Nem elég, hogy a fővárosi közlekedést így is leginkább a káosz és rémálom szavakkal lehetne jellemezni, a héten több nagy útfelújítási program is elindult. Az autók meg csak állnak az augusztusi dugóban, és mindenki hangosan szentségel.

Forrás: nana.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balage
Nem értem miért szentségel hangosan mindenki.
Hisz éppen a hangosan szentségelők autói tették tönkre az utakat, a hidakat, és miattuk kell felújítani is azokat.
Mért is szentségelnek?
ugyeugye
@balage: én inkább a teherautó- és kamionforgalmat tudom okként, de az is igaz, h be kell látni, nem haladhat át napi 2-3 ezresre tervezett utakon, hidakon 60-70 ezer, sőt, van ahol még több jármű.
Szingapúrban nem vehetsz autót engedély nélkül. Limitálva van a személygépkocsik száma. Igaz, a tömegközlekedés viszont tökéletes...

Az anyázásról meg annyit - attól még senki nem haladt át gyorsabban sehol.
rodeokutya
@ugyeugye: Az anyázás kultúra kérdése.Nagyon kevesen tudnak egy köszönömöt inteni.(én szoktam....de nem a középső újjamal!)
Csak a rossz küföldi példát tudom említen:Münchenben (mivel ott éltem) ismerik az emberek a zipzár efektust:egy autó elmegy jobbról egy balról és mindenk halad.Tudom más nép más kultúra de jó lenne ha ezt is bevinnék a kresz oktatásba.Tök jól működik.Ja és a köszönömöt is taníthatnák....
xu
És még műdugókat akartak az okosok!
MaxGraf
@ugyeugye: Örülök, hogy a Szingapuri példát hoztad fel.Nagyon példás rend van ott. De nem csak a közlekedésben.Cigarettacsikk,rágogumi a földre 100$ büntetés.Graffiti mázolás a falra= börtön.
ugyeugye
@MaxGraf: ja tudom, egyszer említetted, h jártál ott. én sajnos csak a férjemtől tudom ezeket, ő járt egy kiküldetésen a városban/államban.

@rodeokutya: hát igen. egyszerűen nem értem, miért nem vesszük át a működő dolgokat.
nekem egyszer volt egy érdekes esetem. Ferihegyi úton egy nő nem akart átengedni a sávjába, gázt adtam és így akartam megtenni a manővert, de ez sem tetszett neki, ő is gázt adott, de már csak azután, h én el kezdtem a sávváltást. Nos mondanom se kell, majdnem összeütköztünk, és még a nő volt felháborodva. a következő piros lámpánál kiszálltam és elindultam a kocsija felé. a nő kipattant, elkezdett visítani, én pedig halál nyugalommal megfogtam a karját, és azt mondtam, ne haragudjon, ha megijesztettem. Na azt a csalódottsággal teli meglepett képet! :D
megsemmisülten ült vissza a kocsijába, még utánaszóltam, h nyugodjon meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.