Rejtélyes körülmények között veszett nyoma hétfőn hajnalban a Párizs és Rio de Janeiro között közlekedő Airbus 330 típusú repülőgépnek. A szakemberek azt mondják, a modern légi járműveknél a problémák láncolata vezethet katasztrófához

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

basatu
Ez a gép teljesen elektronikus vezérléssel működik,tehát a plióta és a kormányok között nincs fiy mechanikus kapcsolat.Ha az elektronikus rendszer üzemi ,tartalék,vész áramforrásai valamilyen okból nem táplálják a rendszert akkor ez biztos katasztrófa.Szerintem ennél a gépnél valamilyen okból a kormányrendszer olyan nem megengedett durva manőverbe vitte a gépet ami annak darabokra hullását eredményezte.Ez bekövetkezhetett egy esetleges villámcsapás következtébe fellépő PC meghibásodás miatt is.
xu
@basatu: A hajtómű termeli az áramot. Nem hiszem, hogy áramellátási probléma léphet fel, hiszen rendesen túlbiztosított a berendezés. Meg azt jelezték volna, ha nincs áramtermelés. Lehetséges, hogy a külső elektromos hatás computer hibát okoz. Mindenki óvatosan elemzi a kérdést, hiszen sok-sok teória látott már napvilágot! Sötétben tapogatóznak! Ne feledjük, hogy ennél a típusnál ez volt eddig az egyetlen katasztrófa!
basatu
@xu: Tudod az ilyen tisztán elektronikus kormány vezérléssel ellátott gépeknél egy elektronikus hiba előidézheti az oldalkormány gyors teljes kitérítésit,ez pedig a gép szétszakadását okozhatja.Már volt ilyen eset amikor is egy ilyen nagy gép turbulanciába került és a kialakult gyakorlatnak megfelelően az oldalkormány gyors durva kitérítésével próbálták stabil helyzetbe hozni a gépet,ez a gép farokrészének ill az oldal kormány leszakadásá tokozta.,ez pedig pillanatok alatt katasztrófát okozott.Ez a gép viharba repült és akár ez is előfordulhatott.
xu
@basatu: Talán meg tudjuk, hogy mi történt!?
basatu
@xu: Sajnálom az áldozatokat,és remélem hogy kiderül a katasztrófa oka , a gyártók pedig megteszik azokat a lépéseket amelyek biztonságosabbá teszik a repülést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.