És a mi fizetésünk talán nem? És még azt a keveset is megnyirbálták!!!!!!!!!

Forrás: origo.hu
Feltöltő: zia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsbela
Még van képe megszólalni!!!!!!!! A havi képviselői fizetés hányszorosa a minimálbérnek? Nem beszélve a számla nélkül felvett százezrekre és az egyéb címen kapott pénzekről??
gesa
Akkor keressen kedves képviselő egy jobban fizető állást. Nem kötelező ilyen gyatra fizetésért dolgozni!!!! Dolgozniii??
zsbela
@gesa: Ilyen selejtes munkáért, egy vállalkozásnál már rég kirúgták volna! És még sokmilliós végkielégítést sem kapna.
xu
@japersze: Tisztelet díjat kapnak; nem?
gesa
Ez úgy jön le, mintha ez valami magyar unikum lenne, menjenek fel egy nagy hegycsúcsra és nézzenek széjjel Európában, s ha mégsem látnának rendesen tegyenek fel szemüveget vagy messzilátón keresztül szemléljék a dolgokat. Van egy Illés dal: Láss ne csak nézz. Mindenhol előretört a jobboldal ők is csak alkalmazzák a jobbkéz szabályt. Itt most fordult a kocka(ami már el van vetve) Isten tervez Ember végez. Van ez így!
zia
Kedvem lenne bemásolni a fizetési jegyzékemet, hátha elszégyelli magát a képviselő úr.
zsbela
Ajánlom Neki a szociális-munkások jövedelmét:!!
Csubaka
A különbség annyi, hogy a vállalkozó a vagyonát a bőrét viszi a vásárra, és nem védi mentelmi jog!!
A vállalkozónak minden pillanatában ott kell lennie, nincs kibúvó és nyilvános kivonulás mint a képviselő uraknak. Azért én megnézném a tisztelt képviselő urak jelenléti ívét is a parlamenti munkában. A vállalkozó tevékenységét az adóhivatal azonnali hatállyal felfüggesztheti, míg a képviselők legfeljebb 4 év múlva veszíthetik el állásukat.
Jut eszembe! A képviselő úr nem akar megszavazni olyan törvény amely a következő választásokig garantálja a munkahelyemet úgy, hogy közben bűntetlenül is távol maradhatok a munkából. Sőt a fizetésemkor nem a ténylegesen munkában töltött napokat számolják el, hanem a naptár szerinti munkanapok számát. Szóval k...va jól teszik a képviselő urak, ha most csendben maradnak elszámolás ügyben, mert ellenkező esetben a következő választásokon kiharcolhatják maguknak azt, visszamenőlegesen is, úgy Jöbbikos elvek mentén.
Lajos10
Még van a pofáján bőr ja persze politikus .Május 1 millft és még kevés és mit is tett ezért?Én kovács ként dolgoztam vonat kerekeket csináltam tizedéért.Meg mutatnám néki csak egy fél órára jönne a kezem alá dolgozni .Alig tudom vissza zárni a bicskát a zsebembe mindig ki nyílik .
zsbela
Épp most nézem a TV-t, a Fejér megyei iskolákról van szó a műsorban. Az iskolákból pénz hiány miatt el kellett küldeni a takarító és kisegítő személyzetet. Az iskolát az igazgatónővel együtt a tanárok takarítják. És akkor miért is kevés a képviselői fizetés???
