A horvát-magyar határ 50 kilométerén valószinűsíthető telepített aknamező. A mentesítést a megyei önkormányzatnak kéne finanszíroznia - Draskovics szerint.

Forrás: bama.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsbela
Az említett határszakasz Magyarország része, mint ilyen a kormány hatáskörébe tartozik. Nem lehet az érintett önkormányzat nyakába varrni a probléma megoldását. Tehát a kormánynak kell megoldani az aknamentesítést!!! Az már más kérdés, hogy a munka költsége is a költségvetést terheli.
gondolkodo
@zsbela: Nem leledzem idegengyűlöletben, a taposó-aknák használatát aljas dolognak tartom, de bántja csőrömet az, messzi idegenben tűzszerészeink dolgoznak, itthon meg a kormány a költségeket elhárítja magától!
menasagh
"a Magyarországon található katonai aknák felszámolása a Honvédség feladata,..."
„hogy a horvátok hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy a legújabb feltárási munkák során az aknamező egy része Magyarbóly közigazgatási területén magyar területre is átnyúlhat”.
Íme két példa. Az eső akkor igaz, ha azt a magyar fél telepítette. A második pedig megkérdőjelezi a magyar határőrség tevékenységének hatékonyságát, ugyanis milyen okból engedték aláaknásítani a magyar területeket.
.....A leírtak alapján mindenki kapcái lettünk...
gondolkodo
@menasagh: Ha nem is mi telepítettük, arra várhatunk, hogy más felszedje, amikor még a "sajátjuk"-kal sem bírnak.
Amikor még Tito láncus kutya volt, sok határőrünk meghalt a határon-átlövöldözésben. Kérdés az, hogy az aknamező milyen mélyen nyúlik át, de mindenképpen kisebb veszteség, mint akár egy határőr élete! (Nem tartom megalkuvásnak, de párszor 10 méterért jobb, hogy nem keveredtünk bele a délszláv háborúba!)
Tcat
És akkor ugye az aknák mellett ott volt még a barcsi eset is, szal ja...

-----

Egyébként meg jó, ugyan állami feladat lenne, de fizetessék ki az önkmormányzattal, de utána a Drazsé szűk cikk-cakkban meneteljen végig a határ két oldalán pár tíz méterre mindkét oldalra, hogy biztosra menjen, a mentesítésre ment az általuk sajnált pénzösszeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.