Kis házi kommandók, könyvtárak, lopás, \"gyilkosok\".

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gondolkodo
Indulásnak nem rossz! Tegyék tönkre a könyveket! Ilyet csak egy tanulni nem akaró, sötétségben maradni akaró és másokat is oda lerántó intelligencia-hiányos akarhat! A baj ott van, hogy egészen biztos, akad, aki szót fogad a felhívásnak!
Előre a kulturált, európai magyarországért!
vukkocska
@gondolkodo: elolvastam én is a cikket. Hát elég borzasztó. 1956-ban a könyvesboltokból az orosz írók könyveit dobálták ki és égették el. Tolsztoj, Gogol, Csehov igazán remek írók voltak. Jelenleg is az irodalom gyöngyszemei. Aki most is a könyvek elégetésére, megrongálására uszít, valószínű 56-ból vette az ötletet.
grti7336
Ez egyértelműen Nemes Nemzetes e............i os.i" szelleme.
kramermoni
"Hol könyveket égetnek, nemsokára emberek égnek" /Hieinric Heine/
feketeözvegy
@gondolkodo: mindent leírtál! Nincs is mit hozzá tenni........
51kacsa
Te jó ég hová jutottunk! Rémes belegondolni, hogy ez minek lehet a kezdete!
szöszmösz
@vukkocska: A könyv égetés nem 56-os jelenség, a történelem több ilyent produkált, már jóval régebben is.
A könyvégetés eddig hiányzott a politikai palettáról, gartulálok a kis kommandónak széleslátókörű éberségükért. Őket bíztos nem rontja meg egyetlen irodalmi alkotás szelleme sem.
Dr.luigilongo60
Ráadásul ez a szellemiség egyre jobban tör előre az országban sajnos.

Emberek, ébresztő!!!!!
eberti
Aki vagy akik ezt javasolták azokról a legvisszafogottabb véleményemet is moderálnák...
Dr.luigilongo60
És egy két emberke még meg van sértődve, mikor lenácizzák.
Hááát?????
Dr.luigilongo60
És ezt egy "Demokrata" című újságban írták.Nomen est omen.
Hánynom kell.
bigyibogyo
ez most meglepett. sosem gondoltam,h ilyen melyre fognak sulyedni :(
gcsabi
Ajajj ! Látom lessz itt még "köteles beszéd" dögivel!
Hajrá, keltsük csak a hisztériát!
Ez kb. olyan mint a legendás "jereváni rádió hírei"
Igy kell egy gunyoros-humoros írásból nácifasiszta bujtogatást gyártani!
Lehet, hogy nem mindenki izlése szerint íródott /ezen tényleg lehetne vitatkozni/,és nem mindenkinek tetsző humor, de ebből emberégetést és náci randalírát faragni nem semmi!
Persze aki nem veszi- vagy nem akarja venni a fáradságot, hogy-kb. 5 perc alatt utánanézzen mi is ez az írás, az remekül retteghet és pánikolhat, ha arra van igénye!
lbs
@kramermoni: Ami azt illeti, embereket most is égetnek, éppen nyáron propagálták a Fővárosi Temetkezési Intézet munkatársai a vadi új csömöri krematóriumot... Sőt gomba módon szaporodnak a magánkézben levők is...

Viszont ami érdekesebb, hogy - az egyik TV-hez befutott hírek szerint - nem csak temetkezési célra használják az üzemet, hanem iratmegsemmisítésre is.

Na erre mint mondana a derék Heine?
kramermoni
@Ibs: talán ,ha ilyen okos vagy lépj vele kapcsolatba!! "az igazság odaát van", érdekes csak te "látod másként a többiek akkor mi mind....mások vagyunk!? -hálisten. Az irónia is egy müfaj...maradj annál.
Csubaka
@kramermoni: Szerintem pedig mindenki próbálnom meg észnél maradni és nem bedőlni egyik oldal hülyítéseinek sem. Nem a pártok fogják eldönteni a szavazást és nem is az "értelmiség", hanem az utca embere.
Csubaka
Bocs az elírásért : próbálnom meg
Csubaka
Hát ez jó! Megint elírtam: próbáljon meg
gondolkodo
@lbs: "Na erre mint mondana a derék Heine?" - valószinű azt, hogy a magán- vagy vállalati titkokat tartalmazó iratok nem a közkultúra körébe tartozik!

@bigyibogyo: Miért lepett meg, nem oévastál ezen a portáln is elég trágár hsz.-eket az ő gondolataikat nem vallók ellen?

