Az önkormányzatok akkor sem fogják behajtani az ingatlanadót, ha azt mégis bevezeti a kormány - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: latorkuvasz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eutanazia
@orogordog: Nem szeretem a fideszt sem, de biztos vagyok benne, hogy megteszik!
Legálábbis az V.- kerületben Rogán tutira! Nagyon nem szerettem Rogánt, de mióta ő a polgármester az V. kerületben egyre inkább azt látom, hogy elsősorban a kerület érdekeit nézi. Ebben a kerületben már elfogyott a lakosság, mindenhol irodák vannak, ha jön az ingatlanadó, meredeken fog eltűnni még a maradék is. Nem hiszem, hogy ez jó lenne.
xu
Már vagyonadóról álmodoznak! Nem értem hogyan akarják végrehajtani? Mindenhol házkutatás lesz?
ugyeugye
@eutanazia: üdv!!!
tutira így lesz. Ha az országban is olyan gazdálkodás folyna, mint a kerületben, nem lennénk slamasztikában.
cadmagician
ha én jutok kormányra, adót sem kell fizetni.
paragrafus
Jellemző a Fideszre: jogállami(????????) gondolkodásmód:
Szembeszegülni a törvénnyel.
paragrafus
Az önkormányzatok akkor sem fogják behajtani az ingatlanadót, ha azt mégis bevezeti a kormány - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Aztán ez:

Vona Gábor, az egyesület elnöke az ítélethirdetés után azt mondta: .....az egyesületet oszlatta fel a bíróság, amit nem fogadnak el, és minden hazai, illetve nemzetközi bírói fórumot igénybe vesznek, ha szükséges. A szervezet pedig mindenképpen folytatni akarja tevékenységét.

Jellemző a Fideszszemléletére: jogállami(????????) gondolkodásmód:
Szembeszegülni a törvénnyel.

Hogy mennyire egymásra rímel a Jobbik és a Fidesz gondolkodásmódja. Ebben. IS!
orogordog
@paragrafus: Mér jó neked az ingatlan illetve a vagyon adó?

Most hagyd ki ebből a pártokat. Fizetés egy szer már adózott ÁFA-val még egyszer adózott és a vagyon szerzési illetékkel harmadszor adózott aki eladta az érték után befizeti az SZJA-t így negyedszer is adózott.

Ezt a tisztelt háznak is be kéne látni, hogy ez így nem jó és nem alkotmányos.
orogordog
@cadmagician: Ha elintézed meg szavazlak.
basatu
@paragrafus: A diktatúrával mindenki szembe megy,és így is kell tennie minden demokratikusan gondolkodó polgárnak.Nem szabad megtűrni ezeket a diktátorokat.
paragrafus
@orogordog: ......" Mér jó neked az ingatlan illetve a vagyon adó?".....

Nwem jó nekem. De ebben a kontextusban nem ez volt az a lényeg, amelyet ki kívántam hangsúlyozni.
Az lett volna az egésznek a súlya, hogy egy polgármester, aki egyben a Fidesz vezérkar ának is a tagja, nyíltan a törvényekkel való szembenállásra uszított.
(Függetlenül attól, hogy tartalmában éppen az ingatlanadóról van szó.)

Az a tény, hogy a Fidesz nem ért egyet az ingatlanadóval, nem jogosítja fel arra, hogy akkor a jogkövetés, a jogkövető magtartás ellen lázítson.
nanena
Egy törvény lehet erkölcstelen és más törvényekkel ütköző. Biztonságvédelemből is azt tanultam, hogy az utasításokat addig szabad csak betartani, amíg az én és mások életét nem veszélyezteti. Attól, hogy egy törvényt megszavaznak, attól az még lehet rossz. Ezért van pl. a strasbourgi bíróság és az Alkotmánybíróság. Vannak magasabb fokú törvények, mint a magyar parlament által létrehozottak. Hányszor láttunk már olyat, hogy később vissza kellett vonni egy törvényt, vagy kimondták érvénytelenségét. A magyar parlament által hozott törvény nem mindenható. Ha az betarthatatlan, vagy ütközik más törvényekkel, az talán nem a mi hibánk.
paragrafus
@orogordog: ......" Fizetés egy szer már adózott ÁFA-val még egyszer adózott és a vagyon szerzési illetékkel harmadszor adózott aki eladta az érték után befizeti az SZJA-t így negyedszer is adózott".....

