Néhány kivételtől eltekintve ezentúl nem szerepeltethetnek állatokat előadásaikban a romániai cirkuszok és vándortársulatok. Az erről szóló törvényt kedden fogadta el a román képviselőház.

A román képviselőház kedden elfogadta azt a törvényt, mely szerint több állatot is tilos lesz szerepeltetni az ország cirkuszaiban.  A tiltás attól függetlenül él, hogy az állatokat fogságban vagy természetes élőhelyükön születtek és mennyire idomították be őket. A törvény megsértéséért három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetés vagy pénzbírság jár.

Több állat továbbra is szerepelhet az előadásokban, a kutyákra, lovakra, delfinekre és néhány egzotikus madárfajra nem vonatkozik a törvény. 

Az intézményeknek másfél évük van, hogy állatkertekben vagy rezervátumokban helyezzék el az előadásokon már nem szerepeltethető állatokat.

Januárban a Globus cirkusz tizenegy állata pusztult el egy tűzvészben, akkor Romániában több tízezer állatvédő csatlakozott ahhoz az internetes petícióhoz, amely az állatok szerepeltetésének betiltását követelte.

MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.