@vukkocska: '56-ban pedig a 20 évvel azelőttről!
furfang
Elolvastam a cikket, és Bencsik András válaszlevelét is Zentai Péter László levelére. A cikk annyira sbszurd, hogy valóban nem lehet komolyan venni. Az írás valóban a pamflet kategóriája, így hát ennek alapján kiásni a csatabárdot enyhén szólva butaság.
" A pamflet (röpirat, gúnyirat) Rövidebb terjedelmű publicisztikai műfaj, melyben a tárgyszerű érvelést az ellenfél álláspontjának parodisztikus kicsúfolása, vagy esetleg személyének támadása helyettesíti. A műfaji meghatározás alapján egyértelmű a cikk jellege.
Ui. Azért megkérdezném halkan nem túlzás kicsit a nevezett írókat a legjobb íróknak titulálni?
bigyibogyo
@gondolkodo: tragarsag egy dolog. mindenkinek van sajat stilusa, nem kell megjatszani magat, szeritnem.
hanem a konyv pusztitas egy nagyon mas dolog. ha nem erdekel valami akkor nem foglalkozom vele. ha nem ertek egyet max hangot adok az ellen velemenyemnek. nade elpusztitani? ilyet a legelvetemultebb politikai fanatikusrol sem gondoltam volna...
gcsabi
@furfang: Látom, rajtam kívül csak te vetted a fáradságot, hogy utánanézzél amiről szó van!
Úgy kell nekünk, nem is bírunk olyan jóízüen rettegni... :)
lbs
@gondolkodo: Esetleg az elszámoltatás és a Btk tárgykörébe...

Különben - hangsúlyozom nem vagyok híve ennek a temetkezési formának, főleg nem az extrém kivitelének a szórásnak.
Az ember jó ha tudja, hogy hol nyugszanak a szerettei és általában a szemetet meg a veszélyes hulladékot szokás eltüzelni.
De hát sok fajta ízlés létezik.

Amúgy éppen Heine korában volt ennek az ősi temetkezési formának az újabbkori reneszánsza, mert a Siemens-Martin kemencék kifejlesztésével sikerült létrehozni a valóban üzembiztosan működő gépesített temetkezési rendszert.
És kezdetben a római Katolikus Egyház meglehetősen rigorózusan tiltotta is híveinek az ilyen temetkezést.
Az első ilyen építmény a Kerepesi (Fiumei úti) temetőben épült a harmincas években, maga az épület most is áll és mint a Fővárosi Temetkezési Intézet központi irodaépülete funkcionál. Eredetileg sóskúti mészkőlapokkal volt burkolva.
A gépészeti berendezései német gyártmányúak voltak, de Budapesten soha nem engedték beüzemelni, hanem elvitték azokat Debrecenbe. Ugyanazok a jellegzetes fekete öntöttvas ajtós berendezések voltak, amelyet minden holo témájú kiadványban-, filmben bemutatnak.
Az a temető református volt, akik nem kifogásolták a telepítését.

A második világháború után épült fel az impozáns - ravatalozókat is magába foglaló épület és ezekkel a kemencékkel indult az üzem először az országban. Még a '70-es években is ezekkel üzemelt, majd átépítették és kialakult korszerű svéd TABO kemencékkel a mostani elrendezés.
Jelenleg egy föld alatti kör alakú üvegtetős épületben vannak felállítva körívben a kemencék amelyeket ha minden igaz hazai gyártmányú Hőtechnika Vállalat által gyártott berendezésekre más ott is lecseréltek.
Jelenleg a Hőtechnika által gyártott berendezések - amelyek számítógép vezérlésűek - a legelterjedtebbek az országban.
furfang
@gcsabi: Én pedig neked örülök, hogy van valaki aki szintén nem rest utána nézni a dolgoknak. Mindig utáltam ha meg akartak vezetni, és mindig én szégyelltem magam, még ha nem is sikerült, hogy ennyire maflának látszom, hogy megkísérlik?
klicskó
A fasisztákra fogok szavazni, döntöttem el, mire a Körútra kiértem. A fasisztákra leszek muszáj szavazni. Nem tehetek majd mást. Rájuk kell szavaznia minden tisztességes, demokratikus magyar polgárnak. Másképp nem lesz soha tisztességes, demokratikus polgári Magyarország.
A Jobbikra kell szavazni.
Bächer Iván: Séta (tárca, részletek)

Nyilván egy ilyen irással Bächer nem lopta be a jobbikosok szívébe magát.
Az, hogy a Magyar Demokratikus Charta rögtön tiltakozott, érthető. Ezt a szervezetet Gyurcsány Ferenc hozta létre. Nyilván Vásárhelyi Máriával is értekezett előtte, volt rá alkalom, mivel az új Gyurcsány-lak előző tulajdonosa Vásárhelyi-Dés volt (66 millió, ebben lehet, hogy a tiltakozás honoráriuma is benne volt :))).

Az már kevésbé érthető, hogy Molnár Oszkár kijelentése ellen szintén tiltakozott a Charta, de Veress János feleségének hasonló tartalmú kijelentésére már nem reagált.

Felesleges túl nagy jelentőséget tulajdonítani az ilyen cikkeknek. Politikai adok-kapok.
A két nagy nagy párt újságírói csatázgatnak egymással.
Nincs jelentősége.
51kacsa
@furfang: Ha ez valóban panflet, s persze abszurd is, feltételez egyfajta intelligenciát, hogy a dolgok a helyére kerüljenek. Csakhogy a szükséges intelligencia megvan Mindenkiben?
furfang
@51kacsa: Nincs!!! De törekedni kell rá.
gondolkodo
@51kacsa: Nincs! - és sajnos ez nem a "mindenkivel a maga nyelvén!" eset!

@furfang: Törekedni kell! - de csak olyannal érdemes, amit megért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.