Akkor más ellen miért nem lázadozol? Mert más esetében is ugyanez a helyzet. Pl. az üzemanyag vonatkozásába.
paragrafus
@nanena: De amíg hatályban van egy törvény, addig azt be kell tartani, akármilyen rossz is, vagy helytelen.
A véleménybeni minősítés, az egyet nem értés nem ad jogalapot arra senkinek sem, hogy akkor szembeszegüljön egy törvénnyel, vagy megtagadja a teljesítését.
nanena
@paragrafus: Talán el kellene olvasni, mit mondott Kósa. Be fogják tartani a törvényt. Az ellenkezőjéről nincs szó. De ha mást olvasunk ki ugyanabból a szövegből, akkor nehéz érveket ütköztetni.
orogordog
Benzinkúton szeren csére nem kell fizetni ha nem tankolok.
Meg ha az autómban van 30l benzin utólag nem kér tőlem senki 100ft-ot literenként. Rossz példát hoztál fel.

Félórás nyílt beszélgetés 500 emberelőt az ingatlan adóról. Te meg Én. Szerinted meddig bírnád mikor fütyülnének ki?
tsabeeka
@orogordog: szerinted ha megszavaztatnánk, hogy legyen-e szja, akkor kit fütyülnének ki? aki akarja, hogy legyen, vagy aki az eltörlését akarja? nyilvánvaló, h azt, aki az szja mellett érvel. hát akkor holnap szüntessünk be minden adót + zárjuk be az országot az ilyen logika mentén, hogy "mit akar a nép". ugyanaz a nép akarja most a fideszt, amelyik 3 éve meg 7 éve az mszp-t akarta, előtte meg a fideszt. na ezt csak ahhoz, hogy miért kár azt hinni, h a népakarat szent.
orogordog
@tsabeeka: Direkt nem írtam, hogy kinek szol. Ez a másik végletet követő paragrafus@-nak szolt. Ha nincs közép út csak szélsőség, akkor az tényleg diktatúra. Nem az adóval van baj hanem a mértékével.
paragrafus
@nanena: ......."Talán el kellene olvasni, mit mondott Kósa. Be fogják tartani a törvényt. Az ellenkezőjéről nincs szó. De ha mást olvasunk ki ugyanabból a szövegből, akkor nehéz érveket ütköztetni"......

Na, kérlek szépen Kósa Lajos SZÓ SZERINT a következőket mondta :
"Az önkormányzatok akkor sem fogják behajtani az ingatlanadót, ha azt mégis bevezeti a kormány"

Ezt nem lehet úgy értelmezni, ahogy te azt állítottad. Ebből sehogy sem lehet kiolvasni azt, hogy ne fogják tartani a törvényt, mint ahogy azt te állítottad. Amit te állítasz, azt nem lehet kiolvasni Kósa Lajos nyilatkozatából.

Szóval, nanena, megint nem nyertél hangszórót!
paragrafus
@orogordog: nem hoztam rossz példát:
az üzemanyagot arra említettem meg, hogy az üzemanyag árában is többszörös adóztatás van.
paragrafus
@orogordog: ......."Félórás nyílt beszélgetés 500 emberelőt az ingatlan adóról. Te meg Én. Szerinted meddig bírnád mikor fütyülnének ki?"......

Bármikor állnék elébe. MInt ahogy abban is biztos vagyok, hogy engem fütyülnének ki. De abból nem következne, hogy a fütyülőknek lenne igazuk. Márcsak azért sem, mert a fütyülők nem racionálisan, nem szakmai érvek mentén közelítenék meg a kérdést, hanem érzelmi szempontból.
És érzelmekkel szemben nem lehet racionálisan szakmai érvekkel fellépni.