marlin
Ha az elvégzett munkáját nem fizetik meg, akkor "számoljon le"!!
Az ilyen díszhülyék miatt veszítették el a gondolkodó, baloldali emberek bizalmát!!
gondolkodo
Igaza van Göndörnek!
Meg kell fizetni azt a jó munkát, amivel idáig lekűzdötték az országot! A józan paraszti ésszel megáldott tanyasi földművelő mindezt nem tudta volna elérni! Meg kell fizetni azt, hogy anno 400.000-es fizetését kényszer hatására lecserélte 84.000-esre! Meg kell fizetni azt, hogy az ülésteremben hajlandóak kiolvasni az ingyen-újságolat, ezzel bizonyítván olvasni tudásukat! Meg kell fizetni, hogy bemennek az ülés kezdetén, hogy aztán látványosan kivonulhassanak!
A munkásnak, aki szigorú feltételek szerint tölti el MUNKÁVAL idejét, semmi plusz nem jön rá. JÓ, jó, hozzá jön a havi 4-6.000 Ft értékü csontjegy, amit a legtöbb helyen úgy adnak, mintha nagy kegy lenne. Aztán 8 óra munka után, pihenés helyett még körülnéz egy kis szürke vagy fekete munka után. Ezt a képviselők nem tehetik meg, hiszen, mert várja őket még 2-3, teljes embert kívánó munka. (Polgármesterség, felügyelőbizottság etc.)
Meg kell fizetni nekik azt, hogy sokszor még enni sem tudnak, hiszen nyelvük más elfoglaltságban leledzik!
Meg kell fizetni azt, hogy úgy szavazzák meg a törvényeket, hogy azokba már beépítve vannak a kiskapuk, amiket csak ők ismernek és ki is használnak!
Nem szaporítom tovább a szót, meg kell fizetni őket, vagy pedig ők fizessenek meg!
gesa
Egy kis színes:megalapíthatnánk az Egy húron pendülők pártját nem gondoljátok?:)
szöszmösz
Én meg úgy kezdeném e kérdéskört, hogy kell ennyi képvíselő? Kell ennyi ilyen képviselő? Kell ennyiért
ilyen képviselő? Folytathatnám a kérdéseket, de minek?
Nemezis
A rohadt anyátokat. És a lobbipénz? és a benfentes értesülések? és a korrupciós pénzek? és az ajándékok? és még sorolhatnám. Erről beszélj te szellemi toprongy!
xu
Meg kell emelni a képviselők összes juttatását! Akik ezeket a jövő (és mai) képeket elviselik; megérdemlik!!!!!!!!!!!!!!!!
xu
Nem kívánok nagy ovációt, de megint brillllllllllíróztam!
démon
Van egy jó ötletem,próbáljon meg havi 100000-ből megélni és ha egy évig túléli akkor lehet emelni neki 120000-re.De ha nem vállalja akkor teljes vagyon elkobzás,ez majd rá kényszeríti hogy dolgozzon is ne csak prédikáljon, ezt hagyja meg a papoknak.De ilyen népírtó kormánytól ez nem várható.
bombi02
Ezeknek minden ráfér a pofájukra. Nem is dolgoznak semmit, de arra is kevesli a fizetést. Fizetés+juttatások+kedvezmények+vesztegetések+sikkasztások+befektetési hírek, amire azonnal lépni tudnak+jogtalan előnyök stb

