Riasztófegyverrel közvetlen közelről meglőttek egy utcán várakozó roma férfit Nagykanizsán – tudta meg a Roma Sajtóközpont (RSK). A támadó talpig fekete ruhában, bakancsban és fekete baseball sapkában volt. A rendőrök súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak nyomozást.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsbela
Itt miért kell kiírni a származást????
Ha cigány támad meg egy másik embert, azt a támadó személyiségi jogaira való hivatkozással nem lehet ki írni.
zia
@zsbela: biztosan valami tévedés történt........nincsenek is romák, csak cigányok
Megfontolt
Örüljetek az ilyen híreknek, örüljünk, hogy minden hasonlóra rámozdulnak a roma jogvédő szervezetek, örüljünk, hogy a sajtó felkapja a hasonló híreket és világgá kürtöli, örüljünk, hogy politikusaink és vezetőink is felemelik hasonló esetekben a hangjukat.

Mire fel az örömöm?

Mert minden hasonló eset utáni sajtó visszhang, növeli az országon belüli elégedetlenséget!
Növeli, de hogyan?

Hát úgy, ha cigányok ellen követnek el valamit, akkor rögtön melléjük állnak, ha cigány követ el valamit rögtön mentegetik, védik és a származást firtatókat támadják.
Azért, mert ma pozitívan vannak diszkriminálva a romák! Ami negatívan hat vissza rájuk. Persze ezt nem látják a nagyokosak.........

Elítélem az ilyen esetet, aki ilyet tesz csak úgy, minden előzmény nélkül, azt nyugodtan zárják börtönbe, gondolkodjon egy kicsit, mit szabad és mit nem.

A keddi olaszliszkai esethez is kimennek a roma szervezetektől? Amelyik roma banda a rendőrökre támadt őket nem próbálják meg védeni?

Undorító ez az egész!

De örülök, mert ez segíti a felgyülemlett dühöt a felszínre hozni, aminek visszafordíthatatlan következményei lesznek.

zsbela
A bűncselekmény elkövetése az származástól függetlenül bűncselekmény! A büntetőjog nem foglakozik az elkövető származásával, akkor a sajtó miért foglalkozik vele? Mert ez a HÍR, ezen lehet csámcsogni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.