Tiltakozik az MSZP és az SZDSZ Tarlós István kijelentése miatt.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin


@MaxGraf: Már minden irányba forgott. Az idősebb szélkakasok elszégyellik magukat mellette!
Miért gondolod, hogy majd pont "felétek" nem orientálódik??
grti7336
Ennek a köszöntésnek a legegyszerűbb a megfejtése.
Tarlós azt állította, mely szerint gyermekkorában a szülei mindíg így köszöntek egymásnak. Mi következik ebből:
A Tarlós Úr szülei a szélsőjobbon voltak, és a gyermekkori
példa ösztötösen ragadós. Ez esetben viszont kérdés, hogy
ezt a kis Pistike tudta-e , vagy csak most felnötten rémlik neki
valami ?
Yeromos
Tarlós Úr (Bajtárs) választhatott nyíltan felvállalja a köszönés miértjét, vagy eljátsza a tudatlant.
Ami neki nem túl nagy alakítás.
Lajos10
Én elhiszem néki mert már több Tv műsorba láttam nyilatkozni de még nem volt olyan hogy tudta volna mit is mond.Csak beszél csak beszél .Hát ezért független képviselő nem kell miatta magyarázkodni .Egyébként meg sajnos ezért kapja a nem kis fizetését .Nem azért hogy tudja is mit csinál illetve mit mond.
furfang
És mi van akkor ha így köszönt? Utána néztem ma, a levente mozgalomban köszöntek így a fiatalok anno. Nem a nyilasok. És egyébként is, jó lenne már véget vetni ennek a szájzárnak, és a magyar nyelv szókincsét használni ( a trágárságok kivételével). Mi ez az állandó visszakozás, miért? Tarlós így köszönt és kész. Mint a középkorban, jó hogy nem sütnek az emberek mellére megbélyegzést, mert ezt mondta, vagy azt, így köszönt, vagy úgy!!. Unalmas és inproduktív ez a hozzáállás. Tele már az emberek t...ke ezzel az állandó nyilasozással, fasisztázással. Van sokkal fontosabb, súlyosabb kérdés manapság.
antjud
Nem Tarlós védelmében,csak a tények.................................... A leventemozgalom
Tucatnyi férfit számláló baráti körömmel minden szerdán összejövünk egy budai borozóban. Így megy ez már évtizedek óta. Az idő múlása miatt örökre eltávozó asztaltársakat újabbak váltják fel. Valaha én voltam a legfiatalabb, jelenleg - 77 évvel a vállamon - már "ezüstérmes" vagyok a legidősebb, 79 éves barátom mögött.
Egyik társunk mindig "Szebb jövőt!" köszöntéssel érkezik, valójában semmit sem tudva e szép köszöntés eredetéről. Az ilyen, 1945. előtti fogalmak magyarázata mindig ránk, a két öregre hárul, hiszen serdülő ifjúként már aktív részesei voltunk a második világháború végéig tartó, Horthy Miklós kormányzó nevéhez fűződő korszaknak. Pontosabban mindketten tagjai voltunk a Kormányzó úr első intézkedései közt létrejött "Levente Egyesület"-nek. Ennek az ifjúsági egyesületnek a megalakulását az 1921. évi LIII. törvénycikk határozta meg, és célul tűzte ki az erős, egészséges, munkabíró és fegyelmezett ifjúság nevelését. A Levente Egyesületben való részvétel 13-21 éves korosztály számára kötelező volt, s a hetenkénti foglalkozást általában szombat délutánonként tartották. Az irányítást a főoktatók végezték, akiket erre különböző tanfolyamokon készítettek fel. Többségük a falusi tanítók és az ezt önként vállaló tanárok közül került ki, elsősorban katonaviselt tartalékos tisztekből. Az egyesületek számára leventeotthonokat létesítettek, és megfelelő gyakorlótereket alakítottak ki. Ez a kétségtelenül honvédelmi jellegű kiképzés alakizásból (jobbra át, balra át, menetgyakorlat), harcászati tartalmú vetélkedőkből, puskafogásokból, célbalövésből állott, természetesen fapuskákkal és fagránátokkal. Akadt néhány flóbert nevű kispuska is, amelyekkel az idősebbek lőhettek célba a kijelölt lőtereken. A leventeotthonokban voltak különféle játékok, könyvtárak, s ide a kötelező foglalkozásokon kívül is bejárhattak szórakozni esténként a fiatalok.
Nem feladatom a Levente Egyesület létrehozásának megindokolása - ezt meghagyom a korszakkal foglalkozó történészeknek. Bizonyára közrejátszhatott ebben Károlyi Mihályék végzetesen káros ország és nemzetvesztő katonapolitikája, majd a trianoni békének a honvédelmi szervezkedést megtiltó rendelkezései.
1945. után természetesen minden lexikon és tankönyv "militaristának" és "fasisztának" bélyegezte ezt a szervezetet, noha ez utóbbi fogalom (fasizmus) még Olaszországban is alig volt ismert 1921-ben! Ezzel szemben a valóság az volt, hogy a mainál sokkal hatásosabb iskolai testnevelés, a cserkészet és a leventemozgalom tényleg erősebb, edzettebb ifjúságot nevelt, mint a mai liberális korszak. Egyetlen iskolai ünnepélyre vagy ballagásra sem emlékszem vissza úgy, hogy azon elájult volna bárki is, mert egy óra hosszat állnia kellett. Manapság sajnos ez gyakran előfordul.
Nagyon rosszul értelmezett az a "személyi szabadság", amely semmilyen követelményt nem támaszt, sőt ahelyett, hogy a testedzés anyagi és személyi feltételeit megteremtené, az eddigieket is hovatovább teljesen megszűnteti.
Visszatérve a "Szebb jövőt!" köszöntésre, elárulom, hogy ez volt a Levente Egyesületben a törvényben előírt köszönés. A válasz pedig erre így hangzott: "Adjon Isten!"
Ez a szép köszönés - úgy érzem - ma igen időszerű.

Budapest, 2008. október

Zeke Gyula
középiskolai tanár
a MR. volt szerkesztője
a Trianon Intézet alapító tagja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.