A kétméteres gelsenkircheni Lenin-szobrot már márciusban átadták volna, de a pandémia közbeszólt. Lenin-szobrot avatnak szombaton a németországi Gelsenkirchenben. Bár már márciusban tervben volt az avatás, de azt a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A városvezetés korábban igyekezett megakadályozni a szélsőbaloldali MLPD tervét – írja a radioemscherlippe.de. Az építésügyi hatóság hivatkozott a városkép védelmére és a szoborral azonos telken álló épület műemléki védettségére is. Tiltakoztak a nyugat-gelsenkircheni helyi képviselők is, szerintük a kommunistavezér Lenin az erőszak, az elnyomás, a terror és a szörnyű emberi szenvedés megtestesítője. Észak-Rajna-Vesztfália Közigazgatási Felső Bírósága azonban jóváhagyta a szobor felállítását. A 2,5 méteres, öntöttvas Lenin-figurát, melyet még az 1930-as években készítettek a Szovjetunióban, s amelyet a marxista- leninista párt (MLPD) egy cseh várostól vett meg ismeretlen összegért – szombaton avatják fel azon...

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
hú!
ez biztoshogy kamú!
de a kóvidos virus az igazi!
van keze, lába és húszcentis meccőfoga.
és természetesen a zorbánnal cimborál.
ila51
Ugyan , már az Iszkra is megírta , hogy 160 centi magas volt .
Rockxy
de hogyha mégse sikerülne rendesen felavatni a vladimir iljicset, az nagy szégyen lenne a németekre nézve, mer többé senki rájuk se nézne.
képzelheted.
máncsak barátilag is mondom.
emerencia
@ila51: Jártam anno a SZU-ban egy Lenin múzeumban, ahol ki volt állítva a kabátja. Arra emlékszem, hogy meglepődtünk mert nagyon kicsinek találtuk.
Rockxy
tuttam én hogy kamu!
nagykamu.
totális elmebaj a művelt haladó nyugaton.
youtu.be/-hy8pHgW71k

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.