„A kutatások – pontosabban azok interpretációi - ettől függetlenül valóban alkalmasak a befolyásolásra, nem véletlen, hogy az embernek többször az az érzése, hogy bizonyos adatok nyilvánosságra hozása – az időzítés és a magyarázat is - politikai célokat szolgál. Sajnos a közvélemény-kutató szakma az utóbbi években nem bizonyult elég összetartónak, következetesnek és kizárólag a szakmaiságnak elkötelezettnek, hogy ezek a kételyek ne legyenek okkal megfogalmazhatók. (…) gyakran tapasztalom, hogy a valódi adatokkal valóságos bűvészkedés zajlik: ebben az értelemben nem a kutatás, hanem az ismertetés az, amely időnként a politikai küzdelem része.”

Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

feketeözvegy
Manipulálják az embereket, és azok bedőlnek. Ismerek olyan embert aki ebből él, és tudom, sokszor el sem megy, fel sem teszi a kérdést, hanem ő válaszol a hasára ütve.
Tudom, nem mindenki így szerzi az adatokat, de szerintem a többség igen, tehát az én szememben nem hitelesek. A kellő időben bedobott statisztika pedig valóban képes befolyásolni valamelyik irányba az embereket.
vinetu85
Túl sokat nem számít, márt csak azért sem, mert különböző jólfizető pártok politikai megrendelésére készülnek előre letárgyalt eredményeket prezentálva.
/Mondhatnám úgy is, hogy gombhoz igazítják a kabátot/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.