Megérkezett a budapesti Hősök terére az a gyalogos roma menet, amely október 3-án indult el Jászladányból, hogy így demonstráljon a magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen; a Kállai László által vezetett maroknyi csapatot mintegy félezer ember tapssal és zeneszóval fogadta a téren felállított színpad előtt.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
morientez19
Kolompárt ne hogy agyonverjék a cigányok!
Diamont Frost
.."Mától ebből elég volt!".... én is így gondoltam....
kukubenkó
Nem rossz irányba kísérik őket a rendőrök?
zsbela
@Renrol: Mi már évek óta mondjuk, hogy elég a cigányokkal kapcsolatos pozitív diszkriminációból!
batukán
Kíváncsi lennék, az ő fajtájából, a gazdagok kiknek adományoznak pénzeket, mert én ilyet csak Mága zenészről hallottam, azzal nem kérkednek, csak követelnek a magyaroktól. Úgy csinálnak, mintha hazánkban csak ők lennének munka nélkül. A munkahelyen meg egyébként is dolgozni kell és főként becsületesnek. Na ez van belőlük kevés. Majd ha megnevelik a gyerekeiket, hogy mire jó az iskola és azok meg is tanulják, akkor lehet a szegregáció ellen tüntetni. Az én gyerekemnek meg joga van tanulni nyugodt körülmények között az iskolában. Remélem új világ jön a demokrácia fejezetében és a nagy jogok mellett lesz alkalmuk a kötelesség fogalmát megtanulni, mert hogy olyan is van. Mi magyarok már csak tudjuk mi a kötelességünk, most már csak ki kellene harcolni a jogainkat is, hogy élhessünk vele.
bocs
Ezeket nem igazoltatta a sün csapot., hát ha egy-két körözött személyt elkaptak volna.
Sííva
Igen is van különbség roma és roma között ugyan úgy mint a magyar és magyar között!
Akik most felvonúltak úgy gondolom azokhoz tartoznak akik normális életet szeretnének élni! Nekik is gondot okoz az önhibájából elmaradott réteg, vagy az elmaradottakra telepedett uzsorások viselkedése!
Én sem szeretem az élősködő, erőszakoskodó, hangoskodó, örökké csak követelő, a jogait hangoztató embereket, miközben a kötelességüket elfelejtik.
Mága Zoltánt és szüleit viszont tisztelet illeti, mert akkor amikor még Ő járt iskolába elvétve volt a cigány származású emberek között olyan aki megértette, hogy a gyereke úgy tud kiemelkedni, ha kiaknázza a tehetségét és tanúl! Még ma is ritka (de már többen is vannak) az ilyen szülő a roma emberek között aki nem csak elküldte az iskolába a gyerekét, hanem elvárta, hogy tanúljon is.
Az Ő példája bizonyítja, hogy fel lehet emelkedni!
Nem a levegőbe beszélek, hiszen a nagyszüleit, szüleit is ismertem.
A kiemelkedéshez viszont az kell, hogy a szülők se a tanárt okolják, a gyerekükkel értessék meg, hogy miért is kell iskolába járniuk!
Viszont ehhez nagy szükség lenne a szülők értelmi színvonalának emelésére is!
kovacs1961
Akkor mégis van pozitív diszkrimináció a cigányok felé ? Ha cigány akkor mindent megtehet, legfeljebb gyerekcsínynek minősítik.
kovacs1961
@Sííva: Mága Zolikával kapcsolatban tévedsz! ha tudnád az igazságot, ha le lehetne írni, ha azok akik Tiszabőn élnek le mernék írni az igazságot akkor nagyot néznél !
reallatas
@kukubenkó: /ma, 16.40/ Tudod e, hogy miért volt annó a 2-ess villamos a leg kommunistább járat? Hát mert a pártháztól a vágóhídig kölekedett. Üdv.
bombi02
Ha én átsétálok a Sándor palotába, fogadni fog Sólyom László? Lenne mit mondanom neki bőven és át is adhatom leírva.
bigyibogyo
@bombi02: hat en is mondanak neki par dolgot. mondju ka vendeglatasrol. neki aztan biztosan nem volt gyerekszobaja.
csinaljunk mi is menetet :) ahol vna 3g en tudok dolgozni menet kozben is :)
jah es a regebbi postod: a garda bevan tiltva, a ciganysag nincs. bar most eloszor hallok a menetrol (enynit a hirzabalasrol) feltetelezem,h volt engedelyuk ha mar a rendorok nem zaklattak oket.
