne, ha valaki másképp csinálhatná. Erre a FIDESZ-nek van esélye, nincs mese. És teljesen más is a politikája. Ebből elég már! Csak nem kéne megvárni, hogy lenullázzanak, mert ez van már csak hátra!
antonka
oregordog! először is engedd meg, hogy megköszönjem a meghivásodat, nagyon megtisztelsz vele. tegnap lehordtak nácinak, türhetetlen, szerethetetlen vén dögnek, máskor draskovics munkásmozgalmi cimborájának, szóval voltam már minden, csak bőrkötény nem. szóval köszönöm a meghivást, megtisztelsz vele. az hogy mennyire látok tisztán talán a koromnál fogva van, és mindig is érdekelt a körülöttem történő dolgok menete. soha semmilyen pártnak nem voltam tagja, nem voltam kisz tag, de uttőrő igen 1959-ben. pontosan 50 éve. tehát nekem soha nem kellett pártdirektivákhoz igazodnom, pontosan azért nem lettem párttag, hogy ugy láthassam a dolgokat ahogy vannak, és ne ugy, ahogy láttatni akarják velem. nem vagyok vallásos, de hiszem az Istent, de amig a személyzete ilyen, nem csatlakozom egyik egyházhoz sem, tul sok szenny tapadt hozzájuk. szóval, csak ugy magánuton közeledek Istenhez, és ez sokkal szabadabbá tesz, mint az átlagot. ne bosszankodj, ha megérik azt a kort, vagy nem az indulatok fütik majd megértik a többiek is. mégegyszer köszönöm a bizalmadat.
antonka
furfang! én egyszerü ember vagyok, és már éltem a fidesz uralkodása alatt is, nekem akkor sem volt jobb, engem akkor sem engedtek a fazékhoz, és most sem, igaz nem is tolongok, mert a fazék közelségének az az ára, hogy beállj a sorba, és skandálj, ha skandálni parancsolják. nem vagyok kiábrándult szoci választó, mert nekem már az gusztustalan volt a szociknál, hogy belerángatták meggyesit a játékaikba, és utána szépen kisomfordáltak mögüle. az ilyen dolog nálam kiveri a biztositékot. meglepődnél, ha megmondanám kire szavaztam, de nem teszem, mert lehet hogy el sem hinnéd, szóval várjuk a fidesz uralmát, de jövö összel, vagy két év mulva tavasszal, nehogy bocsikát kérjél, amiért cslaódnod kell. uj vezetők kellenek, ezek sárosak, mindnek koszos a keze! az emberek nem felejtenek, hiába jön orbán, azt fogják üvöltözni a parlament előtt, hogy a kőbányát, a tokaj hegyalja, és nem tudja elhallgattatni az embereket, mert ezek megtörténtek. tehát sáros. uj vezetők kellenek.
orogordog
@furfang: Dr. Morvai Krisztina válasza Gusztos Péternek ez a cím.

Te meg akkora FIDESZ-es vagy, hogy elvakultál.
Néz már a világot egyszer függetlenül.
orogordog
@paragrafus: Hogy tetszik Dr. Morvai Krisztina válasza?

Erről a véleményed?
xu
Ha az én véleményemre is kíváncsiak vagytok, akkor Morvai Krisztina gusztusosabb, mint a Gusztos.
Lajos10
M.K felelőségre vonja G,P mit képzel hogy csak ő tudja a tutit . Aztán az egész válasz arról szól hogy ő tudja a tutit mármint M.K. hát ez érdekes a többi ember nem számít .(Kádár,Sztálin stb)Értelmiség ennyi ?és mit várjunk a (buta?)melósoktól.???
nyirtass
@Lajos10:
M.K. nem csak "tudja a tutit," mert az ide édes kevés lenne, hanem van hozzá szakmai tudása, elnem játszott becsülete, erkölcsi érzéke. A "többi ember is számít", aki M.K.-hoz hasonló személyiségjegyekkel rendelkezik az megtalálhatja a kérdéskőrben a saját munkáját, aki a cselekedetei alapján a "felelőségre vonandó" kategóriába tartozik az a tettei következményeképpen tartsa a hátát, akinek pedig nincs meg az elnem játszott becsülete, nem tud különbséget tenni a jó és a rossz között, vagy éppen a jobb és a balkeze között az tegye meg azt a szivességet, hogy a száján húzza be a cipzárt!!!
xu
Én tudom a tutit az öreg Gusztosról! De , ha itt elmesélném örökre ki lennék tiltva! Annyit mondhatok, hogy nem esik messze az alma a fájától.
Különben is tudom a tutit: Az orgona esetében a főmű, teljes mű; vagyis az összes változat (szinte) szól.
xu
Gyerekek! Most voltam 2 napja szemüveget kiváltani! Ott nem árultak Fideszes szemüveget! Nagyon hülye vagyok?
ember
@xu: azt én sem tudok, de a hidi vásárban jó szemellenzők vannak, aki szereti.(nem Rád!)
rodeotigris
@paragrafus: Magyarország nem létezhet boldog magyarok nélkül.Ha nem rendezed az emberek sorsát addig az országal sem tudsz mit kezdeni.
Magyarország = Magyar emberek

Ne akard külön választani őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.