Egy veszélyes rabot szállító furgont ért támadás egy autópálya díjfizető kapujánál, melyet több fegyveres követett el az észak-franciaországi Incarville közelében. A támadók magukkal vittek egy 'Mohamed A.' néven jelzett, 30 éves elítéltet.

Az illető beceneve „La Mouche” (a Légy), aki többszörös és veszélyes visszaesőként szerepel a nyilvántartásban. Kábítószer-kereskedelem és gyilkossági kísérlet szerepel a bűnlajstromán, egy szervezett bűnbanda fejeként ismerik – írja a z Euronews.

Fegyveres gyilkosság: három büntetésvégrehajtási tisztet öltek meg egy rab kiszabadításakor

Folyik a helyszínelés a rendőrgyilkosság színhelyén Fotó: AFP

A rajtaütésben három büntetésvégrehajtási tiszt vesztette életét, akiket a támadók agyonlőttek. A merénylők egyike is megsérült, de két gépkocsit használva sikerült elmenekülniük a helyszínről. A járművek egyikét később teljesen kiégve találták meg.

A rajtaütés után a francia hatóságok azonnal aktiválták az ilyen esetekre érvényes Épervier (Sólyom)-akciót, melynek célja az országos körözés embervadászattal egybekötve. Gérald Darmanin belügyminiszter az X-en bejelentette: több száz rendőrt és csendőrt mozgósítanak, minden eszközt bevetnek a bűnözők felkutatására.

Két fegyveres támadóról videófelvétel is készült.

Forrás: Euronews

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.