Nem adtak inzulint egy két és fél éves cukorbeteg kisfiúnak az egyik balatonboglári háziorvosi ügyeleten. Az RTL Híradónak azt mondták, nem volt megfelelő eszközük arra, hogy beadják a szert. A kisfiú végül Siófokon kapott inzulint, de ott meg valószínűleg túl sokat, mert később rosszul lett. Édesanyja szerint akár bele is hallhatott volna a tétlenkedésbe.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tmartyn75
valamit ferdítenek a híradásokban. az inzulinpumpa bőr alá ültetett automata adagoló szerkezet. ha elromlik, irány a kórház (mentő), jó, ha kéznél van egy inzulinadagoló toll (pen), amivel ilyen esetben pótolható a beadandó inzulin. háziorvos (de nagyobb ügyelet sem) nem tarthat minden fajta inzulinból és adagolóból, a paletta olyan széles. hűtést igényel, ha lenne is, kétséget kizáróan dokumentummal (zárójelentés) kellene igazolni, milyen fajtát és mennyit kap a gyerek, hogy a súlyos allergiás reakciókat elkerüljék. az inzulinterápiáról a kezelőorvos a szülőt (szülőket) kellőképpen felvilágosítja és a kezeléshez szükséges eszközöket biztosítja. ha a kórházban túl nagy mennyiségű megfelelő inzulint adtak volna be (nem is ez a sürgősségi ellátás első, vagy legfontosabb lépése!), a gyerek nem másnap, hanem percek múlva lesz rosszul. ha valóban a leírtak szerint történt az eset, a házi (ügyeletes) orvos túl magas vércukorszint esetén azonnal a legközelebbi megfelelő kórházba kell, hogy utalja a gyereket. nagyon sok a cukorbeteg ma a fejlett országokban, nem állhat orvos mindenki mellett, pedig nagyon sok a rosszul, vagy félrekezelt diabeteses, az alapos felkészítés és megfelelő modern eszközök ellenére is. inkább az ismeretek hiánya, vagy az ijedtség okozhatott ebben az esetben gondot.
zia
@tmartyn75: Egyetértek mindazzal amit leírtál. Annyi megjegyzésem lenne az esethez, ha visz magával egy ampulla inzulint és tudja hány egységre van a gyereknek szüksége a hagyományos módon fecskendőbe felszíva is be lehet adni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.