December elsején hatályba lép a banki magatartási kódex, amely jogos fogyasztói igényekre, ügyfélpanaszokra válaszul született dokumentum.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Minden magatartáskódex annyit ér, amennyire betartják. Ez mind nagyon szép amit a bankok vállaltak, csak egy szépséghibája van mégpedig az, miért van szükség e magatartáskódexra, miért nem lehet az ügyfelet partnerként kezelni, és a kétoldalú szerződést csak közös megállapodással változtatni?
Kapitalizmus van a banknak is viselnie kell rossz döntései következményét, s nem pedig egyből minden költségét egyoldalúan az ügyfélre háritani! Hol van a banki kockázat viselés? Vagy kockázatot csak az ügyfél vállaljon?
Ne felejtsük el a bankok az ügyfelekből élnek, s a potenciális ügyfelek a jövőben kétszer is meggondolják, hogy hitelt vegyenek fel, ha ennyire kiszolgáltatottak maradnak, mint a jelenlegi adósok.... és akkor bizony felkopik a bankok álla.... Tehát jó lesz betartani azt a bizonyos önként vállalt magatartáskódexet, vagy szükség lesz egy kényszerítő erőre, mégpedig a vonatkozó jogszabályok meghozatalára, ami azért már kellemetlenebb.....
chili73
Megnéztem a bankok legújabb magatartás kódexét , és csak mosolyogni tudtam, A 10 oldalból összesen kettő darab oldal foglalkozik a bajba jutott ügyfeleknek nyújtható segítséggel. Amit ezen a két oldalon fogadkoznak,nem sok de még mindig több lenne mint amit most is tesznek.Nemrég tettem panasz a PSZÁF-nél a magatartás kódex IV.pontjának a,b,d bekezdésének megsértésével kapcsolatban.Nekem nem hivatkozhatnak arra hogy még csak most lépet érvénybe,mivel ezt még tavaly szeptemberbe fogadták el.Teljesen úgy viselkednek mint az amatőrök,pedig nagyon is pontosan tudják mit csinálnak.Sajnálom hogy a hozzászóláshoz fájlt nem lehet csatolni.
51kacsa
Ha új világ jön a bankok életében, az azt jelenti, hogy azok életében is akik a bankoktól kényszerülnek különféle szolgáltatások igénybe vételére. Régen rossz!
chili73
Találtam egy érdekes fogalmat,amit elolvasva mintha a bankok tevékenységéről szólt volna.Érdemes alaposan elolvasni és átgondolni,mi igaz belőle és mi nem. www.playhold.com/www.ckke.hu/index_10306010.php

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.