Azzal dicsekedett egy beszédében Rodrigo Duterte, hogy tizenéves korában megölt egy embert.

Csütörtök este szólalt fel az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozójának otthont adó vietnami Danangban a helyi Fülöp-szigeteki közösség előtt. Az államfő vehemensen védelmezte a Fülöp-szigeteken folytatott kábítószer-ellenes harcát, és azzal fenyegetőzött, hogy "felpofozza" Agnes Callamard-t, az ENSZ jelentéstevőjét, aki a délkelet-ázsiai országban elkövetett, kábítószerrel kapcsolatos gyilkosságok ügyében vizsgálódik.

A Fülöp-szigeteki elnök tizenévesen késsel gyilkolt

(Fotó: MTI/EPA/Made Nagi)

Ennek kapcsán Duterte kifejtette:

"Tinédzserként rendszeresen kerültem börtönbe. Sok verekedési ügyem volt. Tizenhat évesen embert is öltem. Egy igazi embert, egy verekedés, egy késelés során. És az csak egy pillantásért volt. Most még inkább így lenne, mivel elnök vagyok."

A Fülöp-szigetek elnöke már korábban is büszkélkedett az általa elkövetett különböző erőszakcselekményekkel. Davao város polgármestereként állítása szerint személyesen lőtt agyon több bűnözőt. Arról is beszélt korábban, hogy diákként egy iskolatársára is rálőtt.

Számos nyugati ország és jogvédő bírálta a Fülöp-szigeteki elnököt drogellenes kampánya miatt, amelyben a rendőrök csaknem 4 ezer embert – kábítószerárusokat és feltételezett fogyasztókat – öltek meg.

Az ENSZ jelentéstevőjére utalva Duterte úgy fogalmazott: "a szemetek láttára fogom felpofozni".

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem érzik legalább kínosnak, hogy egy levegőt szívnak talpig bűnözőkkel.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/03/szijj-1024x862.jpeg
Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki diktatorikus hajlamú államfő és Szijjártó Péter külügyér találkozója Davaóban 2017. március 27-én. Balról Enrique Manalo Fülöp-szigeteki külügyminiszter, jobbról Delfin N. Lorenzana védelmi miniszter látható. Bár a Fülöp-szigetek hivatalosan elnöki köztársaság, Rodrigo Duterte populista szólamai, büdösbunkó stílusa és a bűnözés elleni hadüzenete miatt sokan már a demokratikus intézmények lebontásától és egy, az ország fejlődését gátló önkényuralmi rendszer kiépülésétől is tartanak. Lássuk be, egyáltalán nem alaptalanul. A magát Hitlerhez hasonlító elnök néhány napja az Európai Uniót kurvaanyázta nagy erőkkel, korábban pedig beismerte, hogy még polgármesterként három embert lőtt agyon. Obamát például elküldte a pokolba, szerinte a Vatikán ölte meg Jézust, de azt is nyilatkozta: „Hitler lemészárolt 3 millió zsidót. Nekünk most van 3 millió drogfüggőnk… boldogan kiirtanám őket.” Jó, tudom, nincs itt semmi látnivaló, de a hülye rizsán túl – a magyar nagykövetség újranyitása, 510 millió euró (= több mint 150 milliárd forint!!!) értékű hitelkeret az Eximbanknál magyar vállalkozások Fülöp-szigeteki jelenlétének támogatására, húsexport, magyar vízgazdálkodási megoldások exportja, kulturális együttműködési megállapodás, 35 hallgatói ösztöndíj Fülöp-szigeteki diákoknak (a mieink nyugodtan fizessék csak a tandíjat), a terrorizmus elleni küzdelem összehangolása (nem úgy volt, hogy csak magunkra számíthatunk, gecik?) – tragikus, hogy a magyar kormány szándékosan hergeli az Európai Uniót, amikor annak Dutertéhez hasonló ellenségeivel cimborál. Miközben minden fronton, minden szarosszájú szekértoló hangján keresztül az európai emberi jogi egyezményekből való kilépést lebegtetik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Hamar egymásra talált ez a f@sz és a hazai f@sz!
Eladott Ország
A kép egyre tisztább és egyre lesújtóbb: az Európai Unió salakanyaga, Putyin táváris trójai falova a fél- és egész diktatúrák, valamint banánköztársaságok személyiségzavaros, agresszív
vezetőinek kegyeit keresi és stratégiai partnereket lát bennük. Tudom, hogy ez változatlanul nem befolyásolja a csirkefarhát piaci árát, de minden egyes nappal teszünk egy újabb váratlan lépést az európai közösségből való kilépés felé. Lehet még egy kis ideig gondolkodni rajta, hogy valóban ezt akartuk, de már nem sokáig. Az, hogy egy világpolitikai szempontból kulcsfontosságú térségben elhelyezkedő ország elborult agyú vezetőjével (európai értelemben köztörvényes bűnöző) a világ nagyhatalmai tárgyalni kénytelenek, az egy dolog. Hogy Szijjártó mit keresett ott, arra viszont nincs európai magyarázat. Már a közhelyekből is kifogytam, de legalább azon érdemes lenne elgondolkodni: ha semmilyen kényszerítő körülmény nem áll fenn, mi visz rá egy tisztességes embert arra, hogy egy bizonyítottan köztörvényes bűnözővel kezet fogjon, hogy egy fotón vigyorogjon vele és stratégiai partnerséget emlegessen vele összefüggésben? Vagy lehet, hogy a tisztességes nem stimmel? Az könnyen lehet.
mackoka46
Hogy mennyi ördöggel kell együtt élnünk !
Zeta
Nekünk a fülöp szigetek Hitlerével kell szorosabbra kötni a kapcsolatainkat.!
Egy ilyen emberre van szüksege a magyar államnak. Bár az azeri baltásgyilkos mellett elfér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.