Eddig több mint 130 millió forint adomány érkezett a Fideszhez a párt támogatóitól; önkéntesnek több mint 50 ezren jelentkeztek - közölte Nyitrai Zsolt csütörtökön Budapesten.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
petmail13
@szaboria: Tudod mennyi havi 132 ezer a kasszába egy rendelőnek hát semmi, de arra viszont jó hogy több ismerősöm így jobban nem ment el orvoshoz, a szegények pláne és ez népegészségügyi gondot jelent. Tehát pl ha egy kezdődő cukorbeteg nem megy el orvoshoz vizitdíj miatt, akkor annak a szövődményeinek kezelése sokkal többe fog kerülni, mint a vizitdíj beszedéséből nyert plusz összeg.
A TB meg nem a táppénzek fedezésére szolgál, mert pl ha egy 20 millió ft- os pacemaker beültetésen esel át azt nem a vizitdíjból fogják fedezni.
Ha kevés a pénz az eü-be akkor inkább a TB járulékot emeljék meg, mert így akkor jobban érvényesül a közteherviselés elve.
szaboria
@petmail13: Látod rosszul tutdtad mert a férejmnek is csak kezdő cukorot állapotottak meg és máris nem kelett az utólsó alkalommal fizeni. A dolgozok egézségbiztositásijárulékáról irtam amihez még hozzájön a munkáltattók által befizetett járulék TB ügyintéző voltam tudom milyen pénzeket utaltam át a TB-nek ha valakinek táppénzt számoltam el akkor a bevallásból vontam le.
szaboria
@petmail13: Csak anyit hogy ez is csak egy elhintett dolog volt, hogy nem mennek az orvoshoz az első alaklommal még talán igy volt de utánna má minden ugyan ugy volt mint régen sokan mondták másra is elmegy az a 300 .-ft.
petmail13
@szaboria: Magyarország népegészségügyi helyzete katasztrofális (rákos megbetegségekben elsők vagyunk Európába) így is alig mennek el orvoshoz, szerintem aki elmegy orvoshoz annak kéne inkább 300 ft-okat fizetni, azért hogy elment, mert így előzhető meg a komoly szövődmények kialakulása, ami sokkal több pénzbe kerül az eü-nek, tehát ösztönözni kell, hogy menjenek orvoshoz, mert így később sokkal jobban megtérül az államnak is és a 300 ft nem ösztönző erő volt.
Persze, ha már kezdődő cukra van, akkor ingyenes, de akkor tudja, hogy beteg és ugyis elmegy és tényleg kiadta volna a 300 ft, szóval tök mind1, hogy utána nem kell.
Én azt mondom, hogy így még jobban nem mennek el orvoshoz, mert fizetni kell. Mert tudom nagyon sok ismerősöm sima kontroll vizsgálatáért is beszedték azt a 300 ft-ot

gcsabi
@petmail13: Még egy aprócska "pozitívum": megint jó lóvét lehetett akasztani a vizitdíj automatálon a kókadt haveroknak :))
Egyébként hogy jön a vizitdíj a kampányadományokhoz?
Mindössze annyi a párhuzam, hogy et is pénz meg az is. Csak az egyik önkéntes, a másik egy átkeresztelt adó.
Az egésszel nem a 300-ft volt a probléma, hanem az eü. piacosításának elindítása!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.