Ezt a fazont (a társaival együtt) még a szemetesláda is kidobná magából
marlin
Remélem, ennek a Göndörnek jövőre már nem kell a méltánytalan képviselői jövedelemből gazdálkodnia!!
reallatas
@zia: Gondolod, hogy elszégyelnék magukat, nem lehetsz ilyen naív. Ők a gátlástalanság lovagjai, a minden hállyal megkent, holmi Jupiter elméletekkel operáló igazi blőff virtuózok, na ne már! Te hiszel egy pillanatig is a lelkiismeretükre apellálva, tedd félre az illúzijóidat. Persze érzem a szavaidból, hogy alapvetően megeresztessz egy kis cinizmust is, hiszen tudod te, hogy ez a valódi.
reallatas
@gondolkodo: Egyetértek, te ne rendezzünk nekik jótékonysági gyűjtést? Szegény lecsúszott képviselők! Mert a lecsúszás megvan, csak nem anyagi értelemben.
rodeokutya
@zia: Belenyúltál az emberek gyenge pontjába.Erre mindenkinek kinyílik a bicska a zsebében.
Teszem hozzá nekem is!Pofátlan pénzeket kapnak és nem csak ez az egyetlen bevételi forrásuk.Egy egy bizottsági tagság után 300.000.-500.000.-Ft a havi fej pénz.Vannak akik 3-4 ilyen pozícióban is ülnek + politikusi fizetés + sokan polgármesterek is!a susmusról most nem beszélnék!
almalibre
Igaza van! A képviselői díjat meg kell emelni a mindenkori magyar átlagbér szintjére! Bérezés jelenléti ív leadása után, jelenlét arányában. Egyéb juttatások csak szigorú elszámolással, a vállalkozóknak kitalált szabályok szerint: gépkocsi nyilvántartás, számla minden kökltségről, stb. Bizottsági munkáért plusz jövedelem csak akkor, ha túlórában történik!
kaszanovics
Méltánytalanul nagy az elvégzett munkáért.
zsbela
@kaszanovics: Az elvégzett "munkáért" - annak aki megérdemli- börtönévekkel kellene fizetni:
gondolkodo
@reallatas: Ha gyűjtést nem is, de szimpátia-tüntetést feltétlen!
Az ilyen "Göndör-féléknek" újra megnyitni az OPNI-t, a kertet felszántani és amit megtermelnek, megehetik.
Minden reggel és este ima: "Add Uram Isten, hogy minden lopott holmi visszakerüljön!" (Istennek természetesen -jogi és tevőleges segítséggel- besegíteni!)
zia
Ma reggel hazafelé olyan álmos voltam, hogy véletlenül rossz buszra szálltam. Nekem lenne egy javaslatom Göndör képviselő úr számára:
Egy évig :
1. az én fizetésemet kapja
2. az én lakásomban él
3. az én munkámat végzi
4. nem nyúlhat a takarékbetétjeihez,
5. csak azt a mellékállást végezheti ami nekem van
Természetesen én helyettesítem őt a munkahelyén, felveszem afizetését (mindet) és használom a lakását.
Aztán majd meglátjuk melyikünk bírja tovább...........
Das Reich
Kicsiiiiiiiiiiiiiiiii?????????????!!!!!!!!!!!!!!
Az a gond, hogy ő nem a (az ő jóvoltukból) nyomorszinten tengődő családok, emberek havi jövedelméhez viszonyít, hanem a nyugat-európai társai jövedelméhez.
Először a javakat előállító átlagemberek jövedelmét kell(ene) Eu-s szintre emelni, majd azután lehetne beszélni a képviselői javadalmazásról.
Ami a korrupciót illeti: brutális szigorral kell(ene) lecsapni a korrupt politikusokra, és vezetőkre.
atia
Én egy év alatt keresek annyit mint ő egy hónapban...És még azt mondja, hogy a közszolgákat tisztesen meg kell fizetni. Én is az vagyok, ám a bruttóm 91 ezer, ami ezek szerint tisztes, hisz mindig azt hallom, hogy sok... Az ő egy millája bezzeg se nem sok se nem tisztes.
Jó, hogy minden válaszában a vállalkozókat hozza példának, de nekik valami forgalmat is produkálni kell,hogy leírhassák a költségeiket, a képviselőknek meg csak úgy adjuk a pénz, még akkor is, ha semmit nem tesznek érte. Megnézném, hogy ha egy vállalkozó négy évig csak üldögél, akkor miből számol el költséget...
Geroner
Kell az a sok pénz emberek. Hisz meg kell védenie magát már lassan mindnek.
Ideje lenne tisztogatni, kitisztogatni őket a mai elitet onnan.
ugyeugye
"Ne feltételezzük azt, hogy a képviselő eredendően csibész!" - nem feltételezzük. látjuk.