Wik
T Sólyom László ! Valóban elég volt, azonos jogokat,azonos elbírálást ! A pozitív diszkrimináció azonnali eltörlését.
A nem romáknak is ingyen lakást,drága autókat,munka nélkül is jó megélhetést, 1001 jogvédőt, Élég volt a hátrányos megkülönböztetésből !!
Azonnal tiltsák be a romák csoportos, megfélemlítő vonulgatását.A félelem keltő, hangoskodó,ordenáré megmozdulásaikat.
Mert nekünk is jogunk van ebben az országban félelem nélkül élni.
bombi02
@Wik: Nekünk nincsenek jogaink, csak kötelességeink.
Igaz
@Wik: Engem félelemmel tölt el ha ennyi cigányt látok vonulni.Én is és az egész családom retteg ezért azonnal tiltsák be az ilyen felvonulásokat állítsák elő a résztvevőket és tiltsák be a gyülekezési jogot azoknak akik cigány ruhában járnak!
Ha bizonyos szavakat kicserélünk ezt írták a cigányok a Jobbikról és a Gárdáról!
Akkor ki a rasszista???
Wik
@Igaz: hát ezt mondom én is ! És a Gárdistáknem járnak betörni,védelmipénzt szedni ( bocs ezt manapság bodzagyüjtésnék hívják) A Gárda tagjai nem hordanak ruhadíszként 20 centis kést,szamuráj kardot.Nem vertek halálra senkit,nem terrorizálnak felnőttet,gyereket,orvost,nővért,pedagógust,rendőrt,bírót.
Akkor miért is nem tiltják be az ilyen hazug,mocskolódó,uszító (fizetett !!!)romabanzájokat ?
Január
Segíteni valakin, üdvöziteni csak azt lehet, aki maga is akarja. Duma szinten akarják, meg toronyórát lánccal, és mi van akkor amikor nem engedik iskolába a gyerekeket, a gyerekek után járó pénzt másra költik és még sorolhatnám, de mindenki tudja, hogy a pozitív diszkriminációnak is vannak határai. Kérni, követelni lehet csak nem biztos, hogy kap az ember....- valaki szabadságának a határa a másik ember szabadsága. Nem csak a jogokról kellene beszélni, kötelességek is vannak, csak azok valahogy feledésbe merülnek.....és nem utolsó sorban viselkedni is kellene........
Wik
@Január: már régen nem kérnek, hanem rákényszerítenek bennünket a politikusokon keresztül hogy annyit és arra kapjanak pénzt amikor és amire ők akarják.hogy közben mi akiktől elvesznek (minden szinten !!!!) lassan éhen döglünk a gyerekeinkel együtt az őket nem érdekli.
kamazuka
Hihetetlen de igaz,hogy a köztársasági elnök még arra sem méltatta ezeket,hogy kezetfogjon velük.
Igaz
@kamazuka: Én sem tenném!Normális ember ez időtájt dolgozik nem lődörög a fővárosban.
Sííva
Volt egyszer, hogy Göncz Árpád volt köztársasági elnök ellátogatott a lakóhelyünkre!
A lényeg az volt, hogy azt a pár magyar gyereket akik még ott éltek észre sem vette, csak a roma származású gyerekeket csókolgatta!
Na akkor kezdődött minden!Azóta is csak az folyik a romák csókolgatása! Akkor kellett volna, Magyar Gárda, Jobbik és a többi magyar jogvédő!
Akik a parlamentben politizálnak le sem szarják azokat akik bármilyen kevés pénzért, de bejelentett helyen dolgoznak. Tudnék normális fiatal párokat két gyerekkel akiknek kb. 5 millió Ft is elég lenne jelenleg, hogy megoldja a lakásproblémáját! Nekik nem jár? És mennyi ilyen fiatal van!!!!!!!!!!!!
És akkor én mit szóljak, hogy a cigányok álltal ellepett községben fillérekért kellett eladni a szülők, nagyszülők házát. Be fogom perelni az államot, mert a volt lakóhelyem a nagymértékű elcigányosodás következtében hátrányos helyzetbe kerültem a lakóházak értékesítése során! Kb. 7 + 5 milliótól estem el. Fizessék meg!!! A normálisan gondolkodó emberek nem akarják a lakóközösségben tudni az olyan embereket, akik nem képesek a normális együttélésre, a normális gyereknevelésre, a normális lakókörnyezet kialakítására, mert a következmény a telkek, a lakóházak elértéktelenedése

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.