Egy diktatúra soha és semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb egy adott emberi közösség számára, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje - mondta Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke a határnyitás 20. évfordulójának alkalmából, a Konrad Adenauer Alapítvány által rendezett budapesti konferencián.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vera1944
Csak a demokráciából a kisember eddig nem sokat kapott a 20 év alatt !
Mert a demokráciából, mint fogalomból, még nem élt meg senki a politikusokon kivül!
Nemezis
Ő csak tudja mi az a diktatúra. vagy legalábbis milyet szeretne.
Vera1944
Nekünk a politika a demokrácia szóba szépen belecsomagolja a szart és lenyomja a torkunkunkon.
ütyek
Amikor mi a nyugattal szövetséget kötöttünk, az csak mindig az ő érdeküket szolgálta. Lásd: a török időket, ha nem lett volna magyarország, aki feltartoztassa őket, ma valószínű, hogy nincs se német ország se ausztria, se franciaország, stb. Ha segítségre volt szükségünk, igaz adtak, de az ország elfoglalásával, kirablásával. Ezért mi magyarok, csak magunkra számíthatunk, nem kell nyugati szövetséges, se NATO, aki majd megsegít minket a levegőben repkedve. Vagy mégis megsegítenének? Hogyan? Úgy, hogy idejönnek felszabadítóként, vagy védelmezőként? És ők is itt maradnak? Nem értem ezt a politikát!
luciferi
Ez a Vitya sose fogy ki a hülye mondásaiból?
A fidesz is diktatórikusan működik. Kicsit zavart a pali.
grti7336
Viktoruska ! Csak egy nagy kérdés van: Ki ebben a viszonylatban a farkas és ki
a bárány ? ( Mert a FIDESZ nevű képződmény sosem volt a bárányok pártján, legfeljebb szavakban. )
anka
..........és hol van itt a demokrácia?????
kopeba
Ilyen demokrácia nem kell, amilyen itt 20 éve van ez csak a bunozok demokráciája meg a politikusoké, habár egykutyák............
Csubaka
Játszunk egy kis történelmet!
1956-ig volt a Rákosi-diktatúra,1956-tól 1990-ig a Kádár-diktatúra, 1990-től 1994-ig az Antal-demokrácia,1994-1998-ig a Horn-demokrácia,1998-2002-ig az Orbán demokrácia,2002-től napjainkig a Gyurcsány demokrácia.
Egyik xarabb mint a másik!
ütyek
A bűnözés és a jelenlegi hatalom édestestvérek. Tök mindegy melyik van hatalmon, imádják egymást. Nem tudnak meglenni egymás nélkül. Kommunisták helyett rablókommunisták. Demokraták helyett rablódemokraták. Így van, vagy nem így van?
ütyek
Jaj, még elfelejtettem: a gyerekeimet arra nevelem, hogy ezek a mocskok ha éltükben nyugodtan élhetnek, holtukban ne legyen nyugtuk. Kaparják ki csontjaikat, itt csak becsületes magyar embernek lehet nyugta még holtában is.
tmartyn75
@ütyek: jó is lenne, de nem így van!...
menasagh
Vera1944 ma, 12:43 – válasz erre
Alig ment le....:)
Garnela
@kevijeni: Sosem tudom rólad eldönteni hogy jobbik vagy maszoptolvaj-párti vagy..stílusra egyformák a hívek, meg mondanivalóra is
tmartyn75
a szabadságra épülő demorácija rengye - mongya Adenauer Orbány Viktor!
ő má' csak tuggya!!!!
Vera1944
@Menasagh
Nekem folyton megakad a torkomon.....
tmartyn75
@Vera1944: nyeljél nagyot! gyakorolni kell, lesz még rá szükség, bőven!!
pelikan61
Meg szólalt a gödörből a lyuk! Az eddigi demokráciából nem kérek. De a báránybőrbe bujt farkasból sem (Orbán). Itt az új irány olyan minta régi. CSAK AZ ÚJ ERŐ, AMI HASZNOS LEHET AZ ORSZÁGNAK.
gesa
@Vera1944: 19:46 Én már lenyeltem, de most meg fosok tőle:-(((((((
tmartyn75
@pelikan61: mint a Jobbik? gyakorolni kell még nekik a demokráciát, néhány lecke politikatudományból és még akár lehet is belőlük valami!
tmartyn75
@gesa: mellékhatások tekintetében kérdeze meg országgyűlési képviselőjét!!
luciferi
@Garnela: -- szerencsére egyik párti sem vagyok. Megpróbálok " igazságpárti " lenni, maradni, és nyitott szemmel járkálni.
marlin
Ezek a "rejtélyes" szóképek a báránybőrbe bújtatott Orbánt személyesítik meg, vagy csak a dakota közmondásokat hivatottak - átmenetileg - kiváltani??
tmartyn75
@kevijeni: meghalt Mátyás, oda az igazság...
Vera1944
@Gesa
Biztos hashajtó volt benne
Akkor inkább kiköpöm.
luciferi
@tmartyn75: -melyik Mátyásra gondolsz?:)) Bár sejtem.
tmartyn75
nem a Rákosira, bár gondolom, sejted! :)
pelikan61
@tmartyn75 ma, 19:58 – válasz erre:

