Egyedi betleheme van Zamárdinak. Az alkotás különlegességét nem a kivitelezés módja adja, hanem inkább egyfajta hiányossága. József és Mária valamint a napkeleti bölcsek ugyanis az üres jászol felett állnak, a kis Jézus hiányzik a jelenetből.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szöszmösz
Azt mikor fog megszületni? Otthon szülés lesz?
marlin
Mi a baj plébános??
Csaknem megtalálták az apát??
Zsoel
Ez nem "kitiltás". Enyhén szólva csúsztató a cím. Minden normális helyen így csinálják, a mi templomunkban is. A karácsonyfákat és a Betlehemet már 3-4 nappal december 24-e előtt felállítjuk, de sem a karácsonyfák, sem a Betlehem világítását nem gyújtjuk meg az éjféli mise előtt, és a kis Jézus sem kerül bele addig a jászolba. A plébánosnak teljesen igaza van, de hát ez megint egy újabb hír, amellyel az egyházat meg a papokat támadni lehet...
kramermoni
A cim rendkivül hatásvadász. Nagyon helyesen nincs még a kis Jézus a betlehemben, hiszen majd amikor megszületik akkor kerül bele. Ez nem is hir egyébként.
gcsabi
@szöszmösz: @marlin: Nagyon izlésesek vagytok!
marlin
@gcsabi: Ha a pléhbános nem tiltja ki a Jézust, én nem írok véleményt!!
Ha akarsz beszélni róla, rendelkezésedre állok!!
szöszmösz
@gcsabi: Elnézést, hogy megsértettem vallásos érzületét bárkinek is, Én tiszteletben tartom, de a Jézuska jászolból való kitiltása számomra nagyon humoros. Ugyan is úgy
gondoltam, hogy a karácsonyi rituálé szimbólikus és nem valóság show. Igazából nem születnek új Jézuskák évente, csak jelképesen idézik fel a történteket. A " kellő" időben, a műjászolba helyezett mű Jézuska távol esik az Én világomtól. Még egyszer bocsi, nem akartam bántani.
picike
Az elég nagy hiba .Nincs Betlehem nincs karácsony az Úr Jézus nélkül.Elnézést én igy látom e jejenetet.
picike
A plébánosnak igaza van ,de a karácsony az karácsony.
barnan
Az egyik egy "kép" (amely felidézi magát a "pillanatot"), a másik pedig egy felkészülést fejez ki, amelynek Jézus eljöveteléről szól, a mi felkészülésünkről. Advent erről szól, várakozás Jézus születésének ünnepére (Karácsonyra). Csak az a kérdés, hogy mire helyezzük a hangsúlyt.
Ha Adventet Karácsony előtt most ünnepelnénk először, szerintem az is hasonló tálalással kerülne a lapokba. A cím és a körítés bulvár megoldás, nem olvasná egyébként senki.
bigyibogyo
ha a napkeleti bolcsek a 3 kiralyok, akkor ok mit keresnek ott a kisded nelkul?
barnan
Jézus még meg nem születése a hangsúlyos, a várakozás állapota, ezt szimbolizálja az üres jászol, nem a történések pontos időrendi felidézése a cél.
SELIG
Végül is nagy hatalmú ember a plébános.
Akkor fel sem kellett volna állítani, csak karácsonykor.
barnan
Bocs, ezt nem értem. A várakozás időszaka dec. 25-ét megelőző 4. vasárnappal kezdődik.
luciferi
Csak nehogy Geréb Ágnes segédkezzen a szülésnél.:((
picike
@barnan: kérdés a jászol mért üres,ha megszületett a kis jézus ? Ha megszületett nem kéne az a jelenet benne hogy ott legyen ? Na ezt én csak másképpen tudom felfogni ha nincs ott akkor miért nincs ott .
picike
@barnan": A szent család együtt hajol a gyermeke fölé " Többek véleménye és az enyém is a többit bizzuk másra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.