Három szíriai embercsempészt letöltendő szabadságvesztésre, kettő segítőjüket pedig felfüggesztett börtönre ítélt a bécsi tartományi bíróság.

A három fővádlott kettő és három év közötti börtönbüntetést kapott, két másik férfit nyolc és kilenc hónapos feltételes szabadságvesztésre ítéltek.

A 22 és 41 év között kurd férfiak csaknem 170 menekültet szállítottak Szíriából és Irakból Törökországon át Magyarországra, majd vitték őket tovább Ausztria és Németország irányába 2016 augusztusa és novembere között. Az utakat feltehetően Bulgáriából szervezték.

A felnőtteket 4000 euró (1,2 millió forint) és 6000 euró (1,9 millió forint) közötti összegért, a gyerekeket fele ennyiért szállították.

A vádlottak maguk is embercsempészek segítségével jutottak egykor Ausztriába, és jó összeköttetéseket szereztek a kurd közösségben.

A férfiak a háromnapos bécsi tárgyalás során többnyire hajlandóak voltak vallomást tenni. Ketten azt mondták, hogy azért vállalták mindezt, hogy jegyesüket, házastársukat Európa tudják vinni.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Nevetséges büntetés.
A fuvardíj viszont jó kis összeg.
De honnan van ennyi pénzük, ha tényleg menekültek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.