Erdő Péter a rasszistának prejudikált esetekről.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Már csak azért nem idézem a klassziku mondást: "Suszter maradj a kaptafánál!", mert a suszter-mesterség fontos, kreatív szakma.
Viszont felhívom a bíboros figyelmét:
- nagy Tanítójuk leszögezte: Istennek, ami Istené, császárnak ami császáré! Tehát, ha teheti, ne szóljon bele a politikába, mert az hite ellen való vétek!
- úgy tudom, az Ő vallásának egyik alapja a "NE ölj!", a háborúban mégis megéldotta az egyházuk a fegyvereket, ugyanazon egyház papjai a szembenálló felekét! Ezért bűn a történelem sötét korszakainak felemlegetése?
reallatas
@gondolkodo: A bíboros Úr szavainak van másik olvasata is, ha előre vetítem teljes meggyőződés nélkül, hogy rasszizmus, akkor elkövetem a felelőtlen emberi nyilatkozó bűnét. Ha pedig mégsem rasszizmus na bumm tévedtem, csakhogy drasztikusan megsértem vele a morális értékrendet, ami tovább fogja szülni az ellenérzületet. Az pedig, hogy politizál, vagy sem, legfeljebb etikai hibának lenne felróható, mert nem jogi kategória. A sötét múlt emlegetését azért nem tartja hellyesnek, mert ha végre lezárnánk egy két múltbeli tettet, úgy önmagunkban, akkor nem lehetne monotón előhuzakodni, netán pl.-át meríteni, a jövő tetteit illetően. Üdv.
gondolkodo
@reallatas: Igen, ez olvasata is helyes. Csak én nem szeretem azt, ha a hallgatóra van bízva, egy ilyen magas rangú egyházi személy szavait hogyan értelmezi! Űgyebár "A királynőt megölnötök nem kell félnetek..." szöveget is bíboros írta!
reallatas
@gondolkodo: /ma, 18.35/ Tudod nagyon jól, hogy távol áll tőlem, holmi vitát kezdemányezni, pont veled. Csak egy kérés, vesd össze figyelmes olvasattal, a bíboros szavait, a Bolgár Győrgy publicistáéval. Te is észre fogod venni, hogy amin most vita jelleggel problémázunk, az nem egyéb mint Bolgár álltal elferdítetten, kificamítva történő, mondjam átértelmezend megfogalmazáson alapul. Mert ugye ő az a megmondó ember aki mindíg megpróbálja a beszéltem uff stílussal egy bizonyos preferáltság mentén a saját szájaízét bevinni. Na meg azokét akiket képvisel. Figyelj ezekre a szavakra tekintettel:" tisztázatlan hátterű" avagy: "alaptalanul példálózni" vagy az a nonszensz, hogy valami ha tisztázatlan pont az teszi exaktá. Remélem nem sértettelek meg. Üdv.
gondolkodo
Engem a vita - amennyiben megmarad annál, ami: vélemények emberi hangnemű cseréje - soha nem sért, ahogy válaszod sem.
Azért nem szeretem a "ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes" kijelentéseket, mert manapság társadalmi szinten is ebből vannak a veszekedések.
Mint látod reglapomon, matemetikai beállítottságú vagyok, naponta használom. Itt az egyértelmű, szükséges és elégséges feltételekkel dolgozunk.
Üdvözlet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.