Hidd el, nem mindig az az igaz, amit egyesek, sokan, egyre többen, hallani akarnak. Ezért, bár vállalnék egy ilyen vitát, értelmetlennek tartom.
orogordog
@paragrafus: Számtan és gazdasági hatás szempontjából sem biztos, hogy igaz az állításod. Gazdasági hatás és ráhatás és következményei. Kördiagram cikkelye, próbáld ki.
cadmagician
@orogordog: el hát. :D megbeszéltük. de beveszlek téged is, mert sok elosztatlan eus pénz van még ott. na?
nanena
@paragrafus: Olvasni és értelmezni nem tudsz, az biztos. Sajnos lassan már sehol sem tudok hozzászólni, mert mindenhol a hülyeségeidbe botlom. Erre már többen felhívták a figyelmet, de hatástalan marad.
Ha hangszóróra van szükséged, az a tied. De az igazság ideát van.
paragrafus
@nanena: Biztos, hogy én nem tudok olvasni és értelmezni? Mert szeintem ez sokkal inkább rád jellemző. Na meg azokra, akik - állítólag - szóltak neked.
Tudod, ezt úgy hívják, hogy agymosás.

Egyébként is érdemben még egyszer sem cáfoltál meg. Csak a Fidesz által gyártott paneleket tálalod fel. Azok meg már lejárt lemezek. És nálad igencsak megakadt a tű.
paragrafus
@nanena: ......"De az igazság ideát van".......
Dehogy az igazság van odaát. Legfeljebb "i" nélkül. Sokkal inkább a kábítás, az átverés, a szélhámosság, .
xu
@paragrafus: Magyarországon nincs kettős adóztatás; hiszen 2 adónak nincs azonos neve. Hála Istennek, hogy ilyen árnyalt ez a magyar nyelv. Adó, járulék, díj, hozzájárulás: ebbe a kategóriákba minden belefér!
A kádári időkben is milyen szépen fogalmaztak: nem infláció volt, hanem inflálódás. Meg volt békeharcos (ezek szerint szűzqrva is van?).
nanena
@paragrafus: 1. Fidesz mellett sosem szóltam. Ez nálad megint értelmezési probléma.
2. Kósa egy szóval sem mondta, hogy ne tartanák be a törvényeket. Csak azt, hogy a törvényeket betartva nem hajtják be az adót. Egyébként a törvény elkapkodott lett volna, sőt betarthatatlan, s az élet már túl is lépett rajta.
3. Ha valaki téged megcáfol, azt mondod, nem cáfolt meg. Ha érveket hoznak fel állításod ellen, azt mondod, nem hozott fel érvet.
4. Nálad valószínüleg nem lehetett agymosás.
Én többet nem szólok hozzá ahhoz a témához, ahol a Te neved van. Gondolom, nem fogod hiányolni. Nálad fafejűbb ember nem hiszem, hogy sok van.
:-)
xu
@nanena: Egyetértek! Minden embernek a földön kéne járni. Nem pártszimpátia alapján működik az értelmes ember. Talán meg kellene hallgatni néhány egyszerű polgár jajveszékelését. Nagy a baj. Írtam a fórumon - ingatlanadó -, hogy a lehetséges örökössel nem szabad ingatlanadót fizetni, mert ha nem is örököl, mert addigra éhen hal; akkor visszaadják a pénzt (jogtalanul behajtott adó) és elföldelik vele? Akiknek eddig sem terjed ki a figyelmük, azokat miért tartjuk ott a bársony székekben?
orogordog
@nanena: Nem fafejű hanem MSZP-és. Meg győzni ész érvel sem tudja senki. Soha nem ismeri el ha nincs igaza, mert a betanul szöveget írja újra meg újra.
xu
@orogordog: De szerintem a betanult szöveg még az MSZP prominenseinek sem megy egyhangúlag! Már az "Internacionálét" sem tudják! A hatalmi harcban felőrlik egymást, csak úgy, mint a nyugodt erő és a Fodor-Kóka ellentéttel nyűglődő gitt-egylet!
paragrafus
@orogordog: Te félrebeszélsz!
Már korábban is mondtam, egyik párthoz sincs semmi közöm. Így az MSZP-hez sincs.
Ebből következően semmilyen betanult szövegem incs.
Te bizonyára saját magadból indulsz ki. Ugyanis ez fideszéknél alkalmazott módszer.
paragrafus
@nanena: ......."1. Fidesz mellett sosem szóltam. Ez nálad megint értelmezési probléma",,,,,

Csak az mellett szólsz.

