A rendőrség álláspontja egyelőre változatlan: az egyenruhát viselő gárdistákkal szemben továbbra is intézkedni fog, bár ezt az érintettek törvénysértőnek tartják. Az ORFK a szombati tömegoszlatást tegnap közleményben jogszerűnek ítélte.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zia
@xu: Igen, de biztos lehetsz benne, azt nem tiltják be....
blaci
@zia: Hogy is tilthatnák be,még csak most jön "divatba" igazán!!!
antjud
Mélyen hallgat a rendőrség a tüntetők szétveretőjéről

Továbbra sem hajlandó elárulni a rendőrség, hogy kitől kapott parancsot a szombati békés, Magyar Gárda melletti demonstráció feloszlatására.

Amikor a Hír Televízió a parancsot kiadó személyét firtatta, Budapest rendőrfőkapitánya azzal tagadta meg a választ, hogy ők már mindent elmondtak ezzel kapcsolatban, amit gondolnak. Korábban a rendőrség azt állította, hogy az országos rendőrfőkapitány rendelte el a gárdista egyenruhát viselők előállítását, ám a hírek szerint Bencze József nem dolgozott a hétvégén, sőt még a fővárosban sem volt.

„A hétvégi demonstrációval kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság már mindent elmondott, ha újabb kérdéseik vannak, akkor a sajtóosztályhoz tessék fordulni!” - mondta Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány.

Arra a kérdésre, hogy „de nyilvánvalóan kaptak valakitől parancsot, Ön kitől kapott parancsot?”, Tóth Gábor a következőt nyilatkozta: - Én megválaszoltam a kérdését, legyenek szívesek a sajtóosztályhoz fordulni, mindent elmondott a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amit gondolt a hétvégi rendőri fellépéssel kapcsolatban.”

(hírTV)

xu
@antjud: Pont a lényegről van kuss! Érdekelne pedig, hogy ki mer ilyen dolgot elrendelni. Bár Drazsé megerősítette, hogy legközelebb is ezt fogják csinálni. A politikai barométer lassan 5 % alá zuhan. Csak keményen.
antjud
Bombahír! A rendőrség visszavonta az egyenruha tiltását

A július 4-ei tüntetésen a rendőrség egy, az állomány számára előző nap közzétett ajánlás alapján intézkedett a Gárda egyenruháját viselő személyekkel szemben. Eszerint aki a jogerősen feloszlatott Egyesület egyenruhájában jelenik meg, az garázdaságot követ el, így vele szemben a rendőrség felléphet. Az oszlatás - amelynek keretében 216 embert állítottak elő, nagyobbrészt gárdistákat - hatalmas társadalmi vihart kavart.

Egyelőre nem tudjuk bizonyítani, de több vidéki rendőrségi forrás szerint az országos rendőrfőkapitány a botrányos ajánlást visszavonta, vagyis a gárdisták nyugodtan viselhetik az egyenruhájukat. Szilvási Péter, a Jobbik szervezési igazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy nemrég a rendőrség telefonon tájékoztatta őt, mint a szombati rendezvényt szervező párt képviselőjét a döntésről.

Amennyiben így van, akkor a július 4-i történelmi jelentőségű tüntetés győzelmet aratott, hiszen 2006 óta az első olyan demonstráció volt, amelynek az erkölcsi győzelmen túl konkrét, kézzelfogható sikert könyvelhetett el az utcai tiltakozás a kormányzattal szemben.

Nemsokára újabb részletekkel jövünk.

Éljen a Gárda!!!

barikád.hu
Lajos10
Úristen nem is vettem észre hogy varrtak rohannom kell az orvoshoz vagy majd ezt is megszokjuk ?De az is lehet hogy már hozzá szoktunk csak nem vettem észre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.