Az angliai Derby városában élő Russell Davison nem hagyta, hogy elvigyék rákbeteg felesége holttestét az otthonából – ehelyett felravatalozta, és a lakásban tette közszemlére a hamvasztás időpontjáig.

Az ötvenéves férfi hálószobájában ravatalozta fel feleségét, Wendy-t. Másoknak is ajánlja, hogy kövessék a példáját:

Tudom, hogy ez sok embernek furcsának hangzik, de teljes mértékben ajánlom ezt mindenkinek

– mondta Davison, aki gyászmódszerét a Facebookon osztotta meg. 

Davison közölte: nekik az lett volna furcsa, hogy halála után hagyták volna, hogy egy vadidegen ember elvigye Wendy-t, és „berakja egy hűtőbe”. Azzal, hogy a testet a lakásban tartották, több idejük maradt elbúcsúzni tőle.

p>A család is a gyászoló férj mellett állt: annak nőtagjai segítettek megmosni és szép ruhába öltöztetni a holttestet, amely ezután hat napig volt a hálószobában, és közben ismerősök és barátok búcsúztak el tőle.

A spiritualista Davison elmondta: arra számítottak, hogy a több napon át tartó virrasztásra csak a hozzájuk hasonlóan gondolkodó, spiritualista barátaik fognak megjelenni, de végül nagyjából 70-en jelentek meg.

Davidson azt mondja, a legtöbben pozitívan élték meg a búcsúnak ezt a fajtáját, és a szorongva érkezők is nyugodt gondolatokkal távoztak. Többen kijelentették: most már sokkal természetesebb dologként tekintenek a halálra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.