Az eddigiek már hatosra vizsgáztak „politikatudományból”, meg lopásból. Akkor inkább maradjanak ezek Vagy legen Az egy tábor, egy zászló?

tmartyn75
nem tom...
egyre inkább jobbra húzok, de sok a megválaszolatlan kérdés!
ha meggyőznek (észérvekkel!), övék az ikszem!!
pelikan61
@tmartyn75 ma, 20:38 – válasz erre:

Én még ezekre is emlékszem 1998-2002 közti Fidesz kormányzásból.
Ezért nekem Orbán ne dumáljon, hiteltelen ember.

Ki ne emlékezne még Kaja Ibrahimra és Josip Totóra, akiknek eladták sok százmilliós köztartozással a Fidesz-közeli cégeket? Ki ne emlékezne a Fidesz-közeli cégekre, amelyek a Postabank portfóliójába kerültek, és onnan 100 milliós tartozásokkal tűntek el, a hiányt az adófizető polgárok fizették. A Mahir ügyeire, aztán az egykori Magyar Hitelbanktól felvett, és vissza nem fizetett milliókra? Volt szerencsém csak a Millenáris Park beruházásánál majdnem kétmilliárd forintot találni, amely az Orbán-kormány idején párolgott el. Ez is közpénz volt, a "emberek" pénze.
Igaza van Orbánnak, hogy a miniszterelnököket is el kell számoltatni a nemzeti vagyonnal. Ezért nagy érdeklődéssel várjuk, hogy elszámoljon Magyarország 12 legjobb állami gazdaságának kijelölt tulajdonosoknak való magánkézbe adásával. Kíváncsian várjuk a Gripenek eladásával kapcsolatos nyomozások eredményét is: ha valóban adtak kenőpénzt 2001-ben az Orbán-kormány idején, azt kinek adták, és lehetett-e annak bármi köze ahhoz, hogy minden szakértői véleménnyel ellentétben Orbán
- sokak szerint - személyes döntése volt, hogy ne F 16-osokat, hanem Gripeneket vásároljanak. És hogy egyáltalán vásároljanak. Ez a magyar nép mintegy 120 milliárd forintját emésztette fel. Nem is beszélünk a tokaji szőlőbirtokokról, az Orbán apuka kőbányájáról, ingatlanokról. Ezzel a múlttal – csak azért, mert jogilag elévültek az ügyek – nem kellene olyan vehemensen számonkérés után kiáltani, illetve helyes lenne, ha a számonkérés körébe nemcsak az ellenzék, hanem saját ügyeit is bevonná az, aki igazságtételt akar. Ezzel a múlttal se Orbán, se a Fidesz ne akarja eljátszani a tiszta kezűt, aki igazságot tesz. Először fizessenek vissza mindent, amit elloptak, utána akarjanak bárkit elszámoltatni.
marlin
@pelikan61: Nekem is vannak emlékeim a Fidesz kampányáról az 1998-2002 közötti kormányzás tükrében, vagy Mi lehet a jövő 2010 után!!

