Megmérik a testhőmérsékletét minden beutazónak az ukrajnai határátkelőkön annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés átterjedését az országra – jelentette szerdán az UNIAN ukrán hírügynökség a határőrségre hivatkozva.

A közlemény szerint azokat az ékezőket, akiknél lázat és a betegség más kezdő tüneteit észlelik, haladéktalanul további orvosi megfigyelésre irányítják. Az ellenőrzést folyamatosan, napi 24 órában végzik.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint eddig egy fertőzést sem diagnosztizáltak az országban. A hírportál ugyanakkor rámutatott arra, hogy most télen már 48-an haltak bele influenzavírus-fertőzésbe, közülük tizen a múlt héten.

A múlt héten evakuáltak a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt, akiket a kelet-ukrajnai Poltava megyében lévő Novi Szanzsari település szanatóriumában helyeztek el kéthetes megfigyelésre. A helyi lakosok – tartva a fertőzéstől – heves tüntetéssel fogadták az evakuáltakat, barikádokat gyújtottak fel, kövekkel dobálták meg a Kínából érkezők buszait, és összecsaptak a rendfenntartókkal.

A szanatóriumban lévő evakuáltak már hetedik napja vannak megfigyelés alatt, eddig egyiküknél sem észlelték jelét annak, hogy megfertőződött volna koronavírussal.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Az ukránok ebben nagyok.
Soha nem felejtem, mikor 20 éve egy segélyszállítmányból a kerge marha kór miatti zárlatra hivatkozva kivetették a mézet, mert az is állati termék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.