Oroszországban az űrhajózás számára nukleáris hajtómű kifejlesztésén dolgoznak - jelentette be Vlagyimir Putyin kormányfő.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
oroszhirek.hu/index.php/politika/64-kreml/1522-2011.html
Az Orosz Légierő 2011-ben ötven új szállító és harci helikoptert kap - mondta a Ria Novosztyi hírügynökségnek a légierő parancsnok-helyettese Igor Szadofjev altábornagy. Hozzátette, hogy az új repülők között lesznek Mig-28n éjszakai vadász helikopterek és Ka-52 Alligator harci helikopterek is. A járműveket a kazanyi repülőgépgyárban készülnek majd. A beruházás teljes költségét állami forrásból finanszírozzák. Egy kormányzati program keretében új fegyverek beszerzésére 19 billió rubelt fordít Moszkva 2011 és 2020 között.

www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/legierok/2010ben_36_repulogep_allt_ujra_szolgalatba_az_ukran_legiero_kotelekeben/
Az ukrán fegyveres erők technikai állományában 2010-ben 36 repülőgép, 18 pilóta nélküli repülőgép és 47 repülőgép hajtómű került újra rendszerbeállításra. A hírt az ukrán légierő parancsnoka, Szergej Onyiscsenko altábornagy közölte a sajtó képviselőivel. A tábornok elmondása alapján az eredmény a hadsereg állományában lévő haditechnikai eszközök felújítására szánt finanszírozási feltételek javulásának köszönhető.

dragonita
oroszhirek.hu/index.php/uennepek/114-evfordulo/1527-2011.html
Oroszország Gagarin-díjat hoz létre

Oroszország kormányfője Jurij Gagarin első űrrepülésének 50. évfordulójának előestéjén bejelentette, hogy a világűrben járt első asztronautáról elnevezett díjat hoznak létre. Ezt Vlagyimir Putyin miniszterelnök jelentette be, amikor részt vett az orosz űripar fejlesztéséről szóló ülésen. Tíz díj kerül majd kiosztásra, melyeket olyan szakemberek kapnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá az orosz űrkutatás fejlesztéséhez. A díjak mellé egy millió rubelnyi pénzjutalom is jár. Az első ünnepélyes díjátadást még idén megtartják - mondta Putyin.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.