Valamelyest nőtt a hazai lakosság pénzügyi jártassága a válság hatására, de még mindig siralmas állapotok uralkodnak e téren. A takarékoskodásra való nevelést gyerekkorban érdemes kezdeni.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bigyibogyo
mikor kepbe kerult a maygar euro elkezdtem a kisebb fempenzeket befottes uvegbe dobalni,h majd jol bevaltom es kajalok egy jot belole. aztan elkezdtem kicsit nagyobbat is beledobalni ahogy az inflacioval elertektelenedett. aztan bevontak az 1 es 2 forintost. lassan nem ferek a befottes uvegektol. de a cikk biztos nem errol szol :P
Január
@bigyibogyo: Igazad volt a cím csak egy kiragadott mondat a cikkből. Egyébként a cikkiró semmi újat nem mondott. Sajnos most ebben élünk, ebben az ország lakosainak nagytöbbsége számára pénzszüke világban.

Megtakaritani, befektetni akkor lehet, ha van mit.

Még szép, hogy a biztos alacsony kamatra rakja be mindenki a pénzét, hiszen senki nem akarja elvesziteni, a nehezen összekuporgatott pénzét, a kamat igy is csak a forint értékvesztéséből pótol valamit.
Az elmúlt években tanúi voltunk jó befektetésreménye miatti megtakaritás elvesztéseknek, mikor a bankok szépen csődöttmondtak, a befektető pedig szaladt a pénze után, s legfeljebb töredékét kapta vissza.
Azért tanulnak az emberek. A bankok nagy bánatára, de kit érdekelnek a bankok. Ha valamelyest fair alapon játszottak volna, akkor most nem lenne az a rengeteg bedőlt hitel, de a bankok mohósága, unfair üzletpolitikája még annak is elvette a kedvét a hitelfelvételtől, aki képes a törlesztőrészletek kifizetésére.

Az,hogy nem érett a lakosság a banki tevékenységekre, az csak részben az emberek hibája, ugyanis elfelejtették tájékoztatni őket. A szocializmusban szocializált tömegekre ráeresztették a kapitalista bankrendszert, annak összes hiéna banki megoldásaival együtt. Senki, és semmi nem védte a lakosságot.
A megtévesztő, látszatjólétet hirdető reklámhadjáratnak is meg lett az eredménye.
A különböző hitelfelvételeknél csak a vevők elé tolták a papirokat, itt meg itt irja alá, ha véletlenül el akarta olvasni szinte időhúzásnak vették.
Kérdezni, pedig csak akkor lehet, ha a témában megfelelően tájékozott az ember!

Igy aztán nincs mit csodálkozni azon, ha valaki nagyívben elkerüli a bankokat, ha még pénze is van.

"Akit egyszer a kígyó megmart, a gyíktól is fél..."

bigyibogyo
@Január: ami szomoru,h a valsag kozepen tamogatasert kuncsorognak es a bedolt hitelek ellenere is rekord bevetelu evet zartak. raadasul meg a valsag okozoi is a bankok. porig kellene rombolni mindet...
Január
@bigyibogyo: Az, hogy a válságellenére jó évet zárnak köszönhető annak, hogy jól megsarcolják azt, aki még tud fizetni. Csak 24-25 %-al több a havi törlesztő részlet, mint amit az eredeti szerződésben rögzitettek. Természetesen a kamat és bankköltség emeléseket egyoldalúan végrehajtva, mert nem elég az árfolyamnyereség.....
Továbbá a befektetéseknek negativ hozama van, úgy, hogy jó, ha a tőkét visszafizetik 3-4 év után...... Meg amit még nem tudunk.....

Igy, aztán nagyon jó lenne, ha a kormány nem a "tengerbe öntené a vizet...."!

Igaz, hogy nem jótékonysági intézmény egy bank, de mostmár a lakosságot kellene konszolidálni, hiszen a bankok is csak magánbankok, és közpénzekért kuncsorognak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.