Biológiai vészhelyzetet hirdetett az ausztrál kormány.

Az ország történetében először biológiai veszélyhelyzetet hirdetett az ausztrál kormány az új koronavírus-járvány miatt, egyúttal kiutazási tilalmat is elrendelt.

Az életünk folyamatosan változni fog, ahogy küzdünk a globális koronavírus-helyzettel. Ilyen legfeljebb százévente történik

– emelte ki Scott Morrison ausztrál kormányfő canberrai sajtótájékoztatóján. Az egész világra kiterjesztett utazási korlátozás határozatlan időre szól. A Qantas ausztrál légitársaság már 90 százalékkal csökkentette nemzetközi járatainak számát, a Virgin Australia pedig gyakorlatilag leállt.

Kiutazási tilalmat rendeltek el Ausztráliában

A kormány a vírus terjedésének megakadályozása érdekében a 100 fősnél nagyobb beltéri rendezvényeket is betiltotta. Az 500 fősnél nagyobb kinti eseményeket már korábban korlátozták. Az iskolák viszont egyelőre nyitva maradnak, mert a kabinet szerint az oktatási intézmények bezárása súlyos következményekkel járna. Példaként említette, hogy ha a gyerekek otthon maradnának, akkor az egészségügyben dolgozók mintegy 30 százaléka is kénytelen lenne kiesni a munkából, hogy otthon tudjon velük tartózkodni.

Ausztráliában eddig 450 személyt diagnosztizáltak a tavaly év végén Kínából indult új koronavírus okozta fertőzéssel, és 5-en haltak bele a Covid-19 névre keresztelt betegségbe.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.