A Fidesznek esze ágában sincs elhatárolósdit játszani az MSZP-vel - reagált Ágh Péter ellenzéki országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatójára.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria
Siófoki polgármesternek mkor jút eszébe, hogy az óvodásoktól is kérjen üdülési adót? Itt van az, hogy átesnek a ló túloldarára.
Csubaka
@szaboria: Szerinted egy óvódás mekkora vásárló erőt jelent?
szaboria
@Csubaka: Miért szerinted azt a rengeteg stardcikket amit meggvetetnek a szülökkel úgyanaz amiért a 14 évesekkel akkar megfizetetni, azok a szülöktől kapják a pénz szerinted nem így van?
Csubaka
@szaboria: Drága Ria! Szerinted az Extasy és Marihuana strandcikk? Én nem gondolnám, hogy a szülők ilyet vetetnek az óvodás korú gyerekekkel és az sem feltételezem, hogy a siófoki polgármesternek bármiféle kifogása lenne az ellen, ha a strandcikk kereskedelem virágozna Siófok. Amit viszont tudok, hogy a siófoki rendőrök nem strandcikk dílereket fognak el sokszor. Mindazon túlmenően egy teljesen másfajta logikája is van ennek a dolognak ami egészen szorosan kapcsolódhat a piszkospénzhez. Úgy gondolom ugyanis, hogy az óvodás korú gyerekkel rendelkező szülőknek csak kis része engedheti meg magának a siófoki üdülést. Nem teljesen világos számomra az ÁFA korhoz kötése és az azzal kapcsolatos engedményrendszer, de gondolom, hogy a várost eltartó szórakoztatóiparnak és a vendéglátásnak meg van a maga haszna abból, hogy a legnagyobb és leggátlástalanabb fogyasztó rétegnek a 14-18 év közöttieknek adnak valamiféle kedvezményt. De mi lehet ez a kedvezmény? A szállodai szobák árának ÁFA-ja? Mert az erősen kétlem, hogy a helyi menő diszkók engednének az áraikból!
szaboria
@Csubaka: Nem néztem még utána de akik voltak a balatonnál azoknak állitólag üdülési adót kell fizetni a felnötekért,én erre gondoltam, hogy erre céloz a polgármester, hogy már a 14-18 éves korosztály is fizesen.
gcsabi
Nem ÁFA hanem IFA, az az idegenforgalmi adó, ami 370ft/éjszaka.
Mivel Siófokon és a Balatonon nyaranta több tizezer német és holand tini " "Bulitúrista" fordul megg nem elhenyagolható többletbevételt jelenthetne az önkormányzatoknak. Legalább az éjszakánként magukután hagyott disznóól eltakarítási költségeit fedezhetné.
Semmi köze a strandlabda eladáshoz, sem az ovodásokhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.