A hagyomány szerint ez a fogás a vidéki lakosság egyik legrégibb, legősibb és legegyszerűbb étele. Eredete a legeltető állattartáshoz, a pásztorok vándorló életmódjához köthető. A pásztorok sokszor csak tésztát, fekete borsot és “pecorino” sajtot vittek a tarisznyájukba, melynek segítségével kalória dús, de ízletes fogást tudtak készíteni. Miért ezeket az alapanyagokat? A pecorinót, mert ez az érlelt sajt sokáig elállt, borsot mert szervezetüket felmelegítette és megvédte, végül de nem utolsó sorban tésztát a kalória tartalma miatt. A receptnek sokféle variációja, akár a felhasznált tészta formája, akár annak tekintetében, hogy a borsot, a sajtot és a tésztát miként kell egyesíteni, összekeverni.
Forrás:
izesitalia.hu
Feltöltő: izesitalia
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás