Hatalmas diplomáciai botránnyá fajult az iráni-amerikai valláskutató, Reza Aslan új CNN-es dokumentumfilmjét övező vita, a férfi ugyanis emberi agyat kóstolt a bemutatott szekta tagjainál.

Aslan a világ vallásait bemutató sorozatában a hindu Aghori-szektánál is forgatott,akik időnként rituálisan halottak húsából fogyasztanak, ám természetesen nem most először kerültek napvilágra a szokásaik.

Emberi agyat fogyasztottak egy dokumentumfilmben, diplomáciai balhé lett belőle

A CNN-es sorozat első részét mégis sokan ítélték el, annak ellenére, hogy hivatalosan csak vasárnap mutatják be: indiai miniszterek és amerikai indiai közösségek vezetői is megszólaltak, akik szerint túlságosan szenzációhajhász és hindufób, és a közelmúltbeli gyűlöletbűncselekmények után különösen nem szerencsés egy ilyen adás műsorra tűzése.

A műsorban Aslan Varanasi városa mellé látogat Aghori nomádok közé, akik előbb koponyába kiöntött alkohollal itatják, majd megetetik egy emberi agy darabjával is. A szektának mára mindössze pár ezer tagja lehet, miközben becslések szerint egymilliárd hindu él a Földön, ezért is találták többen szerencsétlennek a forgatást.

A kritikusok fő érve szerint a közelmúltban több indiai származású embert is meggyilkoltak az Egyesült Államokban és szaporodott a rasszista támadások száma is, ezért nem helyes a hindu vallást egy kannibalisztikus, barbár rítussal összemosni.

(Guardian)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
"emberi agyat fogyasztottak egy dokumentumfilmben diplomáciai balhé lett belőle"
nem kórház???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.