1.Mindenfajta bizonyíték nélkül megvádoljuk az előző Kormányt, hogy időszaka alatt törvénytelenül, titkosszolgálati eszközök felhasználásával, közpénzen megfigyeltették az akkori ellenzék egyes politikusait.
2. Meghirdetjük a "Működik a parlament ellenzék nélkül is!" programot. Ennek jegyében úgy alakítjuk az Országgyűlés működését, hogy az a legkevésbé se zavarja az a Kormány kényelmét, ne lehessen ellenőrizni a Kormány működését, s felesleges kérdésekkel zavarni a minisztereket.
3. Egyoldalúan felrúgjuk a Magyar Országgyűlésben 1990-ben elfogadott és 1998 őszéig töretlenül alkalmazott hetenkénti ülésezési rendet.
4. Megszüntetjük a munkavállalók, a munkáltatók és a Kormány képviselőinek részt vételével működtetett háromoldalú érdekegyeztetést.
5. Kedvenc gazdasági szakemberünket kinevezzük az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal élére, aki az APEH számítástechnikai rendszerének ellenőrzése címén gondoskodik a számunkra kínos adatok megsemmisítéséről. Egyébként soron kívül elrendeltetjük mindazok adóellenőrzését, akik kekeckednek a Fidesszel, s ezt addig tesszük, amíg nem találunk valami szabálytalanságot.
6. Ha 1998-ban a Fidesz elveszíti az önkormányzati választásokat a fővárosban, akkor semmisnek fogja tekinti a négyes metro építésére vonatkozó kormányzati megállapodást.
7. Elvonjuk a nyugdíjasoktól a törvényben garantált ötvenkét milliárd forintos nyugdíjemelést, majd bebizonyítjuk, hogy így többet kaptak, mintha már 1999-ben megkapták volna a törvény szerinti járandóságukat.
8. Képviselőinket szenátornak kinevezve kezdeményezzük az Egyesült Államok budapesti nagykövetének lecserélését.
9. Eltűrjük, hogy nagyobbik koalíciós partnerünk szabad rablás terepévé tegye a magyar mezőgazdaságot, politikai zsákmánynak tekintse az ágazat fejlesztésére a parlamentben megszavazott forrásokat.
10. Szó nélkül hagyjuk, hogy a környezetvédelmi tárcánál egy Pepó nevű úr szakembereket üldözzön el, munkatársai úri-muri keretében festményekre lövöldözzenek, s számolatlanul szórja az adófizetők forintjait.
11. Milliárdokat fordítunk nekünk tetsző gondolatok és történelmi események megfilmesítésére, miközben a magyar filmgyártás támogatására nagy kegyesen megalázó mértékű pénzt fordítunk. Állami pénzből megrendeljük a Bánk bán című operafilmet, majd amikor kiderül, hogy százötven milliót el akarnak síbolni, akkor úgy teszünk, mint aki nem tudja, miről van szó. A film teljes bevételét biztos, ami biztos alapon a gyártónak adjuk.
12. Elvetjük a Nemzeti Színház felépítésére kiírt érvényes pályázat eredményét. Elutasítva a hazai építész szakma álláspontját, házi építészünkkel saját ízlésünknek megfelelő színházat építtetünk, hitelből.
13. Több milliárd forint állami költségvetési pénz felhasználásával Országimázs Központot hozunk létre a Fidesz és Kormánya hazai népszerűsítésére.
14. Kisajátítjuk a Millennium ünnepségeit, azokat a nemzet egységének összekovácsolása helyett a velünk egyet nem értők kirekesztésére használjuk.
15. Házi történészeinkkel új legendákat gyártatunk: fátyolos szemmel idézzük fel, hogy Szent István királyunk Magyarországot Alcsútdoboz mellett ajánlotta fel Szűz Máriának.

