Egy 65 éves ember vajon tudja még termelni a GDP-t?

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kramermoni
egyébként meg nem kell hülyének nézni a másikat, feltételezve ,hogy 4 elemit és 4 tánciskolát végzett, ámbár attól még lehet intelligens ember .(((
bigyibogyo
@kramermoni: en teljesen komolyan kerdeztem,h latsz -e mas lehetoseget. de ugy latom nem. en sem. gondolom, a politikusok sem.
nem is neztelek hulyenek ha nekem szolt.
slanger
A nyugdíj rendszer reformálni tényleg nehéz ügy. De ugye ezt a feladatot nem nekünk kellene elvégezni, hanem az országgyűlési képviselőknek, akik ezért kapják (haha) a pénzüket. Véleményem szerint a nyugdíj reform fontos része, és előfeltétele kellene hogy legyen a gazdaság élénkítése. Minél több munkahelyet teremteni. Ezt például abból az uniós forrásból lehetne finanszírozni, amiből a 40 centis kilátót és a hasonló ökörséget megcsinálták. Aztán át kellene reformálni az adórendszert, hogy érdemes legyen a munkáltatóknak hivatalosan foglalkoztatni az embereket. Ebből adódóan lenne aki fizet a kasszába, és nem zsebből zsebbe menne a pénz. Talán az is fontos lenne, hogy az életszínvonal javuljon, hiszen akkor a fiatalok bátrabban mernének gyereket vállalni, és a jövőben lenne majd aki járulékot fizet. Lehetne sorolni szinte a végtelenségig a példákat, de minek?
bigyibogyo
@slanger: ez mind megvan sok, fejlettebb orszagban. megis bajban vannak. kedvenc peldam ugye, japan.
Selkirkrex
Sajnos megoldást én sem tudok, pedig erősen foglalkoztat ez a probléma. Az biztos, hogy amíg a munkaadókat nem teszik érdekeltté abban, hogy minél több embernek adjanak munkát és tisztességgel nyereséggel tudjanak termelni, addig munkahelyteremtés terén nem lesz előrelépés.Továbbá magasabb körökben be kellene végre fejezni a mérték nélküli lopást, harácsolást, az Úniós forrásokat célszerűen felhasználni és nem ellopni ( ha már bekényszerítettek minket, ugyebár)! A munkavállalóknak végre komoly érdek képviseletet létrehozni. Tisztességes béreket fizetni, hogy a dolgozó ne érezze súlyosan demoralizálva magát, mint ma és legyen kedve dolgozni, mert megéri. Mindjárt több pénz folyna be az államkasszába.Persze ezzel az idősek helyzete még nem oldódott meg, viszont, ha a háztartásbeli asszonyok is kapnának egy minimálbért, sokan nem mennének el "dolgozni", így sok-sok férfinak jutna több munkahely, jobb fizetéssel. Szerintem mindenkinek jobb lenne.(most a karrierista nőket hagyjuk)
bombi02
@bigyibogyo: Egyszerű a megoldás. Lopás, herdálás helyett jó gazdálkodás.
Számold ki, egy dolgozó ember mennyit fizet be, mennyit használ fel belőle és mennyi marad, amit nem kap vissza semmilyen formában.

Hányan halnak meg sok ledolgozott és befizetett év után, de nyugdíj előtt. Hányan nem vagy alig kerülnek betegállományba, kórházba stb.

Nézzük a példámat:
33 év munkaviszony alatt összesen a betegállományban töltött napjaim 121 nap.
Most elveszítettem az állásomat, nincs jövedelmem, de azért fizetni kell havi 4500 Ft-ot.

Hát nekem jócskán maradt bent pénzem, de nem fogom nyugdíjban visszakapni.

Szóval a lényeg: az elosztás és nem az egymás közötti szétosztás elv.

Biztos meg lehetne oldani, hogy aki dolgozott egész életében, ne ugyanolyan rosszul járjon, mint aki nem vagy alig dolgozott. Nyilvántartás kérdése. És akkor nem kell az embereket végelgyengülésig dolgoztatni.

De úgy gondolom nem az én dolgom a megoldás keresése, hanem azoké a naplopóké, akik súlyos pénzeket vesznek fel ugyanezért. Csak nem csinálják, hiszen minél nagyobb a káosz, annál többet lehet lenyúlni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.