Egy kis wiltshirei óvodában éppen a közelgő királyi esküvőt ünnepelte harminc csöppség és gondozóik az udvaron, amikor felbukkant a levegőben egy füstölő helikopter. Az irányítótoronyban hallották, amint a pilóta azt mondta, hogy meghibásodott a gép és látja, hogy éppen az óvoda felett van, ezért egy mező fölé repül. Így is tett, oda csapódott be gép, ő pedig szörnyethalt. Ez az ember egy hős, aki elkerült egy sokkal nagyobb tragédiát azzal, hogy nem ugrott ki és az életét adta.

Forrás: borsonline.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Számomra fura az egész!
Mert a helikopter ha elszáll a motorja akkor kikuplungolva autogiróként bvezethető! Tehát le lehet vele szállni úgy, hogy nagy eséllyel sérülésmentesen száll ki a pilóta, persze csak akkor, ha mindent a gyár által előírt módon hajt végre.
Csak a KA50-KA52 az a helikopter, amelyik rendelkezik katapult üléssel, a többiből nem tud kiugrani a pilóta, mert ejtőernyője sincs!
SELIG
@csutak: Kiugrani ki tud, csak ejtőernyő nélkül.:):)
csutak
@SELIG: Szerény tudásomat innen onnan szedtem össze (HTKA-htka.hu/ , TopGun -mexünt, Aranysas, Aeromagazin, etc) valamint személyes ismerősöktől (hadi helikopácsoló vezetők) szereztem.
Ha kiugrik a gépből minek tenné?
Nagyobb egy szakszerű autorotációs leszállásnál a túlélési esélye a kabinban, mint ha kiugrana és saját gépének a rotorja ölné meg!
SELIG
@csutak: Csak viccből írtam. Ott volt mögötte a két vigyor. Nem vetted észre?
csutak
@SELIG: Sajna nem:(
Elég gyengén látok, ezért pár dolgot elnézek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.