16. Milliárdokat fogunk fordítani tüzijátékokra, ünnepségekre, kiadványokra, saját történelmi nagyságunk megörökítésére. Az ellenzék és a sajtó pimasz kérdéseire, hogy "mibe kerül ez a haccáré"? egyszerűen nem válaszolunk.
17. Egy méter új autópályát sem fogunk átadni a kormányzati ciklus ideje alatt. Ugyanakkor egy vegyipari építő cégnek nyilvános pályáztatás nélkül megbízást adunk autópályák építésére úgy, hogy a közpénzek felhasználását ne lehessen ellenőrizni.
18. Gondoskodunk arról, hogy a rendőrség és az ügyészség még véletlenül se találjon bizonyítékot azon harcostársaink ellen, akik elővigyázatlanul ugyanazon a napon adtak el tizennégy, sokmilliós adóssággal terhelt céget ismeretlen horvát és török állampolgároknak.
19. Intézményessé tesszük a közpénzek lenyúlását: állami megrendeléseket előszeretettel biztosítunk rokonoknak, iskolatársaknak, barátoknak és üzletfeleknek.
20. Jót mulatunk, amikor az ellenzék nem tud megállapodni média-felügyelet ügyében barátunkkal, a MIÉP-pel, s sajnálkozva fogjuk a felelősséget az MSZP-re és az SZDSZ-re hárítani.
21. Tűrni fogjuk, hogy a Magyar Televízió elnöke röpke két év alatt többmilliárdos adósságot halmozzon fel, majd szolgálatainak elismeréseként külszolgálattal bízzuk meg.
22. Listát fogunk összeállítani azokról az újságírókról, akik szerintünk Magyarország rossz hírét keltik azzal, hogy a nyilvánosság előtt bírálják a Kormányt.
23. Ki fogjuk sajátítani a közszolgálati rádió és televízió hírműsorait, házi mozit csinálunk "A hét" című tv-műsorból, kedvenc műsoraink között tartjuk számon a rádió "Vasárnapi Újságát".
24. Vállvetve fogunk harcolni a MIÉP-pel a szociál-liberalizmus ellen. Amikor Csurkáék kissé messzebb mennek "a galiciai gyütt-mentek" emlegetésében, akkor csendben hallgatunk és kuncogunk.
25. Megszerezzük a Dunaferrt, mert üzletfeleinknek szüksége van rá. Egyébként is ez a Zarándok nevű vállalkozó nem viseltet kellő alázattal Viktor édesapja iránt, nem hajlandó önként elismerni, hogy a Dunaferrel kötött szerződése zavarja Orbán Győző érdekeit.
26. A hatályos törvényeket figyelmen kívül hagyva úgy döntünk, hogy nem nyújtunk be évente költségvetést az Országgyűléshez, mert számunkra teljesen felesleges a költségvetés feletti nyilvános parlamenti vita.
27. Hátba szúrjuk a koalíciós partnerünket miután elfogadta a kétéves költségvetést, s felháborodva leplezzük le a kisgazdák azon törvénytelenségeit, amelyeket éveken keresztül ismertünk és elfogadtunk.
28. Példát fogunk statuálni: a tv kamerák előtt rabszíjon fogjuk elvitetni, azokat törvénysértő közszereplőket, akik már nem kellő alázattal gazsulálnak a Fidesz-hatalomnak. Azok a törvénysértők, akik betartják a Fidesz-regulát, azok továbbra is menlevelet kapnak.
29. Az inflációt minden évben alul fogjuk tervezni, mert így több százmilliárd forintnyi olyan közpénzzel fog rendelkezni a Kormány, amely elköltésébe nem tudja beleütni az orrát az Országgyűlés.
30. Erőteljesen lecsökkentjük az önkormányzatok gazdálkodási szabadságát. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat hátrányosan megkülönböztetjük az állami támogatások és pályázatok elbírálásakor.
31. Magán titkosszolgálatot hozunk létre Defend néven. A céget állami megrendelésekkel, a konkurencia ellehetetlenítésével, kölcsönnel és milliárdos tőkeemeléssel mesterségesen életben tartjuk. Minden olyan feladat elvégeztethető vele, amelyet a hivatalos titkosszolgálatokra nem akarunk bízni.
32. Előszeretettel fogunk hivatkozni üzletfeleink személyiségi jogaira, üzleti és más, törvény által védett adataira, amikor ellenzéki képviselők és a sajtó munkatársai a nyilvánosságot kívánják tájékoztatni a közpénzek felhasználásáról és az állami megrendelések sorsáról.

