Ha igazak az információk, akkor a Fidesz döntően közép- és kelet-európai képviselőkből álló, a politikai fősodorral szemben álló blokkot kíván létrehozni a visegrádi országok bázisán

Orbán Viktor, Andrej Babiš és Robert Fico pártja tárgyalásokat folytat egy európai parlamenti frakció létrehozásáról – erősítette meg a Népszavának több egymástól független EU forrás. Az egyetlen politikai csoporthoz sem tartozó Fidesz, a liberálisokat elhagyó cseh ANO és a szocialistáktól kitessékelt szlovák Smer egy döntően közép- és kelet-európai képviselőkből álló, a politikai fősodorral szemben álló blokkot kíván létrehozni a visegrádi országok bázisán. A Lap forrása szerint a frakció ötlete Orbán Viktortól származik.

A Népszava információi szerint a 20 lengyel PiS képviselő megosztott a csoport irányvonala miatt, többen aggódnak, hogy Meloni lepaktál a kereszténydemokratákkal és letér az ECR által követett politikai pályáról. Szerdán kétszer is elhalasztották a frakció alakuló ülését, amelyre emiatt valamikor a jövő héten kerülhet sor.

Óriási mestertervet dolgozott ki Orbán, ha bejön, mindenki kalapot emel neki Brüsszelben

Orbán Viktor  Fotó: Facebook/Orbán Viktor 

Úgy tudja a baloldali napilap, hogy a reménybeli alapítók a frakcióba invitálják Janez Jansa Szlovén Demokrata Pártját is, amelynek képviselői jelenleg az EP legnagyobb pártcsoportjában, a jobbközép Európai Néppártban ülnek. Miután egyiküket a frakció alelnöknek választották a múlt héten, nem sok esély van rá, hogy fel fognak állni és a visegrádiakhoz pártolnak.  A Népszava szerint azonban akadhat elég tartalék az EP függetlenjei között, akik csatlakoznának az új formációhoz. A pártcsoport alakításhoz hét tagállamból 23 képviselőre van szükség.

Forrás: Népszava
Fotó: Facebook

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Orbán viktor létrehozza az eu "ellenzékét", és hogy milyen aljas tud lenni ellenzékben..."minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk", arra mindenki emlékezhet, aki akar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
az idióták számára soros él,soros élt ,soros élni fog,mert a dagi mondta! :)
csak úgy....
az 0rbáni mestertervek következménye na meg az eszméletlen lopásaiké,hogy mára már a bulgárok is jobban élnek mint a magyarok!
NKF
Sejtettem,hogy minden balos balfácán repül a témára! Csak azt nem értem,hogy a propeller miért
csak balra forog?
csak úgy....
@NKF: te az a típus ,aki még a saját jobb és bal keze között sem ismer különbséget ! :)
ezért is szereted a fideszt, mert ök mindent a szádba rágnak és így nem kell használnod a beporosodott csöppnyi eszed! - te egy született, becsapható ,harsongó balfasz,aki azért keperkedik,hogy jobbos fasz lehessen!
Toller Béla
Ez menekülési út, ha bejön ! Miféle mesterterv az, aminek semmi értelme a hatalom valamiféle szikrácskájának megragadásán kívül ? A frakciótámogatás pénze megoszlik, az első vitában meg kisebbségben lesz a frakcióján belül is.
verőce21
Bejöhetne még a csapatba az osztrák FPÖ a szlovák SMER és a Hlas, az RMDSZ, a bolgár Újjászületés, és esetleg még Salviniék!
Így meg lenne a 7-8 ország, ami minimum szükséges egy EP frakció létrehozásához...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.