....."2. Kósa egy szóval sem mondta, hogy ne tartanák be a törvényeket"........

Pontosan ezt mondta.

......."Csak azt, hogy a törvényeket betartva nem hajtják be az adót.",,,,

És azt hogy csinálják? Kiválóan kiforgattad a lényeget. Ez is fidesz mentalitás.

......."3. Ha valaki téged megcáfol, azt mondod, nem cáfolt meg".......

Mert tényleg nem is cáfoltak meg. A sértegetések, minősítések egyike sem cáfolat. Ezek szerint neked a cáfolat kifejezésével is értelmezésbeni problémád van.

......". Ha érveket hoznak fel állításod ellen, azt mondod, nem hozott fel érvet".....

Nem tudok róla, hogy érdemben valaha is törtémt volna ilyen. Viszont kiválóan működött nálad az agymosoda. .

......4. Én többet nem szólok hozzá ahhoz a témához, ahol a Te neved van. Gondolom, nem fogod hiányolni. Nálad fafejűbb ember nem hiszem, hogy sok van"........

Te messze túltettél rajtam. Nem hiányzik a hozzászólásod. Csak csökkenni fog az értelmetlen megnyilvánulás száma.
orogordog
@paragrafus: Jól van megnyugodtam, egyedül hordod össze ezt a sok sületlenséget. De miért állsz ki annyira a kizsákmányolás mellet, ha nem vagy MSZP-és? Élet elemed a szenvedés, és a bosszantás.
orogordog
A LÉNYEG: Csak 30 millió felett lenne új ingatlanadó!
xu
Én egyet nem értek, hogy ezt a személyeskedő §-ust mér nem vágják ki innen? Majd szólok a Kivágó Mariskának! Ez a fantom mindhárom szabályt megszegi.
eva1215
Küsa úr nem vezetibe
De van ahol már 10éve fizetik Pl ahol én élek ott is éves szintem 18 ezret és nm után számolva .
De pest környékén is van több településen ,
Ház adó és eb adó volt régebben is nem újdolog.
Az EU-s országokban pedig mindenhol

A
tétel amiután pedig 30milló feletti vagyon ra nem lakásra értenék .Meg kellvárni mig mindent átbeszélnek és nem mindent tuttira venni amit a HIR TV ben hallani .
eutanazia
@paragrafus: Azt valóban nem mondtad, hogy Mszp-s vagy, csak "Én baloldaliként elismerem neked, hogy válság van. Van gazdasági világválság. Helytelen volt Vidornétól, hogy ezt elbagatellizálta.
Megszorítások is vannak. Kellenek. Muszáj.

Jelen pillanatban az államnak több a kiadása, mint a bevétele, jóval több. És a többletre - köztük sok szociális ellátásra - az államnak egyszerűen nincs fedezete. Ezért kellenek ezek az intézkedések."
Ebből amit írtál nekem az derül ki, hogy mindenkit hülyének nézel. Mi is tudjuk mi a probléma, de nem mindent a kisembereken kellene behajtani.
Már egyszer leírtam: elveszik a 13. havi fizetésünket, 2 évig nem lesz béremelés, az árak, mennek a csillagos égbe, eltartunk 1-2-3 gyereket. Ne várd tőlünk, hogy tapsoljunk, Addig amíg akik elcseszték ezt az egészet meggazdagodtak. Milliókat vesznek fel szabadság , végkielégítés, költségtérítés jelszóval, és még sorolhatnám.
Tehát a fene nagy jogtudásoddal nem kérkedni, kioktatni kellene másokat,. Én csak egy ápoló vagyok, de azért még nem tűröm, hogy hülyének nézzenek. És igenis a 7 év alatt mindent tönkrevágtak, tegyék vissza a sok milliárdot akik eltüntették, és felejenek a hibás döntéseikért! Ne a legszegényebbekre rójanak újabb terheket! Ez a baj ebben az országban, hogy kiveszett az empátia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.