33. Közpénzből folyamatos Fidesz-kampányt tartunk fenn. Ennek haszna kettős. Mivel a kampányt az állami költségvetésből finanszírozzuk, ezért a Fidesznek egy fillérjébe sem kerül. Mivel a Happy End és az Ezüsthajó a kedvezményezett, ezért biztosítani tudjuk barátaink cégeinek az állandó bevételt.
34. Természetesnek tartjuk, hogy az egészségügyi miniszter saját testvérét tüntesse ki, s amikor a sajtóban ezt szóvá teszik, akkor vele együtt nem értjük, hogy mi a kifogás oka. Eközben asszisztálunk a magyar egészségügy teljes ellehetetlenüléséhez.
35. Egyetlen ellenzéki kezdeményezésű parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását sem engedélyezzük. Ha az ellenzék holmi Házszabályra hivatkozna, akkor megbízzuk az Ügyrendi bizottság elnökét, hogy készítsen olyan értelmezést, amely mindenkor a Fidesz igazát bizonyítja.
36. A Házelnök meg fogja vonni a szót, azoktól az ellenzéki képviselőktől, akik csúnyát mondanak a Fideszről. Hiszen meg kell értetni azokkal a képviselőkkel, akik az hiszik, hogy az ország házában véleményüket szabadon kifejtetik, hogy súlyosan tévednek.
37. Megszervezzük, hogy az ellenzék vezető politikusait nemzeti ünnepünkön kifütyüljék, majd farizeus módon sajnálkozunk, hogy ők tehetnek az egészről.
38. Megadóan vesszük tudomásul, amikor az MDF elnöke elhelyezi a hála virágait a második magyar hadsereg doni katasztrófájának évfordulóján annak a tábornoknak emléktáblájánál, aki a túlerőtől meghátráló magyar honvédek felkoncolását parancsba adta.
39. Kioktató és nyegle módon tárgyalunk Európa kormányfőivel, s megsértődünk, amikor Európa nem érti meg középhatalmi ábrándjainkat. Elvesztegetjük a csatlakozási tárgyalásokon Magyarország előnyét.
40. Paktumot kötünk a román miniszterelnökkel, amelyben a Parlament által jóváhagyott kedvezmény törvény egyes pontjait átírjuk a hazai munkavállalók érdekeit semmibe véve.
tmartyn75
minden hatalomra jutott pártnak van takargatnivalója, a rendszerváltás óta bármelyik is fogta a kormánykereket, az ország és dolgozó polgárainak az érdeke volt az utolsó, amelyik eszükbe jutott a törvények, rendeletek, stb. megalkotásánál.
ha felsoroljuk a hibáikat és tévedéseiket, még nem lesz jobb egyik a másiknál...
pelikan61
@tmartyn75 ma, 21:23 – válasz erre :

Ebe igazad van. De had ne tüntessem ki a bizalmammal azokat, akik mikkor ott voltak és semmit nem tettek értem. Gondolom ezzel egyet értünk?
tmartyn75
abszolút bizalmatlan vagyok mindazokkal, akik tehettek volna, de nem tettek értem semmit, amikor módjuk volt rá. akkor hát hová tegyem a zixet??
luciferi
@tmartyn75: a totó vagy lottó szelvényre.:)
tmartyn75
jó ötlet! bármikor bejöhet!
gute Nacht!
pelikan61
@tmartyn75 ma, 22:14 – válasz erre:

Gyugodalmasat! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.