Újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra az Egyenlítő Tv, melyen Hoffman Rózsa kereszténydemokrata országgyűlési képviselő ismerteti terveiket az oktatási rendszer szükségszerű átalakításáról. Az oktatáspolitikus szándékukként említi, hogy a pedagógusok munkáját "kívülről, objektíven ellenőrzik" (...) aki pedig nem képes megfelelni az elvárásoknak, "attól meg kell válni".

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kacsa0707
@mandiner: Én nem a hozzád hasonló ritka kivételeket minősítettem, hanem a az általad is jelzet szocialista munkásokra gondoltam, akik nem nem azért tanultak a tanár, tanító képzőkbe mert hivatásuknak tekintették a tanítást, hanem azért, mert máshová nem vették fel ,és nem értenek semmi máshoz, mint a szájtépéshez.

Egyébként én tudszocból négyes voltam, mégsem lettem soha szocista, mivel jól megtanultam és így észreveszem mikor hazudnak.
djzone
Mondjuk fogadni mernék, hogy a frissen odakerült szopósszájú szertárban az igazgató helyettesnek letérdelő kiscsitri ideális pedagógus lesz, míg a vaskalapos 60-as évei elején járó tanárúr, aki még tud tanítani és rendet tartani egy nézéssel, ő alkalmatlan lesz.
mandiner
@djzone: A legutobbi két elbocsátási hullámban az egyetlen szempont a "gazdaságosság" volt! Ha volt két azonos szakú, ésaz egyiket le kellett építeni, a döntést egyedül az határozta meg, hogy kivel spórolnak többet! Legtöbb esetben a több szakkal rendelkező(ezért magasabb bérkategóriába tartozó), minőségi bérpótlékos, nagy tapasztalatú kollégát küldték el, mert a fiatalabbnak kevesebb volt a bére, nem volt jogosult az eredményei alapján minőségi bérpótlékra, és a kevesebb szak miatt nem kellett magasabb bérkategóriába sorolni!
mandiner
@kacsa0707: Én is megtanmultam oda-vissza, mert a traktorista lány tanárom aki 8 általánossal, Lenin-kört végezve tanított főiskolán, amit csak 40 oldalas stencilezett anyagból felolvasott...de mindíg elhagyta valahol, és akkor csak vörösödve dadogott)) Nos én ezt egyszer lenyúltam mikor letette....kereste mint az eszelős meg se tudott nyikkanni, aztán bőgve kiment az előadásról. Valaki beköpött hogy én volta, és odajött hozzám, hogy tök mindegy mennyit tanulok úgyis kivág) Oda-vissza tudtam a könyvet, és mikor látta hogy nem tud megfogni, közölte hogy majd akkor jöjjek legközelebb vizsgázni ha nem nyomdahibás könyvből fogok tanulni))
csutak
Én is tudnék anekdótázni olyan orvos professzorról, aki oktatás helyett a Sumér-Magyar nemzetkapcsolatról beszélt. Én kő keményen megfizettem anno a tanfolyam költségét és ilyen "színvonalú" diplomások "oktattak":(
Nem szabad egy két esetből általánosítani.
A józan paraszti ész soxor többet ér a hű de drága diplománál, lásd a jelenlegi világválságot!
mandiner
@csutak: Van egy különbség nem orvosprofesszor volt, és az egész marxista tanszék 1 kivételével ilyenekből állt! Akkor a főiskolák marxista tanszékén a talpig tahó pártkáderek voltak elhelyezve! Ez sajnos általános volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.