Több emberen elkövetett emberölési kísérlet a vád az ellen a kesznyéteni férfi ellen, aki áramot vezetett kerítésébe, így védve veteményesét a tolvajoktól

Forrás: Híradó.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
xu
@zsolti: És a kutyát sem, mert az megharaphatja.
eldorado
Nálam is jártak már egyszer a kerítésen keresztül a megélhetésiek. Ez a mostani eset előtt két éve történt. Szakember lévén csináltam egy olyan szerkezetet, amikor másnap éjjel is jöttek, mert volt még szajré, én pedig vártam őket, a kamerát is beélesítettem, mert tudtam ez felejthetetlen lesz mindenki számára. Mikor a megélhetési megközelítette a kerítést kb. 30 cm távolságról az ion sugár áthúzót a lopót nyakláncára, azt csak látni kelet. Négyen voltak hárman az emberünk mögött, egy pillanatra megdermedtek az ijedségtől, de ezt követően a segédeszközeiket is eldobálva, mint a GYALOG KAKUK úgy eltűntek. Történtek után nagy visszhangja volt az esetnek a köreikbe, mert senki nem próbálkozót az óta bejutni a telkemre, pedig a tekercselésből visszamaradt bontott réz az udvaron van látható helyen. Az óta hang effekt- tel egészítettem ki a szerkezetet, ami egy megdörgést utánoz. Alig várom a hatást. De lehet, hogy valahol máshól kel kipróbálnom. Nem történt semmi baja az ijedségen kívül a megélhetésinek, de hogy a gatyája megtelt az tuti. Mikor rósz a kedvem, elég megnéznem az akkori felvételt mindjárt nevetek. A barátok és rokonok, ha jönnek, azok alanyi jogon követelik, hogy mézük meg.
gondolkodo
eldorado
Szép, de engedd meg, hogy erős kételyeim legyenek!
eldorado

Büntessék meg a 20 ezer forint alatti tolvajt is végre! •
l
A kis tolvaj is tolvaj Nem szabálysértés, hanem bűncselekmény az, ha valaki más kertjéből, házából lop el húszezer forintnál nem értékesebb javakat. Az ügyészség közlése szerint az ügyet ilyenkor nem a polgármesteri hivatal jegyzője, hanem a bíróság ítéli meg.
Egyértelmű a joggyakorlat. A büntető törvénykönyv (Btk.) szerint lopás bűncselekményének minősül az is, ha valaki húszezer forintnál kisebb értéket tulajdonít el úgy, hogy a helyiségbe vagy ahhoz tartózó bekerített helyre megtévesztéssel, vagy a jogosult (a használó) tudta és beleegyezése nélkül megy be. A bírói gyakorlat helyiségnek tekinti a valamennyi oldalról fallal körülhatárolt és tetővel ellátott építményt, amely az emberek lakásául, összejövetelére, munkavégzésére, állatok elhelyezésére, dolgok őrzésére, tárolására szolgál, ha ez utóbbiak mérete olyan, hogy abba ember bemehet. Megtévesztő a tettes magatartása, ha a sértett nem tudta, hogy az illető lopási szándékkal nyit be hozzá. A bekerített hely olyan összefüggő körülhatárolt terület, ahová csak az erre szolgáló eszközök, ajtó, kapu használatával lehet bemenni. Kerítésnek számít a drótháló, a deszka, a tégla és az élő sövény is.
Nem helytálló az állítás, amelyet az elmúlt hetekben, hónapokban hangoztatott több kisebb település polgármestere, s amelyet eddig a rendőrség nem cáfolt meg. A hivatalos személyiségek úgy vélekedtek: ha valaki húszezer forintot meg nem haladó értéket, terményt, háziállatokat visz el mások kertjéből, házából, csupán szabálysértést követ el, tehát nem indulhat ellene büntetőeljárás. Állításuk szerint ilyenkor a polgármesteri hivatal jegyzőjére hárul a feladat, hogy elbírálja az ügyet. Az eljárások – a helyi vezetők közlése szerint – általában, ejnye-bejnyivel, zárulnak, hiszen a tettes nem tudja, vagy nem akarja kifizetni a bírságot, s a végrehajtás sem vezetne sikerre.
A jogszabályra, a joggyakorlatra és a büntetőjog kommentárjára utalva Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője lapunknak elmondta: a lopás minősített esete az, ha valaki a szabálysértés húszezer forintos értékhatárát meg nem haladó összegre követi el tettét, amennyiben mások bekerített kertjéből, illetve házából viszi el az értékeket. A termények vagy más kisebb értékű javak eltulajdonítása tehát ilyenkor nem szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek számít. A lopás vétsége kiegészülhet a magánlaksértés bűncselekményével is, ha a tettes, tettesek éjjel vagy csoportosan – legalább hárman – követik el a jogsértést. A magánlaksértés magánindítványra, vagyis a sértett feljelentése nyomán büntethető, de a vádat emiatt is az ügyész képviseli.
A joggyakorlat alapján tehát a jegyzőnek a rendőrséghez kell továbbítania a panaszt, ott pedig el kell rendelni a nyomozást. Ha a jegyző számára nem egyértelmű az eset, a Törvényességi Felügyeleti Ügyészséghez fordulhat állásfoglalásért. Ezt Borbély Zoltán szerint eddig is számosan megtették. A húszezer forintot meg nem haladó értékre elkövetett lopás bűncselekményéért két évig tartó szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés szabható ki. Az ügyben a bíróság ítélkezik. Borbély Zoltán közölte: amennyiben idős emberektől úgy vesznek el húszezer forintnál nem nagyobb összeget, hogy a sértettet súlyos fenyegetéssel a pénz átadására szólítják fel, az eset rablásnak minősül és kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

eldorado
gondolkodo ma, 07:54 – válasz erre
"eldorado
Szép, de engedd meg, hogy erős kételyeim legyenek! "

Kételyeid eloszlathatod, ha eljössz. Ha bevállalod, személyesen megtapasztalhatod. Jelentkezhetsz ezen az e-mail címen és biztosítom az élményt.
[email protected]


Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.