A brüsszeli magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy a repülőtéren és az uniós negyed közelében kedden történt robbantásoknak magyar halálos áldozatuk vagy sérültjük is lenne – közölte Nagy Zoltán, Magyarország brüsszeli nagykövete az MTI-vel.

Hozzátette: a támadások mindkét helyszíne olyan, ahol sok magyar fordulhat meg, de sem a követségnek, sem a konzulátusnak nincs tudomása magyar áldozatokról.

Nagy Zoltán megerősítette, hogy a Brussels Airlines Budapestről érkező repülőjárata biztonsággal leszállt Brüsszelben. A diplomáciai kirendeltség kollégái több utassal is kapcsolatban vannak, akik – az utolsó információk szerint – még mindig a repülőgépen várják, hogy elhagyhassák a gép fedélzetét. A járat személyzete hosszú várakozásra készítette fel az utasokat – tette hozzá a nagykövet.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a Zaventem nemzetközi repülőteret lezárták, valamennyi járatot törölték, a repülőtérre vezető utak járhatatlanok.

Nagy Zoltán tájékoztatást adott arról is, hogy a nagykövetség közösségi oldalán folyamatosan frissített tájékoztatást adnak az eseményekről, valamint közzétették az érintett belga hatóságok vészhelyzeti telefonszámait, amelyen érdeklődni lehet esetleges személyes érintettség okán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.