Ha a gabonát megfelelően tárolják, vizsgálják, nem kell tartani a fuzárium fertőzéstől állítja a tüskeszentpéteri malom, a Zala-Cereália ügyvezetője, Kiss Imre - reagálva arra a hírre, miszerint Csongrád megyében a napokban valószínűleg gabonapehelyben lévő fuzáriumgomba mérge betegített meg egy öt esztendős kislányt, akinek felborult a hormonháztartása, s hirtelen serdülni kezdett.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ugyeugye
minden sz@rt megetetnek velünk. nekem ebből ez jön le. :(
marlin
A '89 előtti Magyarországon a mezőgazdasági termékeket alaposan ellenőrizték (mert a nyugati export miatt nem reszkírozhattak botrányokat). A mezőgazdaság - Antall érában kezdődött - kisgazda és orgazda szétlopásának egyik késői eredménye ez a bravúr is, amihez még tegyük hozzá a nyolc-tít évvel ezelőtti téglaporból készült pirospaprikát, vagy ugyanezt két-három éve aflatoxinnal importálva. Meg mindenki sorolhatja a többit - a szarban úszó magánvágóhidakat, a fertőzött tojást, a kétes higiéniájú malmokat, a zsizsikes liszteket, a kukacos gyorsrizseket stb. A totális privatizálás ugyanis szétzilálja az élelmiszer-ellenőrzést is, amire nem jut elég állami pénz. Az európai élvonalból 17 év alatt sikerült ide leküzdeni a magyar mezőgazdaságot.
menasagh
@ugyeugye: Meg, Magyar biotermékként....
marlin
@menasagh: Sajnos a szépreményű és beteglelkű, munka helyett követelőző gazdik "megspórolták" a vetőmag csávázásának költségeit.
A Magyar Termék meg pont olyan sz@r mint a Tescós gagyi, mert egy helyről származik mindkettő!!
(Azt elfogadom, hogy lehet köztük becsületesen termelő, kivétel is, de honnan tudjam, hogy melyikük nem tróger?)
ugyeugye
@marlin: sajnos így igaz. élvonalból sor végére... :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.