A zseni és az őrült között egy vékony határvonal húzódik. Ha egy fiatalember, aki tetszőlegesen tudja váltogatni ezt a kettőt, szándékoltan kilép a társadalmi és erkölcsi törvények közül, akkor egy olyan veszedelmes pszichopata születik meg, akit elkapni szinte lehetetlen, vallatni fölösleges, megjavítani pedig... talán nem is olyan rossz ötlet. Talán. Anthony Burgess 1962-es Gépnarancs című műve ötszörös Prometheus-jelölt volt, és Prometheus Hall of Fame győztes. Nem csupán híres regény, hanem rendkívül ellentmondásos és félreértett. Az ellentmondás egyik oka a Stanley Kubrick rendezésében készült zseniális film, amit sokan támadtak, mert úgy vélték: a film (és az alapjául szolgáló könyv) propagálja az erőszakot és a szabados szexuális életet.

Forrás: booker.hu
Feltöltő: Rhewaa
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dicee
Ha már sötét végnél tartunk, ajánlom mindenkinek Snerg- A lator evangéliuma... számomra elég depresszív hangulatú volt.
Az meg hogy Burgess, hogy hozta egy kalap alá a gépet és a narancsot rejtély nekem, gondolom hogy megértsem el kellene olvasnom e remekművet.
dedalus
Egy embertelen rendszer brutális ,kretén terméke Alex. A szerző saját csapdájába esik, amikor igazságot próbál(?) tenni. Zseniális a nyelvezet, már csak azért is érdemes elolvasni. És köszönöm nekik Beethovent is!
onlinepecs
Az első bekezdés nekem Rogyion Romanovics. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.