nos, ha kevés a pénz, csökkenteni kell a létszámot. ilyen eccerű ez kedves Göndör elvtárs!

OKOS
Régi mondás: Aki nem dolgozik az ne is egyék.

Száraz kenyeret, és vizet a képviselőknek azután lehet prédikálni.

Eddig a minisztériumokban dolgozóktól, és a kormányzó pártok képviselőit teljes vagyonelkobzásra ítélni mivel nem csináltak semmit vagyis bocs hazudtak éjjel hazudtak nappal.
Én sem kapnék fizetést a munkahelyemen, ha nem csinálnék semmit.
Ideje lenne példát statuálni.

Van rá lehetőség, mivel nem a jó gazda gondosságával jártak el
"ténykedésük " ideje alatt.
feketeözvegy
Bízom a képviselő úrban, és remélem nem indul a választáson. Mert ilyen megalázóan alacsony bérért ne képviselősködjön..........menjen inkább máshová ahol a semmittevéséért jobban megfizetik.
orogordog
Mondjon le azt irány a "munka", de az ilyen ingyenélő életében nem csinál egy "kapavágás" sem.

Vállalkozás kitermeli amiből elszámolja a kiadásait. Képviselő urak az állam adósságon kívül mit is termelnek?
orogordog
Jön a választás előkel hozni az ilyen témákat, még időbe van, hogy mindenki "jó" helyre tegye az "X"-et.
nyanya001
@eutanazia1: Elrontottad teljesen a napomat. Nagyon elszomoritott a képviselők jövedelmének megalázóan kevés volta.
bombi02
@magyarszív: Van mindenhez. Egyre nagyobb és egyre vastagabb bőrrel.
csikknorisz
Amennyi idot ezek az orszaghazban toltenek, meg az is sok, amit kapnak. Nem is beszelve az adomentes koltsegteritesekrol, amit csak ugy bemondasra vesznek fel. Meg arrol, hogy joforman mindegyik bizniszelget valahol, a kepviseloseg csak hobbi nekik. Mellesleg meg hogy kerult elo ilyen regi cikk? :)
zenei
...és a tanári és egyéb közszolgák bérei?..sajnos tényleg szolgai bérek ezek!!!
marlin
@eutanazia1: Zia, melyik "képviselő úrra" gondoltál?? És "az" kit képvisel?? És hol??
Nemezis
És bárki is elhiszi, hogy ezt a képviselői fizetésért csinálják? Az csak zsebpénz. A nagy lóvé a lobbipénzekből, megvesztegetésekből, meg a saját cégeknek juttatott megbizásokból, stb. van. Az idióta meg még pofázik.
zenei
olvastátok hagyó elvtárs 70 milliós történetét????
batukán
Elvállalom én ennyiért is, amennyit most kapnak............Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. A rendes dolgozó nép pénzén szalonnás segget növelő Úrak elmehetnének már egy kőfejtőbe. Sok munka kis pénz, tudnák a különbséget a pofátlanok.
Kakastoll
Szóval lehet, hogy igaza van. Ha tényleg képviselnének valakit magukon kívül, akkor tényleg lehetne beszélni róla, de így amikor senkit sem képviselnek akkor kitől várnak megértést ?
magyarszív
@ani57: :)
Akkor többször is megyek egy nap!
inkvi
A koton is kicsi! itt minden kicsi! De legalább szorít!
furfang
NA NE! Elég volt a képviselők juttatásaiból.Némlyik csak szavazógépként működik. menjenek a pokolba, illetve ne menjenek képviselőnek, ha nem tetszik a fizetés! De fel cukkolt ez a hülye gátlástalan fráter.
szaboria
Fele létszám is elég lenne ennek a kis országnak.De eddig egyik sem akarta megszavazni.
feketeözvegy


@nyanya001: Gondolod kezdjünk el gyűjteni?
Január
Ha annyira kicsi a képviselők jövedelme, akkor vajon miért olyan nagy a tülekedés a képviselői helyekért?
kekesfekete
Nem kéne bevezetni a képviselő uraknál a teljesítmény bérezést? Majd népszavazáson döntünk ki mennyit érdemel....
Majd azt szuperbruttósítjuk.
A munkába járást nekünk senki nem fizeti, így őket sem illeti, és még folytathatnánk.

nyanya001
@eutanazia1: Volt, akinek csak adóssága szerepelt az adóbevallásában.
Hiába, a gazdasági válság nem kimélte őket.
Megyünk perselyezni nekik.
HÁTI
Ha a vólt pártok maradnak a patkóba, a fityesszel az élen,továbbra se lesz gondjuk mit apritanak a levesbe!Csak most igérgeti orbánbán a nagy elszámolást!Maga ellen nem forditja a szelet.Pedig bizti vólna neki,mit megmagyarázni!
inkvi
@kevijeni: Kapsz ezért! Rád fognak cuppanni, mint múltkor énrám!
HÁTI
Olvasom a többi portálokat és azt tapasztalom,hogy mindenki elégedetle az eddig leszerepelt pártokkal.De még mindig megadják a lehetőséget azoknak akik már egyszer becsapták az embereket.Hát az aki újra esélytad nekik az megis érdemli a sorsát.Mert csak a hülye enged999
luciferi
@inkvi: Mindegyik kap egy mini kotont suvenírként!!:))))
Amúgy Neked jó volt?:))
inkvi
@kevijeni: Én nem használok olyat: nemzőképes vagyok!
feketeözvegy
@HÁTI: magyarul széllel szemben nem pisálunk.......
inkvi
@kevijeni: Oxxi! Nem! De egy hónap múlva jó lesz! Én már ezeken a híreken nem indulok be!

@eutanazia1: Nyugodtan: csak jól le kell gugzsolni! :):):)
anka
@inkvi: - de a lábadra visszahordja....:)
Major Betty
Jaj csak nem éheznek cseréljünk én dolgozom 12-órákat oda adom a fizetésemet az ő 800000-ért és még sipákolni sem fogok
vukkocska
Nagyjából végig olvastam a hozzászólásaitokat. A képviselői fizetés tényleg nem sok, mert valami 220.000 forint. Csak ami még mellette lehetséges. Fújoltok Göndörre, de ha figyelmesen elolvassátok a beszélgetést, látjátok, ez egy képviselői indítvány, melyet a parlament hétfőn fog tárgyalni. Ezt viszont mindenki meg fogja szavazni - talán az MDF-SZDSZ nem, mert nekik úgy is mindegy -, mert az ilyen döntésben nagyon együtt szavaznak.
feketeözvegy
@vukkocska: ez már lejátszott meccs..........megszavazták maguknak akkor hétfőn, kivétel nélkül minden párt. Volt akinek 2 milkával lett több a fizetése
vukkocska
@eutanazia1: nem figyeltem az írás időpontját. Akkor ezek szerint túl vannak rajta. Mindig mondtam, hogy jóstehetség vagyok. :)
Hókuszpók
csak azért kaptam elő a cikket, hogy lássuk, azóta mit is értek el......
Érdemes volt a képviselő úrnak siránkozni....egyszer volt egy jókora fizetés emelés nekik. És csak nekik, személyre szabottan az éhező szerencsétlen kétkezi munkásoknak.
Most pedig lett egy summás kis (nagy)összeg ami a zsebükben marad a csökkentett adókulcs révén.
Ismét csak megállapítom, mindegy ki van kormányon mind a mi vérünket szívja........olyanok mint a poloskák, és azokat kiirtani..........
coyote3
Érdekes senki sem kényszerítenek lefűrészelt csövű vadászpuskával a homlokánál képviselőnek, mégis mekkora a tülekedés egy helyért. Ki érti ezt?
vukkocska
Azóta több minden is kiderült. Polgármesterem országgyülési és Fővárosi Önkormányzati képviselő, kb 3 bizottság tagja, meg valamilyen elnök is. Meg a 16 %-os adókulcsa. Szegények.:(
KöBüKi
Amig nincs eredmény egy huncut vasat sem adnék nekik,mert már a legegyszerübb helyen is mutatni kell valamit ahhoz hogy legyen munkabér.
Egyébként pedig lesülhetne a pofájukról a bőr.!!!
nyanya001
Én ha méltatnám a jövedelmüket, valószinűleg kitiltana a Moderátor örökre!
Atomqkac azaz EbUraFakó
Mit nem merészelnek ezek az élősködők! Méltánytalan bér? Talán tessenek előbb körülnézegetni az országban, hogy kik és hányan dolgoznak valóban méltánytalan bérért!!!!!
Már unom állandóan sorolgatni de megteszem még egyszer :

élenjárók az elmaradt fizetésekkel : egészségügyi dolgozók (nem a magánszektor), tűzoltók, pedagógusok és a JÓ szakmunkások minden téren.

Nos, ők azok, akik nagyságrendekkel fontosabb és kézzelfoghatóbb produktummal járó munkát végeznek, mint a legkevésbé sem tisztelt képviselők, akik seggmeresztésért, gombnyomogatásért, orrpiszkálásért, valamint űlések alatt való facebookkozásért ,twitterezésért kapják a pénzt. Akik meg inuk szakadtáig dolgoznak, talpalnak, azt sem tudják eldönteni, abban a hónapban mit ne vegyenek meg, ennivalót,gyógyszert vagy melyik számlát merik még halogatni egy kicsit.

Ennyi aljas, mocskos disznót egy rakáson még sehol sem láttam mint itt Qrvaországban!
vukkocska
Ne tévesszen meg benneteket, hogy a cikk márciusi. Azóta választás is volt, és sokkal többet keresnek, mint az előző ciklusban.Mármint a fideszesek, mert minden bizottság az övéké, egy-egy tagságot hagytak a másik három parlamenti pártnak.
feketeözvegy
@vukkocska: eredetileg 2009. június 16. a cikk írása.........csak valamiért előkaptuk márciusban is......
feketeözvegy
@vukkocska: éppen ezért aktuális, mást sem tesznek, pártállástól függetlenül, mint a saját kis jövedelmüket növelik.
A választópolgár meg dögöljön meg az átlagbérből, ami nem is átlag, mert benne van az ő jövedelmük is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.